אם אתם לא קוראים חוות דעת על החברה שאתם עומדים להתראיין בה, הנה המלצה חמה (שהיא בגדר חובה): תתחילו לעשות את זה (יש הרבה דרכים- אם אתם לא יודעים איך, אז דברו איתי). לא הולכים לראיון עבודה מבלי לאסוף כמה שיותר מידע על החברה!
אבל הפוסט הזה הוא עבור מי שכן עושה את זה, מי שכבר יודע שלא תמיד חוות הדעת הן טובות, בטח לא באופן גורף. לפעמים צצות נורות אדומות, לפעמים משהו באמת נשמע לכם בעייתי, אבל! למרות זאת אתם רוצים ללכת לראיון ולבדוק את הדברים בעצמכם.
אז הנה הפרדוקס: אתם הולכים לראיון, מעוניינים בתפקיד, אבל משהו לא מסתדר לכם, קראתם או קיבלתם חוות דעת שלילית על מקום העבודה הזה. עכשיו מה? האם אתם מתעלמים ומדחיקים? האם משכנעים את עצמכם שיהיה בסדר ושלכם זה לא יקרה? או שמעלים את העניין בראיון? ואם מחליטים לדבר על זה עם המראיין…- איך עושים את זה? אתם הרי לא רוצים לפגוע בסיכויים שלכם להתקבל לעבודה…
אכן שאלה טובה. כך עושים את זה:
איך להעלות בראיונות עבודה שאלות בנוגע לחוות דעת שלילות שקראתם על החברה?
-
לפני הכל, חשוב לקחת בחשבון: אין שום חברה, מותג, מוצר או אדם שכולם אוהבים ושהוא מושלם. וככל שמדובר בארגון גדול יותר, סביר להניח שיהיו יותר חוות דעת שליליות. ולמרות זאת יש נקודות שעלולות להיות קריטיות אם נתעלם מהן. לכן לא כדאי לעשות את זה.
-
טיימינג נכון זה הכל בחיים. חכו עם השאלות הקריטיות לשלב בסוף הראיון שבו ישאלו אתכם אם יש לכם שאלות. תמיד חשוב להתחיל עם שאלות שמתייחסות באופן ישיר לתפקיד עצמו.
-
עכשיו הגענו לעניין עצמו שצריך להתבצע בשיא העדינות והדיפלומטיה. הנה מספר ניסוחים לדוגמה: “לקראת הראיון עשיתי מחקר קטן וקראתי מספר משובים שלא היו מושלמים על החברה… שזה כמובן נורמלי לגמרי והגיוני. עם זאת אני סקרנ/ית לדעת מה את/ה חושב/ת על זה מנקודת המבט שלך: מה היתרונות והחסרונות של החברה?”. עוד אופציה: “מה האתגרים הכי גדולים שהחברה מתמודדת איתם כיום?”. ואפשר גם “קראתי דיון באתר… בנוגע לנושא X, תוכל לספר לי איך החברה מתייחסת לזה?”.
-
התמקדו בניסוחים בפתרונות במקום בבעיות. למשל, אם קראתם שיש בעיה בנוגע לשעות עבודה, נסחו את השאלה ככה: “מה היחס של הארגון בנוגע לנושא האיזון בין בית-עבודה?” או “איך החברה מתמודדת עם האיזון בין שעות עבודה לחיים האישיים של העובדים?”.
-
הקשיבו היטב לתשובות ולניואנסים הקטנים. האם המראיינים עונים בפתיחות ובכנות? האם מתחמקים? אולי מתגוננים או מתרצים תירוצים?
-
בקשו דוגמאות ספציפיות.
-
שאלו את אותן השאלות בנושאים שמציקים לכם את כל המראיינים במהלך תהליך הגיוס. תוכלו להשוות בין התשובות ולזהות חוסר אחידות, אם קיים.
-
אם קיבלתם תשובה אותנטית וכנה, הודו על כך: “תודה על התשובה הכנה, אני מעריכ/ה את הפתיחות שלך”.
-
אל תתעלמו מתחושות הבטן שלכם. נורה אדומה בראיון עלולה להתפתח לפרוג’קטור ענק אחרי שתתחילו לעבוד…
בשורה התחתונה, ראיונות עבודה הם דו-צדדיים, אתם לא רק מרואיינים, אתם גם מראיינים. הראו למראיינים שאתם מגיעים מוכנים מראש, שאתם לא זורמים עם כל הצעה שמגיעה, שאתם אנשים שקולים עם ראש על הכתפיים, ושאתם לא חוששים לשאול שאלות קשות כשצריך.
אם אתם עדיין לא בטוחים איך שואלים שאלות בראיונות עבודה, מה עוד חשוב לשאול ספציפית בסיטואציה שלכם, איך מונעים “קניה של חתול בשק” ואיך משתמשים בשאלות כטכניקה למכירה עצמית- תאמו איתי פגישת יעוץ והכנה לראיונות עבודה: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר