לפני מספר שנים נתקלתי בסיפור על מחפש עבודה אחד מתחום הפרסום שחיפש עבודה וחיפש וחיפש ולא הצליח לקבל תגובות לקורות החיים ששלח (נשמע לכם מוכר, נכון?), בתגובה למצב וכיאה לרקע הקריאטיבי ממנו הוא מגיע, הוא החליט ללכת על “הפוך על הפוך” ויצר לעצמו קורות חיים של כשלונות. כן… במקום לעשות את מה שכולנו עושים בקורות החיים שלנו, הוא החליט לציין דווקא את כל הנקודות בחייו בהן הוא נכשל. וזה, למרבה הפלא, עבד פלאים! המעסיקים שקיבלו את קורות החיים המקוריים הללו התלהבו מהחדשנות שבתפיסה הזו והחלו להתקשר… בהמשך זה כמובן גם התפרסם והוא התקבל לעבודה וגם זה התפרסם והיתה חגיגה גדולה ברשת סביב זה.
ולמה נזכרתי בזה עכשיו? משום שקראתי מחקר שבוצע באוניברסיטת נורת’ווסטרן- קלוג לניהול והמסקנה שלו היתה די מפתיעה:
כישלונות בתחילת הקריירה עשויים להוביל להצלחה גדולה יותר בהמשך הדרך.
הנה הפרטים: המחקר בוסס על מידע שנאסף על חוקרים בתחילת דרכם שהגישו בקשה לקבלת מענק עבור ביצוע מחקרים בין השנים 1999 ל 2005. חלקם הצליחו לקבל את המענק וחלקם לא. לאחר מכן המחקר אסף נתונים על אותם חוקרים ועל מה שעשו במשך 10 השנים הבאות בקריירה שלהם. הסתבר כי דווקא החוקרים שבצעירותם קיבלו דחייה לבקשת המענק שלהם, דווקא להם היה סיכוי גבוה ביותר מ 6% לפרסם בהמשך הקריירה מחקרים פורצי דרך. במילים אחרות, בקרב אלו שנכשלו בתחילת הדרך היה סיכוי גבוה יותר להצלחה בהמשך הדרך בהשוואה לאלו שכבר בהתחלה נחלו הצלחה מהירה.
את המחקר הזה פרסם החוקר דאשון וואנג וההסבר שלו לתוצאות היה שאלו שנכשלו בהתחלה, פשוט היו צריכים להתאמץ יותר בהמשך והמאמץ הזה כלל לא פעם גם בחירות אמיצות יותר ואימוץ גישות חדשניות יותר. וזאת בהשוואה לאלו שהצליחו די מהר ושההצלחה כנראה גרמה להם להיות קצת שאננים יותר בהמשך (משל הצב והארנב, זוכרים?). וואנג גם המליץ להוסיף ללינקדאין פיסקה של כישלונות, שלדעתו תלמד הרבה יותר על מועמדים לעבודה.
ספר/י לי על הכישלון הגדול ביותר שלך
כל זה עשוי אולי לרמוז לכם למה השאלה הזו עולה בלא מעט ראיונות עבודה: ספר לי על כשלון שלך. המטרה של המראיין בשאלה הזו היא לגלות:
- האם אתם מודעים לכישלונות שלכם?
- האם אתם כנים?
- איך אתם מעריכים כישלון/הצלחה? מה נחשב בעיניכם כזה?
- האם למדתם מהכישלון משהו? מה?
אין לי כישלונות…
אז איך עונים לשאלה הזו? טוב נתחיל דווקא באיך לא עונים: לא עונים שאין לכם. ולמה?
- כי המראיין עלול להסיק שאתם חושבים שאתם מושלמים וכנראה שלא מודעים לעצמכם או לכישלונות שלכם.
- כי המראיין עלול להסיק שאתם מסתירים ממנו משהו, לא כנים.
- כי המראיין עלול להניח שמי שלא נכשל אף פעם, כנראה שגם לא עושה הרבה.
אז איך כן לענות לשאלה על כישלון?
- אל תנסו להתחמק ממתן תשובה.
- הכינו מראש דוגמה טובה. בחרו בסיפור אמיתי, אל תמציאו משהו רק כדי לצאת מידי חובה.
- אל תלכו על האקסטרים ואל תשתפו בכישלון הבאמת הכי גדול שלכם. ראיון עבודה זו לא פגישה עם פסיכולוג.
- קחו אחריות, אל תנסו להפיל אותה על מישהו אחר.
- התמקדו בעיקר בלקח שלמדתם ממה שקרה. נתחו את הסיטואציה, מה מעכשיו והלאה תעשו אחרת?
ולסיום, קוריוז על כישלונות… – הסופר סטפן קינג כתב פעם בספר שלו “על הכתיבה” את המשפט הבא: “המסמר שעל הקיר שלי כבר לא יכל לעמוד בכובד של כל תשובות הדחייה שקיבלתי, אז החלפתי אותו בדוקרן והמשכתי לכתוב…”. אצל רבים מהאנשים המצליחים ביותר בעולם הכישלון היה הבסיס להצלחה הגדולה שלהם. לא צריך להצניע כשלונות, צריך ללמוד מהם. או לפחות לדעת איך לענות נכון על השאלה הזו בראיונות העבודה… 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר