זה נכון שכשחיפוש העבודה מתארך, קבלת הצעת עבודה היא מאורע משמח מאוד, בטח ובטח בעידן הקורונה.
ולמרות זאת, כיום, כשרוב ראיונות העבודה מתבצעים דרך הוידאו וכשהממשק עם המעסיק הוא בעיקר וירטואלי- קשה יותר לזהות מקום עבודה לא טוב בהשוואה לעבר. בעבר תהליך הגיוס כלל מספר שלבים שכמעט כולם היו פיזית במשרדים של החברות. יכולתם להתרשם כבר מהרגע הראשון מהבניין, מהסביבה שבה הוא ממוקם ומהדרך לשם, מהמשרדים- עד כמה הם מעוצבים, נקיים, מטופחים, נוחים… וגם כמובן מאנשים, מהקולות שנשמעו מהחדרים בזמן שחיכיתם לתחילת הראיון בלובי, מהאנרגיות, מהיחס של הצוות בעמדת הקבלה, מהמבט החטוף לכיוון המטבח, פינת הקפה או חדרי הישיבות ומהחדרים שבהם רואיינתם.
דרך הזום, ההתרשמות הזו בלתי אפשרית ועל כן אתם מאבדים נתח שמנמן מתוך המידע שיכולתם לאסוף בעבר. אגב, זה נכון שחלק מהראיונות מתבצעים באופן פרונטלי, אבל גם כשזה קורה- המשרדים יחסית ריקים כי רוב העובדים עובדים מהבית והיכולת להתרשם באופן מדוייק היא די מוגבלת.
אם ככה, איך אפשר לוודא בתקופה הנוכחית שאתם בוחרים במקום עבודה חדש שמתאים לכם? איך חוסכים מעצמכם את הגילוי בדיעבד שקיבלתם חתול בשק ושזה מקום עבודה גרוע? הנה 13 נורות אדומות שכדאי להיות ערניים להן במהלך תהליך הקבלה לעבודה:
- תיאור המשרה במודעת הדרושים קצר מידי, כללי מידי, מטושטש, מתמקד בעיקר בדרישות מהמועמדים ולא מפרט כלל את התפקיד עצמו, את המטלות והאחריות. המהדרין יוסיפו גם את הדובדבן שעל הקצפת- סיסמאות מנופחות, וסופרלטיבים קלישאתיים.
- קראתם חוות דעת שליליות על החברה ברשתות החברתיות, בפורומים ובגלאסדור.
- כבר חודשים שאתם רואים את אותה מודעת דרושים מתפרסמת במגוון ערוצים, יורדת מידי פעם ושוב צצה.
- אמנם קיבלתם תגובה לאחר ששלחתם קורות חיים ואפילו התקשרו כדי לקבוע אתכם, אבל.. הבלגן חוגג ולוקח המון זמן להצליח לתאם מועד לראיון עבודה- מתאמים ואז מזיזים ואז שוב משנים ממש ברגע האחרון. כשנראה שהמועד הוא סוף כל סוף סופי- איש קשר חדש צץ פתאום ומזיז שוב. אה, כן… ולמרות כל השינויים הללו אף אחד לא חושב להסביר או להתנצל.
- זומנתם לראיון במשרדים, אבל כשאתם מגיעים המראיינ/ת לא שם ומי שכן- מופתע שהגעתם.
- פיזית או וירטואלית- הראיון מתחיל באיחור ניכר ובינתיים אתם ממתינים.
- המראיינ/ת מגיע/ה לראיון לא מוכנ/ה- מחפש/ת את קורות החיים במייל תוך כדי הראיון או שאתם מתרשמים שהוא קורא אותם עכשיו בפעם הראשונה.
- הראיון ממש, ממש קצר.
- המראיינ/ת לא יודע/ת לענות על שאלות שלכם או שמתחמק/ת ממתן תשובה מחייבת.
- שלושה מנהלים שונים ראיינו אתכם וכל אחד מהם הציג את המשרה באופן שונה.
- כל התהליך התבצע בזום ואתם מתבקשים לחתום על חוזה עבודה מבלי שפגשתם פיזית את המנהל הישיר שלכם פנים מול פנים או מבלי שביקרתם אפילו פעם אחת במשרדים.
- התראיינתם פעם אחת ומספר שעות לאחר מכן כבר קיבלתם הצעת עבודה.
- לוחצים עליכם לחתום מהר, לחץ פיזי לא מתון.
מסקנה:
במהלך תהליך הגיוס שימו לב לניואנסים- קטנים כגדולים ואל תעלימו עין מנורות אדומות. כמו כן, עשו לעצמכם הרגל ותמיד הכינו מראש רשימה של שאלות למראיינים: כשהראיון הוא עם המנהל המקצועי- שאלו אותו שאלות ממוקדות צוות ותפקיד. כשהראיון הוא ראיון משאבי אנוש- שאלו שאלות כלליות יותר על החברה, על העובדים ועל התרבות הארגונית. וכשהראיון יהיה עם מנהל בכיר- שאלו שאלות אחרות: על החזון, על המתחרים, על הערכים שמקדמים בחברה, על המבנה הארגוני…
אל תתביישו וזכרו! מוטב לשאול את המראיינים שאלות תוך כדי תהליך הגיוס, מאשר לשאול את עצמכם איך עשיתם את הטעות הזו אחרי שתתחילו לעבוד…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
והייתי מוסיף:
אם העיניים של המראיין כל הזמן פוזלות לצדדים, סימן שהוא עושה עוד פעולה תוך כדי הראיון
אם המראיין מכבה את המצלמה וממדיך רק במיקרופון.
וואו…כזה נכון! נפלתי על 11 ו 13 באותו מקום שהתראיינתי אליו