קבלו ויז’ן:
השנה:
הסצינה:
ולמה אני מספרת לכם את זה?
אז הנה, לשם שינוי, מספר טיפים המיועדים, דווקא, למראיינים שבינינו:
- אל תתנו למועמדים לחכות. קבעתם שעה לראיון? עימדו בה! לתת למועמד להמתין חצי שעה לתחילת הראיון אינו מכובד וגם לא מכבד. לא את המועמד וגם לא את עצמכם.
- אל תיצרו רושם כאילו אין לכם זמן לראיון. המועמד שמגיע לראיון משקיע את זמן הראיון וגם את זמן ההגעה, הוא חונה בחניון ומשלם על כך, אם הוא עובד, הוא לעיתים צריך להמציא תירוץ לבוס שלו ולצאת לראיון באמצע יום עבודה (וכולנו יודעים שזה לא ממש נעים), הוא מתוח ומתרגש ו… נו, הבנתם כבר. בקיצור- הוא “מושקע” בפגישה אפילו יותר מכם, אז, תנו לו את הזמן הראוי ואל תנסו לתקתק את הראיון כמה שיותר מהר.
- היו מוכנים בעצמכם! נתקלתי בלא מעט מקרים בהם קבעו ראיון עם מועמד ושכחו, או שהמראיין לא נמצא בחברה ומישהו אחר החליף אותו. ככה גם נראה הראיון עצמו… אז, אם הטילו עליכם לבצע ראיונות עבודה- התכוננו לכך, וודאו שיש לכם מידע על המשרה, הכינו מראש עותק של קורות החיים של המועמד, פנו זמן וכו’…
סצינת סיום:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
בנאלי , טריוויאלי ועדיין : קרא היטב את קורות החיים לפני הפגישה ! ולא תוך כדי כפי שרבים וטובים עושים….
בנאלי,טריויאלי ועדיין: קרא את קורות החיים בעיון לפני הראיון ! רבים וטובים עדיין עובדים על קורות החיים תוך כדי …
לציין מתי תהיה תשובה (התקבלת/לא התקבלת), ולתת תשובה במועד.
הרבה מחפשי עבודה, בעיקר כאלו שמתקשים למצוא- נאלצים "לחיות בסרטים", להתלבט אם להרים טלפון, ממתינים לשווא, וחשים מתוסכלים.
חבל, ולו מפני שגם המראיין חיפש פעם עבודה והיה בראיונות.
כמו שמרואיין מגיע מוכן לראיון עבודה גם המראיון צריך להיות מוכן.
לתת למרואיין לחכות יותר מ10 דקות זה לא לעניין.
למסור תשובה (התקבלת/לא התקבלת) בהקדם. זה נורא זה שמושכים בזמן כדי להגיד תשובה אחרי חודש. או שלא מחזירים תשובה בכלל.
נחמד יהיה גם לקבל פידבק, למה לא התקבלנו (ידע מקצועי, התרשמות כללית, אופי וכד').
הופעה מקצועית של המראיין זה גם דבר חשוב. מן הסתם אתה עושה יום ראיונות, אפשר להגיע בהופעה קצת יותר מסודרת ולא עם ג'ינס מהוה וחולצה שראתה ימים טובים יותר.
אני חייב לחזק את דברי אסף. קחו חמש דקות לפני זמן תחילת הראיון לעבור על הקורות חיים. לעולם את תקראו אותם בפעם הראשונה כשהמועמד יושב מצידו השני של שולחן וממתין. אפילו את תרעננו את זכרונכם מול המועמד, עשו זאת לפני שהוא מגיע.
ובנושא של הרשמה הדדית: בסוף כל ראיון, כששואלים אותי אם יש לי שאלות, אני יודע שהגיע השלב של הראיון שבו אני מראיין את החברה.כ מובן שהראיון שאני מבצע אינו מקיף כמו שעשו לי, אבל הוא חשוב לא פחות.
בנוסף, אני מביא איתי שאלון קצר עבור המראיין, גם כדי שאלמד יותר על החברה וגם כדי שיהיה לי מזכרת קטנה ושימושית שאוכל להתייעץ איתה בעת קבלת החלטה. השאלון מכיל את שנים-עשר השאלות של:
The Joel Test
כן שהמראיין צריך לסמן ווי באחד או יותר משנים עשר קופסאות. זה לוקח לא יותר משלוש דקות ובדרך כלל המראיין לא מכיר את המבחן הזה זה ולומד משהו חדש.
מראיינים, זכרו שכאשר אתם בוחרים במועמד המתאים, המועמד גם צריך לבחור בכם, והוא יכול לבסס את ההחלטה שלו רק על סמך הראיונות. תהליך הראיון צריך להיבנות כדי לתת הערכה מדויקת של המועמד, אבל לא לשכוח לבנות אותו כך שיתן למועמד הערכה מדויקת של החברה ושל חבריו לעבודה הפוטנציאלים – אתם!
אדגיש את שנאמר קודם – לחזור למרואיין עם תשובה שלילית, במידה שלא התקבל. מדובר בחוסר תרבות משווע כאשר לא חוזרים אל המועמד עם תשובה. כפי שנאמר, המרואיין משקיע מזמנו, ממרצו וממשאביו על מנת להגיע ולהתראיין. בלתי נסבל בעיניי שמעסיקים רבים – קטנים כגדולים, כאלה שמחזיקים בפונקציית HR וכאלה שלא, מראיינים בכירים כזוטרים – פשוט אינם טורחים לחזור עם תשובת "לא" קורקטית, ולו באי-מייל קצרצר.