אנחנו עשויים להיתקל לפחות 3-4 פעמים במהלך הלימודים בתאוריות של מרקס ופרויד, ללמוד את כל שירי רחל בעל פה, לשנן את שירת ימי הביניים, ללמוד מאות נוסחאות מתמטיות וגם את כל פרשנויות רש”י לאלפי פסוקים, אבל לא לקבל שום הנחיה מקצועית ומסודרת בכל הקשור לשיטות לימוד וחשיבה.
הנה 6 מיומנויות להצלחה בחיפוש עבודה, שלא ילמדו אתכם בשום קורס ובשום אוניברסיטה:
- תכנון- מה הייתם עושים באוניברסיטה, אם בעוד שבוע, נניח, היה לכם מבחן ענק? איך הייתם מתגברים על הרים של סיכומי שיעור וצילומים של מאמרים? אם כבר פיתחתם לעצמכם שיטת לימוד נכונה, אני מניחה שהייתם מחלקים לעצמכם את כמות התוכן בכמות הימים העומדים לרשותכם עד למבחן, מתכננים כמה ללמוד בכל יום וכך מחלקים את ההר המרתיע הזה למנות קטנות יותר וניתנות “לעיכול”. זה גם היה מוריד מכם לחץ ומרגיע אתכם כי בעצם…הכל “תחת שליטה” וכשרגועים, עושים פחות טעויות ומרוכזים יותר, נכון?!
אבל, האם כולם נוקטים בשיטה הזו? הלוואי… המציאות היא שרוב האנשים דוחים דברים לרגע האחרון ואז גם נכנסים להיסטריה וללחץ נוראי. כן, מסתבר שאפילו ביל גייטס הוא דחיין שכזה… הנה ציטוט שלו שלא כדאי לכם לקחת ברצינות: ” כדי להיות מהנדס טוב, תמיד תתחיל ללמוד למבחנים באיחור… זה כבר יכין אותך כיצד לטפל ולהגיב במצבי חירום…”.
אז כיוון שכיבוי שרפות זו לא השיטה המומלצת בלימודים- כך גם לא בחיפוש עבודה: בחיפוש עבודה חשוב להתחיל בזמן ולא רק לאחר שפוטרתם וכבר אין לכם ברירה. ברוב המקרים יש סימנים מקדימים שחשוב שתשימו לב אליהם.
ונניח שכבר פוטרתם, מה תעשו אז? בדיוק כמו לפני מבחן חשוב- תכננו! כמה זמן עומד לרשותכם? כמה זמן תוכלו להרשות לעצמכם לא לעבוד? כמה זמן תוכלו להשקיע ביום בחיפוש? באיזה שיטות תוכלו להשתמש בכדי להיחשף למקסימום משרות מתאימות במינימום זמן? איך תוכלו לייעל את התהליך? בנו לעצמכם תוכנית פעולה מסודרת ותכננו מה אתם עושים בכל יום בכדי לקדם את חיפוש העבודה. - התמדה ועקביות- לחפש עבודה זה מתיש בדיוק כמו ללמוד למבחנים בסוף סימסטר. וזה דורש השקעת אנרגיות. יצא לי לפגוש לא מעט אנשים שכששאלתי אותם כמה זמן הם כבר מחפשים עבודה הם ענו “הו! שנים!”. נשמע מוזר? על פניו כן, אבל הם לא באמת חיפשו עבודה חמש שנים ברצף וגם לא שנתיים… ברוב המקרים הללו מדובר על אנשים שסובלים בעבודה שלהם, אבל עדיין עובדים. מידי פעם משהו מרגיז אותם באמת והם משנסים מותניים ומחליטים לחפש עבודה… הם משקיעים שבועיים, רואים שכלום לא קורה, בינתיים העניין שעצבן אותם קצת נרגע והם מורידים קצב, מתחילים להמציא לעצמם תירוצים עד… עד פעם הבאה שמשהו חדש יקרה בעבודה ושוב אותו התסריט. התוצאה: נו, אין תוצאה… שום דבר לא קורה. אז כן, בחיפוש עבודה חייבת להיות לכם משמעת עצמית והתמדה, כי זה לוקח זמן (גם כשעושים את זה נכון).
- עור של פיל- האם בכל מבחן מצליחים? נו, לא כולם ולא תמיד… לפעמים נכשלים ולפעמים עושים מועד ב’.
גם בחיפוש עבודה, בכדי להגיע למצב שמקום עבודה אומר לכם “כן!” ברור שתצטרכו לעבור המון “לא!” בדרך. למעשה, קראתי לא מזמן שבממוצע, מחפש עבודה צריך לעבור 10 תהליכים במקומות עבודה שונים בכדי לקבל הצעת עבודה אחת. המשמעות היא שהוא יקבל לפני זה בממוצע 9 תשובות שליליות. תחשבו על זה! תשע “לא!”… ברור שזה לא נעים וברור שזה מוריד ביטחון עצמי, אבל זה חלק מהתהליך. ואל תשכחו שלהבדיל מהלימודים, אתם לא חייבים להצליח בכל ה-9… אתם צריכים רק אחד… מצד שני, בחיפוש עבודה אין מועדי ב’- עשו ככל שביכולתכם להגיע מוכנים לכל ממשק עם המעסיק הפוטנציאלי- החל משלב המפגש דרך קורות החיים וכלה בראיון העבודה. מה שמוביל אותנו למיומנות הבאה: - להתכונן- בדיוק כמו בלימודים, כך בחיפוש העבודה: מי שמתכונן יותר, מצליח יותר. אל תשלחו קורות חיים מבלי לקרוא היטב את דרישות המשרה. אל תלכו לראיון מבלי לחטט בלינקדאין בפרופילים של אנשים שעובדים באותה החברה או מבלי לקרוא כמה שיותר על החברה עצמה באתר שלה. ובקיצור- הכינו שיעורי בית! ולא… בלי להעתיק מאחרים…
- לא להעתיק מאחרים- כשהחיפוש לא ממש מתקדם, דווקא האנשים הכי קרובים לכם מוסיפים עוד אש למדורה…: “למה אתה עושה ככה ולא ככה?!”, “אני במקומך הייתי…”. נשמע לכם מוכר? בטוח! לכולם יש אינספור עצות וכולם יודעים הכי טוב… ואתם יודעים מה? יכול להיות שחלק מהעצות האלה נכונות וטובות, אבל כשאתם במצב רגיש, אתם עלולים לפספס אותן, להיעלב ולשלוח את כל הנודניקים האלה ל… נו, למקום שמגיע להם ושיעזבו אתכם במנוחה! אז כן, חיפוש עבודה זה לפעמים מתסכל ומייאש אבל אם תתכוננו לזה מראש, ותאמינו שכל דבר הוא בר תיקון ותרגול- זה יעבור חלק וקל יותר. ועוד דבר- לא לכל מצב מתאימה כל עצה… ומה שעבד עבור חבר שלכם, לא בהכרח יצליח גם עבורכם, אז היזהרו ואל תרוצו להעתיק את מה שחברים שלכם עשו והצליח להם- כל מקרה שונה ולכל אתגר פתרון אחר.
- שינוי הרגלים- נניח שכבר 3 פעמים נכשלתם במבחן מיקרו בכלכלה. מה הייתם עושים אז? חוזרים בדיוק על אותו החומר ומתרגלים באותה השיטה או שהייתם מחפשים פתרון חדש? אולי שיעור עזר עם מישהו? אולי קנייה של ספר נוסף בנושא שמסביר בשיטה קצת שונה?
גם בחיפוש עבודה: ברור שאתם יכולים לחזור שוב ושוב על אותם ההרגלים, על אותן שיטות החיפוש, על אותן התשובות לשאלות בראיונות עבודה ולקוות שהתוצאה בסוף, תהיה שונה. נשאלת השאלה, כמה זמן אתם מוכנים לחכות ומתי “הסוף” הזה יגיע… אם אתם כבר הרבה זמן מחפשים עבודה- כנראה שמשהו שאתם עושים איננו נכון ושנדרש שינוי טקטיקה… כן, גם אם זה אומר להשקיע ולהתאים כל קורות חיים למשרה (למרות שזה מבזבז ה-מ-ו-ן זמן!) וגם אם זה להוסיף תמונה בלינקדאין (דבר שמבחינתכם זה ממש לא! ברמת יהרג ובל יעבור) וגם אם זה להצטרף לפייסבוק (משהו שאתם מתנגדים לו באופן עקרוני!) היו פתוחים לשינויים, הבינו שאין ברירה אלא לנסות דברים חדשים ומשפטים כמו “אבל לפני 5 שנים זה לא היה ככה!” הוציאו דחוף מהלקסיקון שלכם.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
כרגיל מצוין.
תודה רבה לך על התובנות הללו, הגיע אלי בדיוק בזמן כשכבר קיבלתי כמה פעמים "לא". לא נורא, ממשיכים הלאה 🙂
משה.
תודה, ומאחלת לך לקבל בקרוב את ה"כן" המיוחל… 🙂