10. שימוש בתבניות מוכנות של קורות חיים ובשירותי שדרוג שבמקום לבדל הופכים את קורות החיים שלכם לכאלה שנראים בדיוק, אבל בדיוק כמו של כל שאר מחפשי העבודה האחרים. יש לא מעט נותני שירותים העוסקים בשדרוג קורות חיים (גילוי נאות- גם אני, כמובן). הענין הוא כזה- כשאתם משדרגים את קורות החיים שלכם יש לכם מטרה ברורה: קורות חיים הכתובים נכון שייצרו לכם זימונים לראיונות עבודה. בכדי שקורות חיים ייצרו זימונים לראיונות הם צריכים להיות ברורים, נעימים לעין, מעבירים את המסר הנכון וגם תופסים תשומת לב ורצון להמשיך ולדעת עוד. אם השתמשתם בשירות לשדרוג קורות חיים בחינם, בניתם קורות חיים באמצעות אשף שמורידים מהאינטרנט או פניתם לשירות שפונים אליו מאות או אלפי מחפשי עבודה אחרים אתם מקבלים בסופו של דבר מוצר שכתוב נכון, אבל אין בו דבר חשוב אחד: בידול! לכן, אם החלטתם לשדרג (כל הכבוד!) בידקו היטב מי יספק לכם בסופו של תהליך את המוצר הטוב והייחודי ביותר.
20. “נטוורקינג?? לא! זה לא אני!!!”- זהו ש…כדאי מאוד להתחיל להבין שגם אם זה מנוגד לגמרי לאופי שלכם, היום ודווקא בגלל שכוווולם משתמשים באינטרנט לצורך חיפוש עבודה- אתם צריכים יתרון יחסי. והיתרון היחסי שיקצר מאוד את שליחת קורות החיים האינסופית לחברות הם הקשרים עם מישהו מבפנים, או לפחות קשר עם מישהו שמכיר מישהו מבפנים…
21. שוואייה- שוואייה, מאניינה, סייסטה- ובמילים אחרות: מה הלחץ?? טוב אז יש לחץ. ברור שכן! אם אתם מתנהלים יותר מידי בנינוחות, אם אתם מרשים לעצמכם לדחות ראיון לשבוע הבא כי השבוע לא ממש מסתדר בלו”ז ואם אתם נוהגים לשלוח קורות חיים למשרות בדיליי של שבועיים, אתם בעצם מניחים שהכל מסביב נמצא בהקפאה עמוקה. אז זהו ש- על כל משרה יש עשרות או מאות מועמדים, לראיון מזמינים אתכם אבל לא רק… ועד שיגיע תאריך הראיון- זה שהסתדר לכם בלו”ז, בינתיים מישהו אחר כבר התקדם ואולי אפילו סגר את המשרה… אז זיכרו- אתם לא לבד במערכה ובהרבה סיטואציות בחיים, כל הקודם- זוכה.
22. התעלמות מהאח הגדול שרואה הכל. הכוונה שלי לכל אלה ביניכם שמנהלים פרופילים ברשתות חברתיות ושוכחים לפעמים שכולם יכולים לראות… בקיצור, לא משנה באיזו רשת חברתית מדובר אל תעלו שום דעה או מידע שלא הייתם מכריזים בקולי קולות בצהרי היום באמצע שוק הכרמל!
23. עדיפה ציפור אחת ביד… אם אתם עובדים ולא מרוצים, אל תעזבו את מקום העבודה הקיים מבלי למצוא עבודה אחרת. נכון, הבוס כבר משגע אתכם, התסכול חוגג, אתם מרירים, כועסים ועצבניים. כל זה ברור כשמש ובלתי נסבל. אבל…לפני שתקומו ותעשו מעשה- חישבו היטב: כמה אורך רוח יש לכם? כמה זמן אבטלה אתם מסוגלים לספוג? חיפוש עבודה ממוצע היום לוקח כ 3-4 חודשים ולפעמים יותר (ככל שמחפשים תפקיד נישתי או בכיר יותר)…. בטוחים שכדאי לקום ולשבור את הכלים? אולי עדיף לנסות למשוך עוד קצת ולחפש עבודה במקביל, כשעדיין יש גב כלכלי?
24. גם שעון מקולקל צודק פעמיים ביום- ובמילים אחרות אם נירה בחושך כל הזמן ולכל הכיוונים, בטוח שמתישהו נפגע במשהו… כל מחפש עבודה עובר בשביל הקבוע הבא: ההתחלה היא שליחה ממוקדת למשרות, בהמשך מתחילים להתיר את הרסן, אחרי מספר חודשים כל כך מיואשים וחסרי סבלנות שמתחילים לשלוח קורות חיים לכל דבר שמתחיל במילה: דרוש/ה… (טוב, אני מגזימה קצת, אבל הבנתם את הכוונה…). שימו לב, התנהלות כזאת נותנת תחושה מנחמת רגעית, אבל מתעתעת. מצד אחד נראה שהיתה לכם תפוקה ושהתאמצתם, מצד שני הסיכוי האמיתי שמישהו יגיב לקורות החיים שלכם- שואף לאפס. הקפידו לשלוח קורות חיים רק למשרות שאתם באמת מתאימים להן.
25. להתייאש. כן, זה לא קל ולפעמים מתמשך כמו מסטיק לעוס. אבל, אסור להתייאש. אתם זקוקים רק לתפקיד טוב אחד. לא יותר. גם אם שלחתם כבר 435 קורות חיים, לפעמים התפקיד הבא שלכם מחכה בשליחה ה 436…
נכון, מי שלא עושה- לא טועה, אבל מי שמתייעץ גם עושה וגם חוסך בטעויות ובזמן יקר… אז אם אתם מתכננים לחפש עבודה ורוצים לחסוך מראש טעויות יקרות, או שכבר חוויתם ונכוויתם- צרו קשר לקבלת פרטים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה:
maya.bouhnik@gmail.com
054-7380310
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אני חולק על דעתך בנוגע לסעיף 18.
אם אני מחפש משרה ב-20K והמעסיק מעונין לשלם רק 10K אין לנו בכלל על מה לדבר ולכן חבל על הזמן שלי ושלו.
לצערי רוב החברות היום רוצות ודורשות הרבה תמורת מעט מאוד ולכן תאום ציפיות בנושא השכר לפני התחלת התהליך הוא מאוד חשוב.
לאנונימי, יש זמן נכון לכל דבר… 🙂 כמובן שנושא השכר חשוב, אבל, תעלה אותו בעצמך בשלב מוקדם מידי בתהליך ויש מצב שבמקרה הטוב יענו לך שבשלב זה מוקדם מידי לדבר על זה.
טיפים נכונים ביותר אך צריך לציין כי:
1- היצע וביקוש במיוחד בתחום הכספים (רו"ח) השתנה מאוד ב4 שנים האחרונות ועובדה כי ציינת את זה בכתבה, כמובן לשלילה מבחינת המועמד
2- מה עושים למי שלא הצליח במבחני מכון מיון כדוגמת קינן שפי – ועכשיו לדוגמא אני "שרוף" למשך שנתיים?
לאנונימי,
למה הכוונה שלא הצלחת במבחנים? אין במבחנים כאלה תוצאה נכונה או לא נכונה. יש התאמה או חוסר התאמה למשרה ספציפית… תלוי מה נדרש במשרה…
אני מציעה לך לבקש את תוצאות המבחנים, לפחות בכדי לדעת מה לשפר.
שנית, לא כל מקום עבודה דורש מעבר של מבחני מיון.
לצערנו היום כל מפעל מבקש מבחני קבלה…
ובנוסף איך אפשר למצוא עבודה כשאין לאן לשלוח קו"ח.
עד שכבר יש משהו כמו שכתבתם 20 מועמדים נוספים …וזה רק לפרוטוקול…
תגובה
מאיה שלום.
הלוואי והייתי מגיע בכלל למקומות של לדון בשכר או להסתכל למראיין בעיניים .פשוט היום לא פונים אליי .אני שולח המון קורות חיים בפורמטים שונים ונכון שאני מחפש בתחום הבכירים אבל עדיין טלפון בחודש ? בעייתי מה עושים ?
היי שגיא,
זהו מצב קלאסי שבו כדאי לקבוע איתי פגישה… http://www.careertips4geeks.blogspot.co.il/p/blog-page_11.html
מוזמן ליצור קשר בכדי לקבל את כל הפרטים.