מי לא מכיר את הסיטואציה הזו? אתם מחפשים עבודה ופעם אחר פעם מקבלים עוד תשובה שלילית אחרי ראיון עבודה. “מה אני עושה לא בסדר?” אתם שוברים את הראש, מנתחים בדיעבד מה אמרתם ומה לא אמרתם ואיך עניתם לשאלה כזו או אחרת… אבל, זה כמובן לא עוזר ואתם לא מגיעים לשום מסקנה אופרטיבית, לעומת זאת, קורה משהו אחר… אתם מפעם לפעם כבר הרבה פחות בטוחים בעצמכם, אתם מתחילים להטיל ספק ביכולת שלכם לעבור בהצלחה ראיונות עבודה והקיצוניים שביניכם יכלילו ויכריזו: “זה מה יש, אני פשוט גרוע בראיונות עבודה!”.
בואו נעשה סדר בדברים… יש המון דברים שאתם יכולים לעשות טוב יותר בראיונות עבודה, למעשה… אם רק תבחרו פה בבלוג את הקטגוריה “טיפים לראיונות עבודה” תוכלו לקרוא מאות טיפים שיסייעו לכם להשתפר בראיונות. כמו כן, אתם מוזמנים (במיוחד אלו שהגיעו למסקנה הגורפת שהם לא טובים בראיונות) ליצור איתי קשר ולתאם פגישת הכנה לראיונות עבודה.
מצד שני, חשוב להבין: נכון שיש המון דברים שתלויים בכם בראיונות עבודה, אבל יש גם המון דברים שלא. ישנם שני רקדנים בטנגו הזה שנקרא ראיון עבודה ולרוב אין לכם מושג מה קורה שם מאחורי הקלעים בצד השני- בצד של המעסיק. אז מה באמת קורה בצד שלו? הנה, קראו כאן למשל: 10 הסיבות שבגללן לא תצלחו ראיונות עבודה וגם פה: 13 סודות על ראיונות עבודה שמגייסים לא יגלו לכם, אבל אני כן ולסיום: 48 הסיבות שבגללן לא התקבלתם לעבודה .
אבל, מעבר לכל הסיבות הללו, שאני בטוחה שיסבירו לכם חלק מהתשובות השליליות שקיבלתם לאחרונה, יש עוד סיבה אחת חשובה מאוד, שכיחה מאוד, פשוטה מאוד וגם צינית מאוד.
מוכנים לאמת הכי פשוטה? הנה זה בא:
כנראה שקיבלתם עוד תשובה שלילית אחרי ראיון עבודה, כי למעסיקים קל יותר להגיד לא, מאשר להגיד כן.
מה, מה, מה?
כן… מה שקראתם. בדיוק כמו באמרה הידועה- כשיש ספק, אין ספק- כך גם בראיונות עבודה, כשיש ספק כלשהו, כשהמעסיק איננו בטוח- יהיה לו הרבה יותר קל להגיד לכם לא, מאשר להגיד לכם כן ואם זה קל יותר, אז… זו גם דרך הפעולה המועדפת.
מעסיקים לא אוהבים לקחת סיכונים מיותרים, בטח שלא בכל הקשור לגיוס עובדים. לגיוס של עובד לא מתאים יש לא מעט השלכות- גם פיננסיות (איוש לא טוב עולה המון כסף לארגון), גם עסקיות וגם מורליות (על כל אלו שעובדים מסביב לעובד הלא מתאים). ולכן, ברגע שעולה ספק כלשהו בנוגע להתאמתו של מועמד מסויים לתפקיד, מעסיקים רבים יעדיפו לוותר עליו לגמרי מאשר להיחשף בגללו לסיכון כלשהו. כמה פשוט- ככה שכיח. וכשחושבים על זה, זה גם הגיוני, לא? במיוחד אם מדובר במשרה בתחום שבו יש היצע גדול של מועמדים פוטנציאלים אחרים.
בשורה התחתונה, זה בוודאי יסביר לכם כמה “לא”ים שקיבלתם ממעסיקים, גם כשדווקא יצאתם בתחושה טובה מראיון העבודה, וזה גם יבהיר לכם שאחת המטרות שלכם בראיונות הבאים היא לצמצם ככל האפשר את הסיבות שאתם נותנים למעסיקים ושבגללן עלול לצוץ אצלם ספק כלשהו ואם נחבר את זה לפסח וליל הסדר (חייבים איכשהו לקשר את זה לחג, לא? 🙂 ), אז הנה לכם עוד סיבה לכך שפרעה אמר שוב ושוב למשה “לא!”: זה פשוט היה לו הרבה יותר קל מאשר לענות “כן”…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר