נניח שאתם עומדים להתחיל לחפש עכשיו עבודה.
בטח כבר שמעתם שעבור רוב מחפשי העבודה- לחפש עבודה זה ממש לא פיקניק (אלא אם מדובר, כמובן, במפתחים שמנוסים בשפות הפיתוח המבוקשות ביותר בשוק היום… במקרה כזה זה אפילו יותר מפיקניק, זה בראנץ’ מפנק!).
אז אתם שומעים מכל עבר על אנשים שמחפשים כבר כמה חודשים ולא מוצאים, אולי אפילו נתקלים בכל מיני פוסטים ברשת שכתובים בהם כל מיני תסכולים על מגייסים ומעסיקים ועל תהליכי הגיוס הארוכים… ולמרות זאת, אתם קופצים למים- מרעננים את קורות החיים ומתחילים לשלוח.
והרי זה פלא!
אתם מופתעים מכמות המשרות הפתוחות, מהמגוון ומהעושר! ואתם גם מתחילים לקבל פניות ממעסיקים וזימונים לראיונות… “ואוו!” אתם אומרים לעצמכם, “כנראה שעשיתי כמה בחירות מקצועיות טובות! אני מבוקש ומחוזר! אז או שהרזומה שלי ממש טוב, או שכל מי שמתלונן פשוט לא יודע איך לחפש עבודה כמו שצריך…”.
אז זהו, שכנראה לא…
ולמה?
כי ברוב המקרים יעברו שבוע, שבועיים ואולי שלושה ואז זה יקרה.
מה יקרה?
כלום.
כן…
כלום, שקט, דממת אלחוט…
אחרי אי אלו פניות ממעסיקים, ראיונות טלפוניים ואולי גם ראיונות עבודה פרונטליים- פתאום תשימו לב שכבר מספר ימים שלא קיבלתם שום פניה, שום טלפון, שום תגובה…
“מוזר מאוד!” בטח תחשבו לעצמכם… “הרי לא שיניתי דבר… המשכתי לשלוח את אותם קורות החיים לבערך אותם התפקידים ובאותו האופן… אז, מה כבר השתנה?!”
בקיצור, ללא אזהרה מוקדמת, הברז נסגר ומאז, עוד יום עובר ולפעמים שבוע או שבועיים ו… נאדה. ירידה תלולה…
למה זה קורה?
אתחיל בכך שזה קורה לרבים וטובים ובעיקר לאלו שעבדו תקופה ארוכה באותו מקום עבודה מבלי לחפש עבודה. כשמחפשי עבודה כאלו, מתחילים לבדוק מה קורה בחוץ- הכל חדש ונוצץ עבורם. מספר המשרות הפתוחות שמעולם לא נתקלו בהן, בחברות שעל רובן לא שמעו- הוא אדיר. אם ככה, ברור שבתחילת החיפוש האפשרויות נראות אינסופיות.
וזה לא רק השוק שחדש עבורם- הם בעצמם חדשים לגמרי עבור השוק. מועמדים ששנים לא חיפשו עבודה, הם קצת כמו לחמניה חמה שיצאה מהתנור לפני רגע. המגייסים לא מכירים אותם עדיין, מעולם לא נתקלו בקו”ח שלהם ובינינו- אין מגייס שלא יעדיף מועמד חדש מהצלופן…
אבל עם הזמן, החידוש מתפוגג ורוב המשרות מתחילות לחזור על עצמן. מה שמתפרסם היום, כבר התפרסם אתמול ובטח גם מחר. נראה כאילו אין חדש, את רוב המשרות כבר קראתם ולכל מה שמתאים כבר פניתם.
למה זה מוביל?
אחד משניים…- או שתשלחו שוב לאותן המשרות, או שפשוט תשלחו פחות קורות חיים מאשר בשבועות הראשונים של החיפוש.
בשני המקרים התוצאה זהה: פחות תגובות מצד המעסיקים, משמע, פחות פניות ופחות זימונים לראיונות.
בשלב הזה רוב מחפשי העבודה מתחילים לשכתב את קורות החיים שוב ושוב בקצב שלא יבייש אצן אולימפי, מתייעצים עם מכרים ומקבלים מהם עצות (כל אחת הפוכה מהשניה ועכשיו לכו תבינו מה מכל זה נכון ומה לא) ובאופן כללי נכנסים להיסטריה.
אבל, כל התגובות האלו שגויות מהסיבה הפשוטה שהאופוריה הזו בתחילת החיפוש- היא זו שהיתה שגויה מלכתחילה והגרף של חיפוש העבודה, שפתאום ירד- ובכן, הוא נראה כך אצל רוב המועמדים…- הוא לרוב יתחיל גבוה ועם הזמן ירד ואז יתייצב.
אז מה עושים?
א. מבינים שחשוב מאוד להרחיב את מקורות החיפוש ולא לשים את כל האנרגיה והזמן שלכם במקור אחד שדרכו אתם אמורים להיחשף למשרות.
ב. מתאמים איתי פגישת יעוץ לחיפוש עבודה. פגישת יעוץ תחסוך לכם כבר מההתחלה ציפיות לא נכונות, אכזבות ותסכולים מיותרים. כשניגשים לתהליך מוכנים ומודעים מראש למה שעומד לקרות, אין הפתעות רעות ואין תפיסה לא נכונה של המציאות. במקום לכתוב מחדש את קורות החיים עשרות פעמים, קורות החיים שלכם יהיו מבוססים על טיפים שכבר הוכיחו את עצמם לאלפי מחפשי עבודה אחרים, במקום ללכת לאיבוד בתוך אוקיאנוס של עצות אחיתופל מחבר “אחד שיודע הכי טוב”, תקבלו טיפים מדוייקים עם ההסברים שעומדים מאחוריהם. ובמקום להמשיך לחפש בדיוק באותה דרך, מקבלים אינספור רעיונות יצירתיים לניהול רוחבי ויעיל יותר של החיפוש.
לקבלת פרטים על פגישת היעוץ: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר