אז לכל מי ששוקל יעוץ בדיקה ושכתוב/שדרוג קורות החיים, הנה 5 טיפים ופרמטרים שיעזרו לכם לבחור את השירות הנכון ביותר עבורכם, מבין מבחר השירותים:
- בידקו איך מתבצע היעוץ. יש כיום מגוון סוגי שירותים. החל מ: הורדת תבניות של קורות חיים מהאינטרנט דרך שליחת קורות חיים לאתר אינטרנט וקבלת קובץ “משודרג” ועד שדרוג תוך כדי שיחה טלפונית… ממליצה בתוקף- ביחרו בשירות המתבסס אך ורק על פגישה אישית! אין כמו פגישה אישית בכדי להבין במדוייק מה אתם מחפשים, באיזה נקודה אתם נמצאים, מה בדיוק עשיתם בכל מקום עבודה ובכלל, מי אתם, מה ההעדפות שלכם, למה אתם מתאימים יותר ולמה פחות…
- בידקו מה סוג השירות הניתן. יש מגוון רב של חברות יעוץ ומאמנים אישיים העוסקים בשינויים ובתהליכים בחיים (זוגיות, התפתחות אישית, קבלת החלטות, יציאה ממצבי משבר….וגם חיפוש עבודה וקריירה). זה מצויין, אבל, כמו שלא תבחרו במסעדה שמציעה בתפריט שלה גם אוכל יפני, גם סטייקים בסגנון ארגנטינאי, גם אוכל איטלקי וגם צרפתי…כך מומלץ לבחור ביעוץ המתמקד בדיוק בנקודה שאתם רוצים לטפל בה. בררו בינכם לבין עצמכם מהו הצורך שלכם וביחרו בהתאם.
- בררו מה הרקע של נותנ/ת היעוץ. אם מוצעים לכם שירותי כתיבת קורות חיים, האם נותנ/ת היעוץ מגיע מהשטח? האם הוא מגיע מתפקידי מיון קורות חיים? האם הוא מגיע מתפקידי גיוס עובדים? האם במסגרת תפקידו הוא היה צריך לקרוא מאות קורות חיים ביום? או שמא הוא מגיע מתחום האקדמיה, הפסיכולוגיה, היעוץ או כל תחום אחר שכבודו במקומו מונח, אבל, מקור כל הטיפים המוצעים יהיה מהתאוריה ולא מהמעשה?…
- מהו מבנה היעוץ? לכל אחד מתאים מבנה אחר. יש שמעוניינים בתהליך ארוך, כולל ומעמיק, לאחרים מספיקה פגישה אחת ממוקדת וממצה. מה מתאים לכם יותר?
- מה אתם מקבלים בסוף היעוץ? יש שדרוג קורות חיים ויש שדרוג קורות חיים. למה חזרתי על זה פעמיים? כי חשוב להבין מה המטרה שלכם. עובד ממוצע מחפש עבודה מספר פעמים במהלך הקריירה שלו. אם אתם מחפשים עבודה עכשיו, יתכן מאוד שזו לא תהיה הפעם האחרונה. ולכן, אם כבר החלטתם לפנות לשירות מקצועי ליעוץ לגבי קורות החיים שלכם, חישבו גם על הפעם הבאה בה תחפשו עבודה. זה לא מספיק לקבל קובץ של קורות חיים משודרגים, חשוב גם ה”למה”. מה עומד מאחורי השינויים שנעשו בקורות החיים שלכם? למה זה ככה ולא אחרת? מה ההיגיון בבחירת מבנה מסויים ולא אחר? וכן הלאה. וודאו שהשירות שתבחרו לא רק ישדרג את קורות החיים שלכם, אלא גם יסביר למה. אם תבינו למה, תוכלו בכל חיפוש עבודה עתידי לכתוב לעצמכם קורות חיים טובים, שיווקיים ובנויים נכון. קצת כמו ההבדל שבין ללמוד בעל פה נוסחאות מתמטיות לבין ממש להבין את ההיגיון שעומד מאחוריהן…
***וכיוון שאני חייבת, אז, גילוי נאות:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
הי מאיה,
מזל שגילית לנו, הייתי משוכנעת שהכותבת באה מרקע אקדמי טהור ובכלל לא עוסקת בתחום, שלא מדובר חלילה בכתבה ממוסחרת ומכוונת.
הייתי מוסיפה עוד טיפ אחד קטן לכותבים: לזכור שבד"כ המטרה היא לא רק להתקבל לעבודה אלא גם להישאר שם, לכן חשוב מאוד לשמור על קשר למציאות, דיוק, אמת ויושר. את קורות החיים אפשר אולי לשכתב, את החיים- קצת יותר קשה…בהצלחה לכולם.