אתחיל בהקדמה חשובה: אם אתם עובדים במקום עבודה מכבד ומפרגן, מקודמים מתפקיד לתפקיד, ממשיכים כל הזמן להתפתח מקצועית ומרגישים מאותגרים ומסופקים בעבודה- הרגישו חופשי להתעלם באלגנטיות מכל הכתוב בהמשך.
כנ”ל, אם אתם בעבודה שאתם בטוחים שאיננה טובה לכם בשום צורה ואפילו עושה לכם רע- גם אז, הרגישו חופשיים להתעלם באלגנטיות מכל הכתוב בהמשך.
אבל! אם לא מדובר באחד המצבים הללו, לפני שתעשו את הצעד ותעזבו עבודה- זכרו בבקשה את המספרים הבאים: 8, 18, 48, 72.
ולא… אלה לא המספרים שעלו בגורל השבוע בהגרלת הלוטו… :).
מהם המספרים הללו? טוב, המספרים האלה מייצגים חודשים- חודשי עבודה במקום עבודה אחד. וכדאי לזכור אותם משום שלפרקי הזמן הללו יש השפעה גדולה על הרושם שאתם עושים כעובדים כשהם מוצגים בקורות חיים שלכם. ואני אסביר:
8 זה המינימום!
מה?! כן, מה ששמעתם… עבדתם פחות מ-8 חודשים במקום עבודה אחד? היו בטוחים שכמעט כל מי שיקרא את קורות החיים שלכם ירים גבה וירצה לדעת למה ומה קרה. במילים אחרות- אתם ממש לא רוצים פיסקה כזו בקורות החיים שלכם, אלא אם כן מדובר בסיבת עזיבה שלא תלויה בכם כמו גל קיצוצים רחב או סגירת חברה.
זאת ועוד… ככל שמדובר בקדנציה קצרה מ-8 חודשים, כך יש מצב שבכלל לא כדאי לציין אותה בקורות החיים…
ועוד דבר- יש לכם פיסקה אחת של 8 חודשים ברזומה שלכם? ניחא. יש לכם 3 פיסקאות כאלה? לא טוב… המעסיק יחשוש שיש כאן כבר מגמה ויתהה אם העבודה אצלו היא הבאה בתור…
18- now you’re talking…
ובמילים אחרות- השלמתם קדנציה של לפחות 18 חודשים = שנה וחצי במקום העבודה? נו…אפשר להתחיל לנשום, כי יצאתם מהזון של הסכנה הברורה והמיידית. וזה עוד יותר נכון אם השכלתם לתכנן נכון את החודשים… כן, אם התחלתם באוקטובר 2016 ועבדתם שנה וחצי עד אפריל 2018- בקורות החיים שלכם יווצר הרושם שעבדתם שנתיים: 2016-2018. לא רע בכלל.
אבל, אם אתם רוצים שזה יהיה טוב אפילו יותר…- צברו עוד נסיון לכיוון שנתיים, שלוש באותו מקום…
48- מזל טוב, גשו ישר למשבצת דרך צלחה!
48 חודשים, משמע- 4 שנות עבודה טבין ותקילין יקנו לכם את הקרדיט על קדנציה מלאה במקום העבודה הזה. אף אחד לא ירים גבה משתוממת כשפסקאות של 4 שנות עבודה יתנוססו על גבי קורות החיים שלכם. סביר גם להניח שבתקופה כזו הספקתם ללמוד היטב את התחום בו עבדתם, צברתם ניסיון יפה ואולי גם השארתם חותם כלשהו בזכות דברים שעשיתם, אז אם תחליטו לעזוב עכשיו מכל סיבה שהיא- אין שום בעיה וממש כמו במונופול- גשו ישר למשבצת דרך צלחה, צאו לדרך והתחילו במלאכת חיפוש העבודה החדשה.
72? אתם שוב מתקרבים לגבול, אבל הפעם מהצד השני שלו…
כן, גם לדברים טובים כדאי שיהיה מתישהו סוף והגבול עובר ב 72 חודשי עבודה באותו מקום = 6 שנים. אם כבר תקופה אתם מבצעים את אותו התפקיד באותה החברה, לא מקודמים, לא מאותגרים מקצועית, לא לומדים שום דבר חדש וגם לא רואים באופק ועם משקפת שום שינוי אפשרי, ובכן… במקרה כזה אתם כבר באזור הדמדומים של הקריירה שלכם. כן, כאן כבר המעסיקים הפוטנציאלים יתחילו להסיק מסקנות לגביכם ולהריץ סרטים (גם אם לגמרי לא נכונים)… אולי יעלה להם החשש שהתעייפתם, שאין לכם שאיפות, שאין לכם מרפקים או שאתם פשוט סתם בינוניים ולכן מקום העבודה שבו אתם עובדים לא מי יודע מעריך אתכם, אחרת כבר היה דואג להזיז או לקדם אתכם. במילים אחרות, קוקוריקו!!! זה בדיוק הזמן שלכם להתעורר!
תראו, אם טוב לכם במקום העבודה- היו האורחים שלי (= be my guests- נו, באנגלית זה נשמע הרבה יותר טוב)- מותר לכם להישאר בדיוק איפה שאתם. רע לכם שם? קומו ולכו. אבל! במקביל, היו בבקשה מודעים לשיקוף של ההחלטות הללו בקורות החיים שלכם ואל תשכחו לקחת גם את זה בחשבון, אוקיי?
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אחלה מאמר.. אני שם באיזור של ה6 שנים עבודה.. בהחלט מלחיץ לחשוב שזה מה שמעסיק יחשוב עליי, תמיד חשבתי ש6 שנים במקום עבודה זה דווקא יתרון – הבאת נקודה יפה למחשבה
תודה צחי, הכל תלוי במידת השינוי וההתקדמות בתוך מקום העבודה. אם אתה מסופק מהתפקיד, מקודם, מאותגר, ממשיך ללמוד דברים חדשים ולהתקדם- הכל טוב. אם לא, במקרה הזה, כמו שכתבתי, כדאי להתחיל להתעורר… 🙂
כתוב יפה , נכון , מדויק, קשה להגיד כי המספרים ממש מדוייקים והםכמובן משתנים אבל הכללים ממש נכונים.
אהבתי!
תודה דורון, שמחה שאהבת!
עוד מסנן חשוב מעבר לעשרות המסננים הקיימים.
בעוד עשור 80%מהאוכלוסיה תהיה עצמאים ורק רובוטים ו 20% מהאוכלוסיה המבריקה בעולם תועסק בעבודות צאוורון לבן… מגוחך עד מפחיד
השאלה מה אני כותב בקורות חיים אם סיימתי ללמוד בספטמבר 2017 ובכל 2018 עבדתי 6 חודשים, מה פחות גרוע? לכתוב מה שעבדתי ב-2018 או להשאיר ריק?
ידוע שלוקח זמן למצוא עבודה במיוחד בתחילת הקריירה ולאחר סיום הלימודים, כך שגם תקופות חיפוש ארוכות מתקבלות בהבנה. מצד שני… אם במהלך חודשי העבודה שציינת צברת נסיון רלוונטי ויש לך ממליצים- משמע- פוטרת לא בגלל סיבות שתלויות ברמת העבודה שלך, אלא בגלל סיבות שאינן תלויות בך- אזי כן כדאי לציין את מקום העבודה בקורות החיים.