המטרה של רוב מחפשי העבודה היא… טוב… למצוא עבודה.
אבל מה אם היינו משפרים את המטרה הזו? למה שהמטרה לא תהיה- למצוא עבודות? כן… ברבות… = להגיע למצב שבו מספר מעסיקים מעוניינים בכם, נותנים הצעת עבודה ואתם…? נו, אתם רק צריכים עכשיו להחליט מי מהם יזכה בכם.
זה אולי נשמע הזוי לחלקכם, בטח אם אתם מחפשים עבודה כבר תקופה ארוכה ועוד יותר, אם אתם נתקעים כבר בשלב הראשון של תהליך החיפוש, משמע, שולחים קורות חיים אך מתקשים לייצר לעצמכם זימונים לראיונות עבודה.
אבל, זה שזה קשה, לא אומר שלא כדאי לנסות לכוון לזה, משום שכשחיפוש העבודה מתבצע כמו שצריך- זה אכן מה שקורה: מועמדים מקבלים במקביל 2-3 הצעות עבודה וכך יכולים לבחור את הצעד הבא שלהם מתוך מספר אופציות ולנהל משא ומתן כמו שצריך מול המעסיקים על השכר, על התפקיד ועל כל שאר התנאים. או אז, באמת יש שליטה על הקריירה ולא רק זרימה מתוך חוסר ברירה.
הכל טוב ויפה, אתם בטח אומרים לעצמכם… שכנעת! עכשיו, איך עושים את זה?
אענה על דרך השלילה- איך אין שום סיכוי שבעולם שתצליחו לעשות את זה…- כשחיפוש העבודה שלכם נראה כמו משולש צר וארוך. כשאסטרטגיית חיפוש העבודה היא משולש- המועמד מבצע חיפוש עבודה צר, שולח מעט קורות חיים, מתוכם מקבל, מידי פעם ואם בכלל, מעט טלפונים ומתוכם, חלק כלשהו מתקדם לזימון לראיון. בחיפוש עבודה כזה- מדובר בתהליך ארוך של חיפוש שמידי פעם מתחיל בו קשר כלשהו מול מעסיק ולכן הסיכוי לקבל מספר הצעות עבודה במקביל הוא קטן מאוד.
לחיפושי עבודה באסטרטגיית המשולש יש מספר מאפיינים שגויים.
ברוב המקרים בחיפוש עבודה בשיטת המשולש המחפש מתמקד במספר מצומצם של שיטות חיפוש (2-3 אתרי דרושים שכולם מכירים, חברת השמה אחת, אולי קצת לינקדאין…) ועל כן הוא איננו מודע לכמות המשרות הגדולה שהוא מפספס בגלל זה. במקרים כאלה ישנה גם נטיה להתמקד בכיוון מקצועי אחד- סוג תפקיד מסויים, בחברות מסויימות, באזור גיאוגרפי מסויים. ובחיפוש כזה יש גם נטייה לבנות סדר עדיפויות- קודם אכוון לתפקיד X- האידאלי מבחינתי, אחר כך, אם לא תהיה לי ברירה- אפתח את החיפוש גם לתפקידים מסוג Y ובסוף, כשכבר אהיה ברמת יאוש 100 מתוך 100, אתפשר על תפקידים סוג Z.
חיפוש עבודה כזה מוביל, בין היתר, לתהליך בררני ולא במובן הטוב של המילה, לפניה לחברות הטובות ביותר בשוק העבודה על ההתחלה (אלו שבעצם הכי קשה להתקבל אליהן…), לפניה לתפקידי ה”חלום” שבדרך כלל חסרים לכם עדיין כישורים כדי להתאים להם באמת (לפחות כך יגרוס המעסיק) ונוסף לכל זה- כשעדיין לא מבושלים או מוכנים מספיק בכדי שיהיה סיכוי אמיתי להצליח בתהליך המיון. מה שמוביל בשורה התחתונה לחיפוש ארוך ומייגע, שופע בתשובות שליליות או בדממת אלחוט וגם… מאוד מתסכל, איך לא?
אבל, מה היה קורה אם במקום אסטרטגיית החיפוש המשולש, נבנה את תהליך חיפוש העבודה במבנה של טרפז?
- בעוד שהבסיס של המשולש צר וארוכה מאוד הדרך עד לפסגה (שממוקמת בה רק הצעת עבודה אחת), נחפש עבודה רחב יותר מהרגע הראשון. נפנה למספר כיוונים מקצועיים שעשויים להתאים – במקביל. כן… גם לתפקידים שבראש סדר העדיפויות שלנו וגם לכאלה שהם קצת פחות (אבל כנראה נגישים יותר)- אותם תפקידים שבסוף גם ככה יש סיכוי שתתפשרו עליהם אם תדבקו בשיטת המשולש. אז למה שלא נשלב אותם כאופציה מההתחלה?
- בשוטף, הבסיס של החיפוש יהיה רחב ככל האפשר- ממש כמו בסיס של טרפז… נחפש יצירתי, במגוון ערוצים במקביל ולא נשים את כל הביצים בסל אחד. כשנשלח יותר קורות חיים (אבל לא נוותר על רמת התאמה נאותה ולא נפיץ בשיטת “שלח לחמך”), כנראה שכמות הטלפונים שנקבל מהמעסיקים תהיה גדולה יותר מאשר באסטרטגיית המשולש (אין מה לעשות… חוק המספרים הגדולים לטובתנו…). במצב כזה יש הסתברות גבוהה יותר לאקשן.
- וחיפוש עבודה שיש בו אקשן הוא חיפוש עבודה שתמיד מועדף- כשמקבלים פניות ממעסיקים (ולא רק אחת פעם ב…), זה מחמיא וגם מחזק את הביטחון העצמי. אנחנו מחדדים את כישורי ההתראיינות שלנו ושכשתגיע ההזמנה לתפקיד החלומות- כבר נהיה מנוסים בראיונות והרבה יותר מוכנים. זאת ועוד…בראיונות עצמם לא נפגין באופן לא מודע נואשות, אלא נגיע מעמדה של כוח, של אופציות נוספות (גם אם האופציות האחרות פחות טובות).
- אבל היופי פה הוא שבחיפוש כזה יש גם יותר סיכוי לקבל מספר הצעות עבודה במקביל- זה לא אומר שכל ההצעות תהיינה מחברות החלום ולתפקיד החלום, אבל… תהיה לכם אפשרות בחירה, יכולת מיקוח, אפשרות לנהל מו”מ מתוך ביטחון עצמי ולא מתוך חוסר ברירה. וזה… לכל הדעות… הרבה יותר טוב!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
נשמע שהטיפ המרכזי כאן שעושה את ההבדל הוא התאמת קורות החיים לתפקיד המבוקש ולא הקדמת ההפצה הבלתי מבוקרת (הגדלת הבסיס)
לא… הטיפ המרכזי הוא שינוי התפיסה ושינוי האסטרטגיה של החיפוש. הפצה לא מבוקרת איננה מומלצת כלל, בשום שלב של החיפוש- והגדלת הבסיס מתבצעת תוך שמירה על איכות השליחה. גם וגם.