אומרים שבלונדון היאוש נעשה יותר נוח, אבל מסתבר שלא רק שם… אז בואו נדבר קצת על יאוש, כזה שנובע מפיטורים. ולא סתם פיטורים, אלא כאלה שקורים בשלבים המאוחרים יותר בקריירה… כשאתם מנוסים יותר, אפילו כבר מנהלים בכירים.
בואו ונודה בזה, כנראה שלא באמת קיים העובד שייקח את פיטוריו בשמחה או בשלווה. מדובר בסוג של מכה… לאגו, לביטחון העצמי, לפרנסה… אממה, אם פוטרתם, מחקר מעניין עשוי לשפר קצת את ההרגשה שלכם ולתת לכם תחושה של אופטימיות זהירה.
המחקר בוצע על ידי ghSMART- חברת יעוץ ארגוני- במהלך לא פחות מאשר 10 שנים (!) ומתבסס על נתונים של 18,000 עובדים בדרג ניהולי, שנאספו מכל אחד מהמשתתפים בראיונות עומק של 4-5 שעות למשתתף. מבין המשתתפים לקחו חלק במחקר 2600 מנהלים בכירים מאוד. מחצית מהם כמעט (45%) מתישהו בקריירה שלהם פוטרו, הפסידו עסקה חשובה או ביצעו טעות אקוטית כזו או אחרת. ולמרות זאת, בטח תשמחו לגלות ש- 78% מהם הגיעו בסופו של דבר לתפקידי CEO – מנכ”ל.
ולמה אני מספרת לכם את זה? אני מספרת בגלל שבסדרת המחקרים התגלה ממצא שיעניין את כל מי שקורא עכשיו את הפוסט הזה כשהוא בסטטוס מובטל ומיואש לאחר פיטורים: למרות איך שאתם אולי מרגישים עכשיו, לפיטורים אין בהכרח השפעה קטסטרופלית על הקריירה וזה נכון גם עבור אלו שמפוטרים כשהם בדרג ניהולי בכיר. זאת ועוד, 91% מהמנהלים הבכירים שפוטרו, מצאו עבודה חדשה בדרג שלהם או אפילו תפקיד בכיר יותר אחרי הפיטורים. התוצאה העוד יותר מעניינת היא שבמקרים מסוימים, למנהלים הבכירים שפוטרו והיו בתהליכי גיוס לתפקיד חדש היה סיכוי גבוה יותר להתקבל לעבודה בהשוואה למתחרים שלהם על התפקיד, שלא פוטרו מעולם (33% לעומת 27% בהתאמה).
נו, אתם בטח שואלים עכשיו, איך זה יכול להיות? ובכן… מסתבר שהכל תלוי בתגובה של העובד לפיטוריו… כן, כל זה עשוי לקרות, אבל! בתנאי שעושים 3 דברים בתגובה לפיטורים, דברים שהם קצת שונים ממה שהיינו מניחים שכדאי לעשות… בקיצור, המנהלים שפוטרו וחזרו ביג טיים לשוק העבודה, הגיבו ככה:
- סיפרו את העובדות לאשורן, מבלי להתבייש. במילים אחרות- אלו שלא לקחו אחריות על מה שקרה והאשימו אחרים או גורמים חיצוניים לא הצליחו בראיונות כמו אלו שלקחו אחריות (למעשה, היה להם סיכוי נמוך יותר בשליש). לעומתם, הבכירים שפוטרו ולקחו בעלות על הטעויות והכישלונות ותיארו מה הם למדו מזה ללא שמץ של מבוכה או בושה, אילו לקחים הפיקו ואיך הם משנים את ההתנהלות שלהם בהתאם בכדי שלא לעשות שוב את אותן הטעויות, ובכן… אלו לא נפגעו ממה שקרה. זאת ועוד, אלו שראו בשגיאות שלהם- כשלונות, היו בעלי 50% פחות סיכוי להתקבל לעבודה מאשר אלו שבחרו בגישת הלמידה וההתפתחות מתוך הטעויות. לקחת בעלות על טעות ללא בושה אפשרה למועמדים הללו לעבודה לייצר רושם של חביבות יחד עם ביטחון עצמי- 2 תכונות שידועות כמעלות סיכויים להצליח בראיונות עבודה (פי 2.5 סיכוי להתקבל לעבודה).
- נעזרו ברשת הקשרים המקצועית שלהם כדי למצוא עבודה. שימו לב, הכוונה כאן לרשת קשרים מקצועית- קולגות, אנשים שפעם עבדו איתם יחד, לקוחות, בוסים לשעבר, ספקים וכו’… ולא לרשת הקשרים האישיים שבמקרים כאלה פחות יעילה (משפחה, חברים קרובים…). במילים אחרות, מי שעשוי לעזור לכם יותר כשאתם מחפשים עבודה הם לא אלו שהכי אוהבים אתכם וקרובים אליכם, אלא דווקא אלו שחוו בעצמם את חוויית העבודה אתכם וראו מקרוב את כישורי העבודה שלכם.
- חיפשו עבודה בתחום תוכן שבו כבר עבדו בעבר. 94% מהמנהלים שמצאו עבודה חדשה תוך חצי שנה מהפיטורים חיפשו עבודה בתחומי תעשייה שכבר רכשו בהם ניסיון. זאת אומרת שככל שלעובד יש ניסיון ורסטילי- במגוון של תחומי תעשייה, ככה טוב יותר. קחו למשל מנהל שלאורך הקריירה שלו עבד רק בחברות ביטחוניות- לעובד כזה יהיה קשה יותר מאשר למנהל שלאורך הקריירה עבד ב- 3 תחומי תעשייה- בחברה ביטחונית, בחברת טלקום ובחברה בתחום הפינטק. העובד השני מביא איתו ניסיון מקצועי מתחומי התמחות מגוונים יותר ולכן יש לו ערך מוסף אפשרי עבור יותר חברות.
לסיום אומר כך: פוטרתם? פיטורים אינם חוויה כיפית עבור אף אחד, אבל מסתבר שכמו בהרבה תחומים אחרים, גם לאחר פיטורים אפשר להכין לימונדה מהלימונים ואם משכילים להגיב נכון, היא גם לא יוצאת חמוצה… 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
שיניתי ועיצבתי את קורות החיים מחדש. כבר 6 חודשים מחפשת עבודה ולא מוצאת…שולחת המון קורות חיים אבל לא מתקשרים אלי בכלל. הפעלתי קשרים ישנים ופרסמתי בכל האתרים בפייסבוק ובאינטרנט וכן אני רשומה בכל חברות כוח האדם…האמת אני מיואשת
היי אירית, במקרים כמו זה שאת מתארת כדאי לבדוק מספר דברים בתהליך חיפוש העבודה: 1. את המשרות שאת פונה אליהן והאם את מתאימה להן ברמת 80% לפחות. 2. את דרכי החיפוש- חשוב להגיע למשרות מעבר לאלו שמתפרסמות באתרי דרושים או אצל חברות השמה כי התחרות על המשרות האלו גבוהה מאוד. משמע- יש לבחון את שיטות החיפוש ולהרחיב אותן בפעולות נוספות. 3. צריך לבדוק את קורות החיים- האם האם מותאמים לתוכנות אוטומטיות? האם מעבירים מסרים ברורים? האם מייצרים בידול בינך לבין המתחרים? לפני שבדקת את כל הנקודות הללו- אין סיבה לייאוש… 🙂