תגידו, כמה פעמים כבר יצא לכם להפעיל waze בתחילת הנסיעה ולהתעצבן? להתעצבן שתוך כדי נסיעה הוא הוסיף עוד 20 דקות מעבר לזמן הצפוי ובגלל זה הגעתם באיחור, לגלות שהוא הכניס אתכם בטעות לכביש אגרה, למצוא את עצמכם בדרך כורכר חשוכה או בנסיעה מלאת פניות, כיכרות וזיגזוגים רק במטרה לחסוך דקה אחת, ואפילו להחליט שאתם לא נוסעים במסלול שהוא נתן לכם ולגלות שבזכות זה הגעתם 10 דקות לפני התזמון שהוא נתן?
אני בטוחה שזה קרה לכם ולא פעם אחת…
ככה זה כשנותנים לרובוט לעשות במקומנו את כל העבודה. רובוטים / AI (תקראו לזה איך שבא לכם) הם ללא ספק כלים שימושיים למדי במגוון של סיטואציות ולצרכים רבים ולרוב הם בהחלט מועילים, אבל… וזו הנקודה החשובה- לא תמיד ולא באופן מוחלט. ואולי טוב שכך…
וכמו שלגבי ניווט בכבישים אתם משתמשים בווייז בשילוב הידע האישי שלכם וקורטוב (או יותר) של בינה אנושית, כך גם כדאי בנושא שלשמו התכנסנו פה היום- חיפוש עבודה.
אז האם אפשר להשתמש ברובוט ככלי עזר כשמחפשים עבודה? כן.
אבל האם זה מספיק ונותן מענה מלא על כל מה שמחפש עבודה צריך לדעת ולעשות כדי למצוא עבודה בהצלחה- חד משמעית לא.
בואו ונעשה סדר בדברים… בשבועות האחרונים אני משחקת עם ChatGPT בכל מיני דרכים בכדי לבדוק איך אפשר להיעזר בו בחיפוש עבודה.
אז הנה, without further adieu…: שבעה שימושים אפשריים, אבל גם 11 אזהרות:
איך אפשר להיעזר ב ChatGPT כשמחפשים עבודה?
- אפשר להיעזר ב ChatGPT בכדי לבדוק אם ניסחתם נכון את קורות החיים שלכם באנגלית
- אפשר להיעזר ב ChatGPT בכדי לתרגם קו”ח מעברית לאנגלית
- אפשר להיעזר ב ChatGPT בכדי לכתוב מכתב מקדים באנגלית
- אפשר להיעזר ב ChatGPT בכדי לנסח מכתב תודה לאחר ראיון באנגלית
- אפשר לבקש ממנו רעיונות לתוכן מקצועי ולהעלות כפוסטים לרשתות חברתיות
- לפני ראיון עבודה אפשר להיעזר ב ChatGPT בכדי לעשות תחקיר על החברה ולגלות מידע בזריזות ובקלות
- אפשר להיעזר ב ChatGPT בכדי לחזור על חומר מקצועי, לפתור שאלות לוגיקה או שאלות טכניות ולבחון את רמת הידע שלכם
צרות בגן עדן: אז למה לא לסמוך על ChatGPT כשמחפשים עבודה?
- כי הוא לא מחובר לאינטרנט ולכן המידע בו מעודכן רק עד לשנת 2021
- כי הוא מתקשה להתמודד עם טקסטים ארוכים
- כי הוא לא עובד טוב בעברית
- כי לפעמים הוא חופר (כן, כן) והנימה שלו פורמלית ויבשה
- כי הוא מנסח באופן מרשים מאוד שנשמע הגיוני ומשכנע גם תוכן שכלל איננו נכון או שאיננו מדוייק ולפעמים אפילו ממציא דברים
- כי אי אפשר לבקש ממנו להתייחס לתוכן שבלינקים חיצוניים
- כי למרבה הפלא הוא מפספס טעויות כתיב (בכוונה הכנסתי טעות לטקסט שביקשתי ממנו לתקן והוא לא תיקן אותה)
- כי גם לו יש קצוות- במקרים מסוימים הוא מדקלם שוב ושוב את אותו המידע כמו תקליט שנתקע, מה שמראה שכמות הידע שלו ענקית- אבל לא אינסופית
- כי צריך לדעת לנסח לו בצורה הנכונה והמדוייקת את הבקשה/ שאלה שלכם, אחרת תתקשו להפיק ממנו תועלת
- כי אם אתם חדשים בזה- כנראה לא תשימו לב, אבל, כל מי שכבר שיחק עם זה זמן מה עלול לזהות בטקסט חוסר אותנטיות ואת אותם הטמפלייטים שחוזרים על עצמם
- כי הוא גנרי. אם אתם רוצים לבדל את עצמכם, זה לא הפתרון. ובינינו- מכיוון שלחפש עבודה- לכתוב קו”ח, לכתוב פרופיל בלינקדאין, לכתוב מכתב מקדים, להצליח בראיונות עבודה, לבנות נאום מעלית משכנע ולייצר חיבור עם אנשים אחרים- זה לשווק היטב ולמכור חזק וזה להדגיש את הייחוד, האותנטיות והבידול- כל מה שגנרי הוא ההיפך המוחלט מזה ועל כן איננו מספיק
- כי בכל מקרה, בדיוק כמו עם ווייז תצטרכו לעבור על התשובות שלו בשבע עיניים ולבצע בקרה דקדקנית לפני שתשתמשו במידע שתקבלו ממנו. זה כשלעצמו עלול לקחת זמן- כך שזמן שחסכתם מכיוון אחד- תצטרכו בכל מקרה להשקיע באופן אחר
בשורה התחתונה: לצורך יצירת תוכן גנרי שכיח הוא מספק את הסחורה. ChatGPT מתאים למי שכתיבה מאתגרת אותו, למי שמתקשה באנגלית ולמי שמחפש קיצורי דרך מהירים. אני ממליצה להשתמש בו לצורך איסוף אינפורמציה, סיעור מוחות או תרגום זריז ודי מדוייק, אבל שוב- תמיד תחת בקרה ובדיקה דקדקנית!
זאת ועוד, יצירתי באמת הוא עדיין לא (וגם לא מצחיק או שנון) וגם אין לו דמיון וכל מה שתקבלו ממנו מתבסס על העבר ועל מה שכבר נכתב, נעשה או דובר- ושום דבר מזה לא מייצר משהו חדש. והכי חשוב: הוא אינו מסוגל להביע את האופי הייחודי שלכם דרך המילים, כך שאם אתם מבינים שגם בפרופיל הלינקדאין וגם בקורות החיים אתם חייבים להכניס את ה”קול” הייחודי והאותנטי שלכם, כנראה שהתבלין הזה לא יגיע דרך בינה מלאכותית והוא לא יחסוך מכם את החובה לחפור עמוק בפנים ולמצוא את זה בעצמכם. ועוד דבר אחד: מכיוון שהידע שלו כללי– הוא יכול לסייע באופן כללי עם טיפים גנריים שניתן לקרוא כמעט בכל אתר אינטרנט, אבל לא תקבלו ממנו עצות המתאימות ספציפית לסיטואציה שלכם.
לסיום, החלטתי לשאול את ChatGPT בכבודו ובעצמו מה דעתו על כל זה והאם אפשר לסמוך עליו בנוגע לחיפוש עבודה. זה מה שהוא ענה לי ובהיבט הזה הוא לגמרי צודק… רובוט, ולא משנה כמה מפותח הוא, עדיין לא יכול להחליף בינה אנושית של בעל נסיון, בדיוק כמו שחיפוש מידע רפואי בגוגל ברוב המקרים לא יחסוך ביקור אצל רופא בשר ודם:
לטיפים נוספים לגבי שימוש יעיל ב ChatGPT לצורך חיפוש עבודה ו/או לקביעת פגישת יעוץ שמתאימה ספציפית לסיטואציה שלכם, אל תבזבזו זמן יקר נוסף: 054-7380310 / maya.bouhnik@gmail.com .
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אני לא מחפש עבודה אבל סיקרנת אותי עם הלינק, קראתי, וכתבת יפה. סחתיין.
תודה רבה, שמחה שאהבת 🙂
האמת במקום עבודה בא לי לנקות את הראש בסיני.