שולחים קורות חיים ולא מקבלים מספיק או בכלל תגובות?
לא מצליחים לעבור ראיונות טלפוניים?
נתקעים תמיד אחרי ראיון משאבי אנוש?
מגיעים לקו הסיום בתהליך הגיוס, אבל תמיד בוחרים בסוף במועמד/ת השני/ה?
מחפשים עבודה כבר יותר מ-3-4 חודשים?
אם עניתם “כן”, כנראה שחיפוש העבודה שלכם תקוע.
וגם כנראה שלא הייתם צריכים אותי כדי להגיע למסקנה הזו, הגעתם אליה כבר מזמן…
עכשיו נשאלת השאלה מה אתם עושים בנוגע למסקנה הזו…
לפני שאמשיך אני רוצה לקחת אתכם אחורה בזמן ולספר לכם משל שכתב אפלטון בעקבות אירוע טראומטי שקרה לו (או יותר נכון- שקרה לחבר שלו סוקרטס שהוצא להורג…). בעקבות מה שקרה, אפלטון כותב את משל המערה.
משל המערה של אפלטון
הנה תקציר המשל: אסירים שנולדו במערה חשוכה ולא היו מעולם מחוץ לה, נמצאים קשורים במקום שאין ממנו שום זווית ראיה למה שקורה בחוץ. הדבר היחיד שהם כן רואים זה את הצללים של אלו שעוברים בשביל מאחוריהם, בזכות מדורה שממוקמת מאחור. לאסירים הללו, אין שום דרך להבין מה הם באמת רואים, מלבד לנחש על פי צורת הצלליות והמידע המוגבל שיש להם. כל זה משתנה כשאחד מהם מצליח להשתחרר ואפילו יוצא החוצה מהמערה. בחוץ הוא מגלה שכל מה שהוא וחבריו האמינו בו עד היום היה שגוי. באור השמש הדברים מתבררים כשונים לגמרי. במקום לברוח האסיר חוזר חזרה למערה בכדי להסביר לחבריו מה הוא גילה. אבל החברים שכל כך רגילים לאמונות המקוריות שלהם לא מסוגלים להבין מה הוא מנסה להסביר להם והם מתעקשים שלא לשנות את האמונות השגויות, תוך כדי זה שהם בטוחים שמשהו ממש רע קרה לחבר שלהם בזמן שיצא מהמערה.
במשל הזה משתמשים בשביל להסביר מגוון של טענות, כפי שתוכלו לראות בסרטון הבא:
אז מה הקשר בין משל המערה של אפלטון לבין חיפוש עבודה?
אני מספרת לכם את המשל הזה כי גם בחיפוש עבודה הדברים הם לא תמיד כפי שהם נראים… והבעיה לא בהכרח נמצאת היכן שאתם חושבים…
למשל…:
- לפעמים אתם לא עוברים ראיונות לא בגלל שאתם גרועים בהם, אלא דווקא בגלל משהו שכתבתם בקורות החיים- מידע שנתתם במתנה למראיינים ושמוביל אותם לתסריט שיחה מסויים. אם תשנו את המידע בקורות החיים, סביר להניח שמהלך הראיון ישתנה גם כן וכך גם סיכויי ההצלחה.
- ולפעמים אתם בטוחים שמשהו בקורות החיים שלכם לא בסדר ושהם פשוט לא כתובים טוב, למרות שכבר שפצרתם ושכתבתם אותם לפחות 10 פעמים. אתם מאמינים שהם הסיבה לכך שלא מזמינים אתכם לראיונות, בעוד שהבעיה היא באופן שבו אתם מחפשים עבודה ובדרך שבה אתם נחשפים למשרות. אם תרחיבו את שיטות החיפוש שלכם, כנראה שתיחשפו להרבה יותר משרות, ביניהן גם למתאימות יותר מאלו שנתקלתם בהן עד כה, ואולי אפילו תשלחו יותר קורות חיים. זאת ועוד, ייתכן שעכשיו, כשתגיעו למשרה טרייה יותר שהגישו לה מועמדות רק 20 מועמדים אחרים (ולא לכזו שכבר מפורסמת חודש ונשלחו אליה 300 קו”ח) הסיכוי שלכם לבלוט יהיה גדול יותר וכך גם יעלה הסיכוי לקבל זימון לראיון. במילים אחרות, קורות חיים שכתובים טוב, אך משולבים בתהליך חיפוש לא טוב, אינם מספיקים ולא ישיגו לכם את המטרה.
חיפוש עבודה תקוע הוא הוכחה לכך שמשהו בתהליך איננו נכון, אבל הבעיה היא שבתהליך מעורבים אינסוף משתנים ושלבים: קורות חיים, סוג תפקיד שמחפשים ומידת ההתאמה לו, שיטות חיפוש, ראיונות טלפוניים, ראיונות פרונטליים ומבחנים מקצועיים, ראיונות משאבי אנוש, ממליצים, הפרופיל שלכם ברשתות החברתיות, ציפיות השכר שלכם, אזורי החיפוש ועוד ועוד משתנים. כל אחד מהם בפני עצמו או שילוב של מספר משתנים יחד הם הסיבה לתקיעות בתהליך, הבעיה היא שלא כזה קל לזהות לבד את המקור לבעיה. לעיתים יש צורך בסיוע של מישהו שכבר נמצא מחוץ למערה, רואה את הדברים מזווית אחרת ויכול לספר לכם מה קורה בחוץ, איפה אתם כנראה שוגים ומה אתם יכולים לעשות אחרת בכדי לשפר את המצב ולצאת מהמצב התקוע.
וזה בדיוק מה שאנחנו עושים בפגישת יעוץ- מאתרים את המשתנה הבעייתי ומתקנים אותו.
בשבוע של בחירות, אני מזמינה אתכם לעשות את הבחירה הנכונה, ליצור איתי קשר ולתאם פגישת יעוץ למציאת עבודה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מה ההתייחסות לגבי כל המתואר בשילוב גיל מבוגר מעל שישים?
לצערנו, כשמחפשים עבודה בגיל מבוגר יותר, כנראה שהחיפוש יהיה מאתגר עוד יותר. סיבה נוספת לכך שכדאי להיעזר בכל מה או מי שעשויים לסייע לקדם את החיפוש.
“חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין”
רק נשמע מפוצץ. בפועל אין שם כמעט משרות אלא אם כן אתם עובדים בהיי טק.