זה מדהים אותי איך מחפשי עבודה ממשיכים לעשות את הטעות הזו והכל בגלל:
המיתוס הזה שכולם ממשיכים לדקלם,
ה”חוק” הזה שעובר ממחפש עבודה אחד לשני כתורה מסיני,
השמועה הזו שכבר שנים איננה בתוקף (אבל רבים ממשיכים להחיות אותה על ידי טיעונים שמזמן לא רלוונטיים)…
מנחשים על מה אני מדברת?
אני מדברת על ההנחיה הגורפת להגביל את קורות החיים לעמוד אחד, ללא קשר לדרגת הבכירות, למספר שנות הנסיון, לתחום העיסוק ולתפקיד שמחפשים.
אני עוסקת ביעוץ לחיפוש עבודה כבר 14 שנים וכבר 14 שנים כותבת את האתר הזה. בזמן הזה מלחמות התחילו ונגמרו (ואז התחילו חדשות), מגיפה השביתה את העולם, עברנו לעבודה מהבית, מקצועות חדשים צצו בשוק העבודה (ואחרים התפיידו)… אבל רק דבר אחד נותר על כנו ללא תזוזה: האמונה הזו שחייבים, אבל חייבים, לכתוב קורות חיים על עמוד אחד!
מדהים, לא?!
כבר כתבתי רבות על הנושא, אבל אני מרגישה מידי פעם צורך לחזור על כך: לא, אתם לא חייבים לכתוב את קורות החיים שלכם בעמוד אחד! למעשה, ככל שתהיו מנוסים ובכירים יותר ותמשיכו לנסות לדחוס את כל הרזומה שלכם לעמוד אחד- כך תעשו לעצמכם נזק. אני לא יודעת מה איתכם, אבל לי זה תמיד מזכיר את הבדיחה הישנה על איך מכניסים פיל למכונית חיפושית.
אבל למה זה עושה לכם נזק? זה עושה לכם נזק כי המקור להנחיה הזו הוא משנת תרפפ”ו והיא כבר לא מותאמת למציאות וזאת משום שהתפקידים היום יותר ויותר מורכבים (על אחת כמה וכמה בהיי-טק), מודעות הדרושים מתפרשות על פני 2-3 עמודים למשרה אחת (!), יש יותר ויותר תזוזות של עובדים בין תפקידים ובין מקומות עבודה, ואי אפשר- פשוט אי אפשר- לדחוס רקורד של יותר מ 5-7 שנות נסיון בתוך עמוד אחד.
אלא אם כן… טוב, אלא אם אתם מצנזרים, חותכים בבשר החי, מדללים תוכן ובונים על כך שמי שיושב בצד השני של קורות החיים הוא קורא מחשבות.
רק השבוע פגשתי לייעוץ עוד מחפש עבודה מנוסה מאוד שלא מבין למה קורות החיים שלו לא מייצרים לו ראיונות עבודה. יש מספר סיבות שמובילות לכך שכבר מספר חודשים הוא שולח קו”ח ולא מקבל שום תגובה (ואם זה קורה גם לכם- זה הזמן לתאם איתי פגישת יעוץ), אבל אחת מהן היא שחלק נכבד מהניסיון שלו לא משתקף בטקסט בקורות החיים. “חשבתי שזה ברור מאליו…” ענה לי כשהתייחסתי לדלילות הטקסט. “וחוץ מזה כבר לא היה לי מקום בדף כדי לכתוב את זה ואני יודע שחייבים להגביל קו”ח לעמוד אחד” הוא הוסיף.
הנה לכם טעות רווחת ובעייתית במיוחד… אנשים נותנים הרבה יותר מידי קרדיט לאנשים אחרים ומניחים שכל מה שהם יודעים- גם אחרים יודעים, שכל מה שברור מאליו עבורם- ברור מאליו לכולם ושגם כשחצי מהתוכן חסר- יהיה בסדר, כי הכי חשוב שקורות החיים לא יזלגו חלילה לעמוד השני (וזו כמובן, שטות גמורה…).
אז לא! כשהמסר לוקה בחסר, הסיכוי שהצד השני יבין אותו וגם ינחש מה שחסר- קלוש ועל כן הסיכוי לקבל תגובה מהמעסיק- קלוש גם הוא.
כדי לחדד את הנקודה, צפו בסרטון הבא. סצינה מתוך תוכנית הילדים הנוסטלגית של הטלוויזיה החינוכית “שכונת חיים”. העבירו את הסרטון לדקה 17:56 וזכרו: בכל הקשור למברקים וגם לקורות חיים- על מילים לא מתקמצנים… 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר