אם תשאלו מנהלים מה הם חושבים על כישורי הניהול שלהם תגלו תשובות שונות לגמרי מאלו שיענו לכם העובדים שלהם. הנה, קחו למשל את המחקר הזה שעשה אתר דרושים בריטי גדול בשם TotalJobs ושתוצאותיו פורסמו בספטמבר האחרון. במחקר השתתפו 500 מנהלים ו 2000 עובדים.
כשהמנהלים היו צריכים לתת לעצמם ציון על כישורי הניהול שלהם, הציון הממוצע שנתקבל היה 7.8 מתוך 10. מצד שני, כשהעובדים הם אלה שנתנו ציון למנהלים הציון הממוצע הפעם היה 4.7…
מה מקור הפער הכה גדול בין שני הצדדים? ובכן, המחקר הניח כי המקור לפער הוא בכך שעובדים לא נוטים לספר מה הם מרגישים- לא למנהל שלהם וגם לא למחלקת משאבי האנוש של החברה. למעשה, בעוד שרק 23% מהעובדים יאזרו עוז לפנות ולשוחח על הבוס שלהם עם מנהל/ת משאבי האנוש, 41% מהמנהלים לא יהססו לעשות זאת בנוגע לעובד שלא עומד בציפיות שלהם.
זאת ועוד:
המחקר בדק גם מהם הדברים הנוראיים ביותר שהמנהלים עלולים לעשות בעיני העובדים שלהם ומצא ש:
- להעדיף עובדים מסויימים על פני אחרים.
- להביע חוסר כבוד כלפי קולגות מאחורי הגב שלהם.
- לאיים איום לא פורמלי.
- לקחת קרדיט על משהו שעשה כפיף שלהם.
- לבקר קולגות באופן ציבורי.
אבל המסקנה המשמעותית ביותר של הסקר הזה צצה כשהעובדים נתבקשו להשלים את המשפט: “המנהל/ת שלי גרמ/ה לי…”. הנה התוצאות:
- כמעט מחצית מהעובדים (49%) הודו ש..: המנהל שלי גרם לי לעזוב את העבודה.
- 26% ענו ש: המנהל שלי גרם לי לפנות לטיפול נפשי.
- 24% הודו ש: יש לי סיוטים על המנהל/ת שלי (עכשיו אתם מבינים את הכותרת של הפוסט הזה?! 🙂 )
- 19% אמרו ש: ביקשתי לעבור צוות בגלל המנהל שלי.
במילים אחרות, בעוד שההנחה הרווחת היא שעובדים עוזבים עבודה כדי לשפר שכר או להתקדם, המציאות מראה שלמנהל הישיר יש השפעה גדולה מאוד על ההחלטה הזו.
מהצד השני (של המנהלים), לעומת זאת, מתגלה האמת המורכבת…: 4 מתוך 10 מנהלים אמרו שמעולם לא עברו הכשרה כלשהי בניהול ו 62% ניהלו ראיונות עבודה ללא שום הכשרה קודמת, מה שמוביל לכך ש- 37% מהמועמדים לעבודה מסירים מועמדות לתפקיד בגלל ההתנהלות של המנהל שראיין אותם.
אז מה צריך ללמוד מזה כשמחפשים עבודה? הנה 2 מסקנות חשובות:
- לא לזרום עם הצעת עבודה כשאין חיבור טוב עם המנהל הישיר! מכיוון שלמנהל הישיר יש כזה אימפקט על היום יום בעבודה, כמחפשי עבודה חשוב לשים לב במהלך תהליך הגיוס למספר עניינים חשובים: א. להתעקש לפגוש את המנהל הישיר במהלך התהליך. כבר נתקלתי בסיפורים הזויים של מועמדים שלא הכירו את המנהל לפני תחילת העבודה ורואיינו על ידי מקבילים לו או מנהלים בכירים ממנו. ב. לוודא שאכן נוצרת כימיה ביניכם לבינו/ה. אם יש לכם ספק כלשהו שהזוגיות הזו לא תצלח ולא תחזיק מעמד לטווח ארוך, שאתם שונים מידי, שלא מתקשרים על אותו הגל…- ובכן זוהי נורה אדומה בוהקת… ג. לא להתבייש ולשאול שאלות נוקבות בראיונות עצמם. זה עדיף מאשר לגלות את האמת המרה בדיעבד…
- מצד שני, לא לבחור מקום עבודה רק בגלל חיבור טוב עם המנהל הישיר! מראיין שנראה לכם אחלה של בן אדם, כזה שבטוח שתיהנו ללמוד ממנו, לעבוד איתו ולשתף איתו פעולה- איננו סיבה מספקת לבחירת מקום עבודה. ליתר דיוק, זה מעולה שזה המצב ושיש לכם חיבור מגניב לבוס העתידי, אבל אל לכם להסתנוור מזה ולקחת החלטה רק על בסיס זה. לא מעט פעמים עובד חדש מצטרף לחברה, רק בכדי לגלות שחל שינוי לא צפוי כלשהו: רה-ארגון, החלפת מנהלים, עזיבת המנהל למקום עבודה אחר וכו’… לכן, הכימיה עם המנהל היא בגדר פרמטר חובה אבל לא יחיד. אנשים באים והולכים, אבל כל השאר נשאר…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
4 מתוך 10 מנהלים אמרו שמעולם לא עברו הכשרה. אולי באמריקה…
בהייטק בישראל בקושי 1 מתוך 100 כן עובר הכשרה.