מה הייתם עושים, אם הייתם נמצאים כרגע בראיון עבודה והמראיין היה :
תשובה:
אז הנה לכם 11 טיפים לשימוש בראיונות עבודה, גזרו, שמרו וקראו היטב לפני ראיונות, כדי להעלות את הסיכוי שהמראיין שלכם יעביר אתכם ברוב טובו הלאה לשלב הבא:
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
1,2,3 אנחנו עושים או מראים מייד עם כניסתנו לריאיון כך שלא הבנתי מה זה רלוונטי לאחר שזיהינו שהמאריין מאבד עניין. ולחיצת יד לא תגרום למראיין לגלות יותר עניין בנו.
6 גם לא ברור מה העצה פה…
כל השאר יכול באמת לעזור. תודה.
6 מנוגד לעצות אחרות בהן אומרים שאם מציעים – לא לסרב.
הפוסט אינפורמטיבי ויש בו עצות טובות אבל לא עונה על השאלה בתחילת הפוסט. אז מה עושים אם מגלים שהמראיין איבד ענין? זה אבוד או שיש דרך "להציל" את הראיון?
לאנונימי, לא אמרתי לסרב לשתיה (ולהתייבש מרוב צמא), אלא פשוט לא להניח את הכוס מולך על השולחן, עדיף להניח אותה יותר בצד. לגבי שאלתך- הפוסט עונה על השאלה הזו בכל הקשור לתוכן לא מילולי. ברור שיחד עם כל זה, חשוב לקלוט את הרמזים ולנסות להציל את המצב בדרכים שציינתי וכמובן בשינוי המסרים המילוליים בתשובות. זה בדיוק הזמן להתחיל "למכור" בצורה הרבה יותר אסרטיבית.
שאלה חשובה !
רוב הסיכויים שהמראיין מכיר את כל הטריקים האלה, כנראה הוא מתמחה בראיונות, מה קורה אם הוא שם לב למשל שאתה מחקה את שפת הגוף שלו, או שם לב שאתה שולח מבטים לרגליים?
באותו הרגע חשפת את עצמך שאת לא עצמך אלא מנסה להתאים לתבנית מסויימת כדי לקבל את העבודה.
לאנונימי, אתה מניח שכל המראיינים מנוסים ומאומנים בתורת הראיון. ובכן… זה ממש לא נכון. יש מראיינים מנוסים ויש גם כאלה שפחות. שנית, ברור שכל הטיפים פה הם טיפים שצריך לבצע בעדינות… לא הכוונה שתתכופף ותבדוק מה קורה מתחת לשולחן… הכוונה רק להעלות את רמת המודעות של המרואיינים לכל מיני פרטים קטנים שיש להם השפעה, לשים לב, להרגיש את השטח לקלוט רמזים לא מילוליים ולא להיות מנותקים ממה שקורה. לעיתים מרוב שאנחנו מרוכזים בעצמנו בנסיון למצוא חן, אנחנו לא שמים לב לצד השני ולא קשובים אליו ובראיון עבודה זה מאוד לא רצוי.