זה קורה לרבים ועשוי לקרות גם לכם:
אתם מתחילים לחפש עבודה.
מכל עבר אתם שומעים סיפורי אימה על חברים שמחפשים כבר חצי שנה ואפילו שנה ללא הצלחה ואתם מכינים את עצמכם לטלנובלה של חיפוש עבודה.
אבל! הרי זה פלא! לכם זה לא קורה! כי… כבר עם משלוח קורות החיים הראשון, אתם מתחילים לקבל טלפונים ממעסיקים וזימונים לראיונות עבודה. “אחח”, אתם חושבים לעצמכם… “כנראה שבכל זאת עשיתי משהו נכון, אם לאחרים כל כך קשה למצוא עבודה ולי זה דווקא קל”.
העניין הוא שמה שאתם אולי לא יודעים הוא שרבים (כן, גם אלו שמתלוננים על חיפוש עבודה ארוך ומשמים) חוו בדיוק את אותה החוויה…: חיפוש העבודה התחיל מעולה דווקא, אחוז ההמרה בין שליחת קו”ח לקבלת תגובה היה גבוה וזימונים לראיונות הגיעו בשטף. עד ש… טוב… עד שבבת אחת וללא הודעה מוקדמת הברז נסגר והחגיגה נגמרה.
דעו לכם: כשאתם מתחילים לחפש עבודה – במיוחד אם שנים שלא חיפשתם, אתם ממש כמו מוצר חדש שיוצא לשוק. אתם לא מוכרים לאף חברת השמה, הד האנטר או מעסיק… אתם בגדר חידוש מרענן, או אם תרצו… ולא נעים להודות בזה (אבל אעשה את זה בכל זאת)… אתם: בשר טרי. זאת ועוד, בחיפושים הראשונים שאתם מבצעים- כל מודעת דרושים רלוונטית חדשה עבורכם- משמע, בתחילת החיפוש יש מצבור די גדול של משרות שמעולם לא ראיתם ולא פניתם אליהן. הכמות הזו, כמובן, הולכת ופוחתת די מהר משום שהדלתא בין כמות המשרות שראיתם היום לבין אלו שתראו מחר ואחרי זה מחרתיים איננה גדולה. אז בהתחלה כל המשרות חדשות עבורכם, אבל במהלך החיפוש, אחרי שכבר שלחתם לא מעט קו”ח, אתם נותרים עם 2 אופציות בלבד: או לשלוח שוב ושוב למשרות שכבר פניתם אליהן (לרוב זה לא כדאי) או לחכות למשרות חדשות שמתישהו ייפתחו…
במילים אחרות: תהליך של חיפוש עבודה טיפוסי יתחיל בקול תרועה רמה ועם המון אקשן, אבל תוך תקופה של ימים/שבועות האקשן ישכך והחיפוש ייכנס לשלב הסטגנציה ומידי פעם יגיעו פניות ממעסיקים- בטח שלא ברמה שהיתה בהתחלה.
ולמה אני מספרת לכם את זה?
א. כי אם זה קרה גם לכם, אל תתפלאו… ועכשיו אתם מבינים שאתם לא היחידים בסירה.
ב. כי אסור להתבלבל מהשפע שלכאורה קיים בתחילת החיפוש- השפע הזה זמני, אז כדאי לכלכל את צעדיכם בצורה הנכונה מההתחלה.
ג. כי אם במקרה גם כבר קיבלתם הצעת עבודה ממש בתחילת תהליך החיפוש, ובכן… חכו רגע לפני שתענו “לא” להצעה הזו ושקלו אותה היטב. זה שהיא הגיעה מהר מידי ומוקדם מידי, לא אומר שבהכרח ככה יראה המשך תהליך החיפוש שלכם. לפעמים הזדמנויות טובות מגיעות מוקדם מידי ולפני שאנחנו מוכנים לקחת החלטה. במילים אחרות, כשהתזמון “לא נכון”, משמע מוקדם מידי, מהר מידי, ולפני שהספקנו להבין מי נגד מי ומה האופציות שיש לנו בשוק העבודה זה עלול להלחיץ אותנו ולהוביל אותנו לדחות את ההצעה באמונה שבהמשך נקבל עוד הצעות כאלה ואולי אפילו טובות יותר.
אז מה עושים כשהצעת העבודה מגיעה מוקדם מידי בתחילת החיפוש ומתי כן כדאי לקחת אותה? הנה מספר מקרים כאלה:
- כשאתם יודעים שהניסיון שלכם הוא בתחום נישתי מאוד ושבאופן כללי אין בו הרבה משרות פתוחות.
- כשאתם כבר לא מועסקים, מחפשים עבודה ממצב של אבטלה וצופים בקרוב (או כבר מצויים) בתחילתו של לחץ כלכלי.
- כשמדובר בהצעה שמאפשרת לכם להיכנס לתחום מקצועי חדש שאתם מאוד רוצים להיכנס אליו.
- כשאתם מחפשים עבודה אחרי הרבה שנים שלא עבדתם או שלא עבדתם במקצוע שלכם.
- כשאתם בוחנים באופן אובייקטיבי את ההצעה וללא קשר לתזמון המוקדם בו הגיעה ומגיעים למסקנה שזו בהחלט הצעה טובה, התפקיד טוב, ובחברה טובה…
בכל המקרים הללו, למרותת שהצעת העבודה הגיעה לכאורה בקלות מידי ומהר מידי- אל תמהרו לדחות אותה ואל תניחו שככה יראה המשך תהליך חיפוש העבודה שלכם… שקלו היטב ורק לאחר מכן בצעו את ההחלטה.
זכרו… החיים הם רצף של הימורים ובחירות ולמרות שלעולם לא נדע על מה וויתרנו מעצם זה שביצענו בחירה מסויימת, זו לא סיבה מספיק טובה בכדי לא לבחור. גם חוסר החלטה זו החלטה…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
חבל שהכתבה הזאת לא נכתבה שנתיים לפני שסיימתי את התואר… 🙂