לקראת השנה החדשה הכנתי רשימה ארוכה של נושאים חשובים, מרתקים ומעניינים על חיפוש עבודה (ואם תעקבו, תוכלו לקרוא אותם בפוסטים שאעלה פה במהלך השנה), אבל התלבטתי בנוגע לפוסט הראשון של השנה. זה שאתם קוראים עכשיו. ובכן… מה יותר מתאים לשנה החדשה מאשר מגה-פוסט? כזה שיש בו רשימה של עשרות טיפים שכל מחפש עבודה השנה חייב לדעת כדי לנהל תהליך חיפוש יעיל יותר?
אז חשבתי, ועשיתי…
ובנוסף גם פניתי לעוקבים שלי ברשתות החברתיות וגם בקבוצות הוואטס-אפ שלי (עדיין לא הצטרפתם? חבל! שלחו לי הודעה בצירוף שם מלא ובאיזה תחום אתם מחפשים עבודה ואשמח לצרף: 054-7380310) והצעתי לכל מי שמעוניין לשלוח לי את הטיפ הכי טוב שלו לחיפוש עבודה. חלק מהטיפים שנשלחו אלי נכנסו גם הם לרשימה. אז מוכנים?
קבלו:
המדריך הגדול לחיפוש עבודה ב 2023: 30 טיפים סופר-חשובים!
- הידעתם? כשתספרו למכרים ולחברים שלכם שאתם מחפשים עבודה, תתחילו לקבל מבול של עצות. כולם ימהרו לנסות לשכנע אתכם שאתם חייבים לעשות איקס ושאתם טועים כשאתם עושים Y. נחמד מצדם שכולם מנסים לעזור, רק חבל שלפעמים הטיפים שתקבלו יהיו הפוכים אלה מאלה ובמקום שזה יועיל, זה רק יבלבל יותר. אז מה נכון ומה לא? הנה טיפ: זה תלוי! מה שעובד עבור אחד עשוי לא לעבוד עבור השני. זה לגמרי תלוי בסיטואציה, אז לפני שאם ממהרים לאמץ טיפ או לדחות אותו- קודם כל בקשו הסבר משכנע ורק אחרי זה החליטו אם זה רלוונטי לכם.
- קחו שליטה על תהליך החיפוש. נוח להעביר את המושכות לחברות השמה או לבנות רק על עזרה של חברים, אבל זה לגמרי לא מספיק. אתם הקפטן היחיד של הספינה הזו (אם אתם רוצים למצוא עבודה, כמובן) אז התייחסו לחיפוש כפרוייקט לכל דבר.
- ואם כבר, אז באותו הנושא: עשו טובה לעצמכם והימנעו מפניה לצד שלישי לטובת כתיבת קורות החיים שלכם. אף אחד לא מכיר אתכם, את הנסיון שרכשתם, מה עשיתם ומה הידע שלכם יותר טוב מעצמכם. שיחה חד פעמית עם שירות כלשהו לכתיבת קו”ח או פרופיל לינקדאין לעולם לא תצליח להוציא את כל האינפורמציה החשובה ולשקף אותה בכתב, אז הדרך הטובה ביותר היא שאתם תקחו בזה חלק באופן ישיר, גם אם אתם צריכים הכוונה. וכן, זה דורש מכם קצת השקעה וזה פחות נוח, אבל אם זה שווה את זה, אז מה?!
- למדו לקרוא מודעות דרושים גם בין השורות. כן, בטח… כולם יודעים לקרוא, אבל כשמסתכלים טוב אפשר לשים לב למבנה של תיאור התפקיד, איזה מילים חוזרות במודעה יותר מפעם אחת, מה סדר העדיפויות במשרה, לאיזו רמת נסיון/בכירות היא באמת מתאימה, האם משהו שכתוב שם צריך להדליק נורה אדומה? במודעות דרושים יש הרבה יותר רמזים ואינפורמציה ממה שנראה לכם ושום דבר אינו מקרי.
- השקיעו בעצמכם. אוהבים לפנק את עצמכם בארוחה טובה במסעדה? בנעלי ספורט יקרות של מותג ידוע? בכיף, אני אומרת… אבל למה דווקא על סיוע לחיפוש עבודה אתם חוסכים? אם הייתם עצמאים, רואה החשבון שלכם היה אומר לכם ש”הוצאה ליצירת הכנסה” הוא סעיף הוצאות מוכר ולא במקרה… לפעמים צריך להשקיע כדי להרוויח וזה רלוונטי גם לשכירים. אז, אם כבר עברו יותר מחודשיים מאז תחילת החיפוש ועדיין אין אפילו משהו שקרוב להצעת עבודה בקצה המנהרה שלכם- פנקו את עצמכם (זה יותר חשוב מנעליים או ארוחה, תאמינו לי) בפגישת יעוץ לחיפוש עבודה. אל תחכו שתעבור חצי שנה לפני שתתעוררו…
- שיטת ה”חבר מביא חבר” היא שיטת הגיוס המועדפת על כל הארגונים ללא יוצא מן הכלל. יש לכם הרבה חברים? מעולה, אין מספיק? תתחילו לחדש קשרים עם אנשים מהעבר וצרו חדשים על ידי נטוורקינג אונליין ואופליין.
- בנו בשוטף תשתית לחיפוש עבודה הפוך. במקום שאתם תחפשו עבודה, בצעו בשגרה פעולות שיגרמו למעסיקים לחפש אתכם. כן, גם כשחמים ונעים לכם במקום העבודה הנוכחי… בדיוק כפי שביטוח רכב עושים לפני התאונה ולא אחרי- את התשתית לחיפוש עבודה בונים לפני שבכלל צריך לחפש על ידי יצירת מיתוג אישי ברשת שאינו תלוי בשום אופן במעסיק הנוכחי שלכם. צרו תיק עבודות, הקימו פרופיל בגיטהאב, טפחו נוכחות בלינקדאין ועוד…
- אם יש לכם חור ברצף התעסוקתי ואתם לא יודעים איך להציג את זה בלינקדאין, קבלו טיפ: תחת הנסיון ובשנים של החור ברצף, לינקדאין הוסיפה השנה אפשרות לעדכן career break (ואפשר גם להוסיף תוכן המפרט מה עשיתם בזמן הזה). כמו כן, אם בתקופה זו נשארתם בבית כדי לגדל את הילדים, תוכלו לבחור באופציה stay at home mom/dad (שניתנת לבחירה מתוך רשימת החברות).
- האם קורות החיים שלכם מספרים או מוכרים? תהליך חיפוש העבודה הוא תהליך מכירה לכל דבר, כך שקורות החיים הם האמצעי השיווקי- וודאו שהם אכן כאלה ולא סתם מסמך אוטוביוגרפי משעמם.
- אל תלכו לשום ראיון עבודה לפני שהתכוננתם לשאלות שעולות בכל ראיון. עשו פה באתר חיפוש תחת הקטגוריה טיפים לראיונות עבודה והתחילו לתרגל.
- טיפ של אמיתי גת: נהלו אקסל של כל התהליכים בחברות. כך תוכלו לדעת עם מי דיברתם, מה אחוזי המענה לקורות החיים שלכם ומה הסטטוס של כל תהליך.
- אם אתם לא עובדים כרגע, נצלו את הזמן כדי ללמוד לפחות נושא מקצועי חדש אחד הקשור לתחום העיסוק שלכם. קיימים אינספור קורסי אונליין בעלות נמוכה.
- לעולם אל תנדבו למעסיקים מידע אם לא נתבקשתם. כן, לפעמים יש לנו נטייה להסביר דברים, לתרץ… אבל תמיד זכרו: ככל שתשתפו יותר וללא צורך, כך יש סיכוי שמשהו שאמרתם לא יבוא טוב למישהו, אז למדו לשים נקודה במקום הנכון בראיונות עבודה.
- אל תסתנוורו מהדברים הלא נכונים כשאתם צריכים להחליט בנוגע להצעת עבודה. מעבר לתכולת התפקיד, ברור ששכר זה חשוב וגם קרבה לבית ותנאים מפנקים ואולי גם שם החברה והמיתוג הנוצץ שלה עושים לכם את זה, אבל… ביום יום הדבר הכי חשוב במקום עבודה הוא האנשים… המנהלים שלכם, חברי הצוות האחרים והקולגות. “הגיהנום הוא הזולת” אמר פעם ז’אן-פול סארטר ולא נראה לי שיש עובד מנוסה אחד שנחסכה ממנו ההתנסות הזו…
- טיפ של יפעת לבני: כדאי להיכנס ללינקדאין כל יום, אפילו למעט זמן. וכדאי לעדכן משהו בפרופיל לפחות פעם בשבוע כדי לעלות גבוה יותר בתוצאות.
- טיפ של איילון בן צבי: חשוב להיות פעיל בלינקדאין, אבל מכיוון שלא תמיד יש זמן לייצר תוכן מקורי עשיר, ניתן להגדיל את החשיפה לפרופיל שלכם גם על ידי תגובות מפורטות לפוסטים של אחרים. גם כותב הפוסט וגם המגיבים האחרים ייחשפו אליכם והפרופיל שלכם יופיע ביותר מעגלים.
- ובנוגע לזה- אם אתם מחליטים להעלות הילוך בלינקדאין ולהתחיל לפרסם פוסטים- כל הכבוד, אבל! בבקשה אל תפרסמו פוסטים בנושאי: פוליטיקה, זוגיות, וידויים אישיים, בקשות טובה מאחרים וכל נושא אחר שלא הייתם שולחים במייל למעסיקים פוטנציאליים או אומרים להם בראיונות עבודה. למה? כי לינקדאין זה לא פייסבוק! וכי גם המעסיקים הפוטנציאלים מסתובבים שם ורואים הכל…!
- טיפ של אולגה סלוצקי עבור אלו שפעילים בלינקדאין ומפרסמים פוסטים: אחרי שמעלים פוסט בלינקדאין, לא לצאת מיד, אלא להישאר עוד מספר דקות כדי לגלול בפיד ולהגיב לפוסטים של אחרים. זה יגדיל את החשיפה של הפוסט שאתם פירסמתם!
- ראיונות עבודה הם דו צדדיים- אתם לא רק המרואיינים, אתם גם המראיינים. אל תסתפקו במידע שהמעסיקים מחליטים לחלוק איתכם, הכינו מראש לפני כל ראיון את כל השאלות שיעזרו לכם לקבל החלטה שקולה.
- אל תתחילו לחפש עבודה מבלי שתצליחו לענות באופן משכנע על השאלה: “למה שנבחר דווקא בך?” (אגב, זו השאלה הכי קשה עבור רוב מחפשי העבודה- נסו לענות עליה עכשיו. לא הצלחתם? תפסיקו לשלוח קורות חיים ותאמו איתי פגישת יעוץ, אחרת חבל על הזמן שלכם: 054-7380310).
- אל תתנו לרשימת הדרישות הארוכה במודעות הדרושים לאיים עליכם. ברוב המקרים תיאור המשרה הוא תיאור אידיאלי- החלום הרטוב של המעסיק. אבל בין חלומות למציאות יש תמיד פער כלשהו ולא פעם גם התפשרות. זה לא אומר שכדאי לכם לשלוח קו”ח לכל משרה בתקווה שיהיה לכם מזל, אבל כן אומר (בעיקר לכן הנשים…) שאפשר להתיר קצת רסן ולשלוח גם למשרות שלא מתאימים ב 100% לכל הדרישות.
- עוד טיפ של יפעת לבני: לפני ששולחים קו”ח למשרה, כדאי להיכנס ללינקדאין, לבדוק אם יש לכם אנשי קשר משותפים עם עובדי החברה ואם כן, לבקש להגיש מועמדות דרכם. כמעט כולם ישמחו לעזור ומנסיוני זה עובד מצוין ומוביל לזימונים לראיונות.
- אם חיפוש העבודה לא צולח כבר מספר שבועות, אל תחששו לקחת פסק זמן. נתחו את הפעולות שלכם, נתחו את התוצאות עד כה, זהו צווארי בקבוק ובדקו מה אפשר לתקן. אל תמשיכו רק כי אתם בשוונג. עצרו, קחו נשימה, תקנו, והתחילו שוב.
- עוד טיפ של אמיתי גת: פיטורים מזעזעים את תחושת הביטחון ותחושת המסוגלות שלנו, עשו משהו שייתן לכם תחושה של הצלחה: לימדו נושא חדש ועקבו אחר ההתקדמות, נסו ספורט חדש ועקבו אחרי ההתקדמות, כל חוויית הצלחה תהיה עוגן לתקופה הלא נעימה הזו.
- אל תתבלבלו- ראיון העבודה מתחיל הרבה יותר מוקדם ממה שנראה לכם… הדרך שבה אתם מגיבים לפניה בכתב, השיחה הטלפונית, היחס שלכם לפקיד/ת הקבלה או לרכז/ת הגיוס… כל אלה הם כבר חלק מהרושם שאתם עושים על המעסיק (ואגב, זה תקף גם בכיוון ההפוך- הדרך שבה מתנהל תהליך הגיוס, היחס שאתם מקבלים, יעילות התהליך וכו’… גם הם צריכים להשפיע על ההתרשמות שלכם מהמעסיק).
- טיפ נוסף של אמיתי גת: חיפוש עבודה הוא עבודה- עבדו עם מומחים אם צריך, צרו נוכחות בלינקדאין, היו אדיבים ושתפו פעולה עם מגייסים, היו נכונים לאכזבות, ואם עבר זמן- אז גם לפשרות.
- תפסיקו לנסות לדחוס 20 שנות נסיון בעמוד אחד של קו”ח. לא יקרה כלום אם תגלשו לעמוד הבא.
- טיפ של דניאל זריפי: דייקו את קורות החיים שלכם לכל משרה. ואני מוסיפה: כן, זה לוקח זמן, וכן… הרבה יותר פשוט ומהיר לשלוח על הדרך מסמך של קו”ח ששמרתם בנייד. מסקנה? לא לשלוח דרך הנייד, לשלוח רק דרך המחשב ורק אחרי שבדקתם היטב שקורות החיים אכן עשויים לשכנע את הקורא שיש לכם את הנסיון הנדרש למשרה.
- שאלו אתכם את השאלה הידועה המעצבנת בנוגע לחסרונות שלכם? הנה רעיון להתמודדות: במקום לבחור תכונת אופי שלילית (וכולנו יודעים מה הסיכוי לשנות אופי של בנאדם), נסו להתייחס לשאלה באופן פרקטי יותר. למשל- מה החסרונות שלכם למשרה הספציפית הזו? ברגע שתנסחו לעצמכם את השאלה באופן הזה, גם יהיה לכם הרבה יותר קל לענות עליה…
- ולסיום, חפשו פה בבלוג פוסטים תחת הקטגוריה- טיפים לחיפוש עבודה. תוכלו לקרוא כך אלפי טיפים שאני כותבת פה כבר 14 שנים. כמעט שאין נושא הקשור לחיפוש עבודה שלא כתבתי עליו יותר ממספר פעמים ומכמה זוויות.
באמת שיש עוד אינספור טיפים שאפשר להוסיף לרשימה הזו, אבל שימו לב- כולם תמיד יהיו מנוסחים באופן גנרי. לפעמים טיפ גנרי עשוי להועיל גם לכם אבל לפעמים לא. כל סיטואציה היא אינדיווידואלית ובמקרים קצת מורכבים יותר טיפים גנריים לא יספיקו וכדאי לתאם יעוץ אישי לחיפוש עבודה. בניתי עבורכם שני מסלולי יעוץ- “זבנג וגמרנו” (מסלול מקוצר) ומסלול ארוך ומקיף יותר שכולל בניית תוכנית מלאה לחיפוש עבודה יעיל. אשמח להתאים את היעוץ לפי הצורך הספציפי שלכם בנושאי קורות חיים, התלבטויות קריירה, הכנה לראיונות ושימוש נכון בלינקדאין: 054-7380310.
שתהיה לכולנו שנת קריירה מוצלחת!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר