לעולם אל תזלזלו בכוחה של תמונה- תמונה טובה יכולה לחולל פלאים וגרועה עלולה להרוס המון. בטח ובטח כשמדובר על התמונה שמתנוססת בראש הפרופיל המקצועי שלכם בלינקדאין.
כבר מזמן כתבתי פה על בחירה נכונה של תמונת פרופיל לינקדאין (ובסוף הפוסט אצרף לינקים לפוסטים הקודמים בנושא), אבל המחקר הזה שקראתי עליו רק אתמול, הוביל אותי למסקנה שיש דברים שכדאי לתזכר מחדש.
אז בואו נתחיל: התחברו עכשיו בבקשה ללינקדאין ובחנו היטב את התמונה שבחרתם לעצמכם שם. לאחר מכן, קראו פה את התוצאות שעלו מניתוח של תמונות פרופיל לינקדאין והשוו אליהן את התמונה שבחרתם. נו, מה הציון שקיבלתם? שיק או שוק? מרשים או מביך? תכף נגלה את התשובה…
אז ככה: המחקר, שבוצע על ידי חברת JDP שמלווה חברות בגיוס עובדים, ניתח 2000 תמונות פרופיל של עובדים ממגוון תחומי עיסוק- ליתר דיוק, מ- 11 ענפי תעשייה שונים והנה התוצאות המעניינות שנתגלו:
- למקום הראשון בבחירת תמונה מרשימה התברגו אנשי הנדל”ן שקיבלו ציון A. במקום השני- מנהלי משאבי האנוש ובשלישי- אנשי שיווק, פרסום ויחסי ציבור. הרשימה ממשיכה כך הלאה והלאה וסוגרים אותה במקום האחרון בציון נכשל- F- עובדי ענף הקמעונאות.
- למרות שכבר מזמן ידוע (או שלא) שתמונה בלינקדאין מכפילה פי 14 את הסיכוי שמישהו יקליק לכם על הפרופיל, יש עדיין לא מעט אנשים שמוותרים על התענוג ומשאירים פרופיל שומם ללא תמונה. בראש רשימת חסרי התמונות ממוקמים עובדי תעשיית הבריאות, אחריהם עובדי מדינה ופיננסים.
- העולם יפה, אז צוחקים… או שלא… 🙂 ב- 76% מהתמונות בעליהן מחייכים בתמונה מאוזן לאוזן, ב 12% אין חיוך ובשאר 12% הנותרים המצולם עושה טובה שמחייך ויוצא לו חיוך חמוץ עם שפתיים סגורות… אתם יודעים… כזה שלא כולל שיניים… מי אלו שהכי פחות מחייכים בתמונות?? אנשי IT, מהנדסי תוכנה, אנשי פרסום ושיווק. אגב, רוב התמונות המחייכות הן בפרופילים של נשים.
- עוד נתונים: ל 43% יש תמונה מקצועית- כזו שצולמה על ידי צלם ול 6% תמונה בשחור לבן.
- ועכשיו לרשימת ה big no no’s: אם יש לכם תמונת סלפי בפרופיל- גשו (סליחה, רוצו עכשיו) להחליף אותה. אתם אמנם לא לבד, יש עוד 9% כמוכם, אבל זה לא תירוץ. ובמילים אחרות- בבקשה אל תעלו תמונת סלפי לרשת מקצועית כמו לינקדאין. עוד טעות חמורה? תמונה שנחתכה/נגזרה מתוך קבוצה. כן, כזו שאתם חלק ממספר מצולמים ובפרץ של DIY חתכתם את עצמכם החוצה. ל 15% יש תמונה כזו.
- ואי אפשר לסיים ללא אזכור הטעויות המביכות ביותר: 1. סלפי אוטו (סלפי שצילמתם כשאתם יושבים בתוך הרכב… )- שכיח יותר אצל מהנדסי מחשבים, אנשי IT, אנשי קמעונאות ומאמני כושר (כנראה שהם כל כך עסוקים שאין להם ברירה אלא לצלם את עצמם בנהיגה בין מקום למקום). 2. תמונה שהיא צילום של תמונה פיזית- שכיח אצל בנקאים, עובדי מדינה, אנשי IT ומחשוב (ניחוש שלי- הם כנראה מתעצלים ומצלמים את התמונה שבכרטיס העובד שלהם). 3. תמונה קטנה מידי- כזו שלא ממלאת את כל המקום שמיועד לה בפרופיל- קורה בעיקר בפרופילים של אנשי מכירות, פיתוח עסקי ומשאבי אנוש.
אז אחרי כל זה, איך תבחרו נכון את התמונה המנצחת לפרופיל שלכם בלינקדאין? אז ככה:
- קודם כל הבינו שפרופיל ללא תמונה יוצר רושם לא טוב, לא מושקע, אולי אפילו פיקטיבי ובטח ובטח לא מושך הקלקות מצד מגייסים/הד האנטרים.
- התמונה האידאלית היא תמונת ראש עד/כולל הכתפיים שמשתמשת בכל המקום שיועד לה.
- חיוך וכדאי שיהיה אמיתי- כזה שהוא מאוזן לאוזן וכולל שיניים.
- מבט למצלמה ולא פרופיל.
- ללא עזרים טקטיים כמו כובע או משקפי שמש שמסתירים חצי פנים.
- לא אנימציה, לא לוגו של חברה, לא תמונה עם אנשים נוספים/תינוקות, לא תמונה מטיול או חופשה בים, לא ממסיבה ולא עם נוף. כמה שיותר פשוט (=רקע לבן מאחוריכם) ככה טוב!
אם התמונה שלכם לא עומדת בתנאים הללו… רוצו לצלם חדשה… cheeeeese !
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר