כבר מספר ימים שכל האתרים הכלכליים והעסקיים מדווחים על תוצאותיו של מחקר גדול שנעשה בלינקדאין ושכלל לא פחות מאשר 20 מיליון פרופילים (!).
נושא המחקר היה פרמטר חשוב מאין כמוהו בכל הקשור לחיפוש עבודה והתקדמות בקריירה: קשרים.
אז בואו ונתחיל בברור מאליו- קשרים תמיד היו (וכנראה גם תמיד יהיו) הדרך הטובה ביותר למצוא עבודה. אבל הממצא המעניין שעלה מהסקר הזה (והוא לא הראשון…- על כך בהמשך הפוסט) הוא שדווקא הקשרים הרחוקים- הם אלו שיש להם השפעה טובה יותר על חיפוש העבודה בהשוואה לקשרים חזקים.
כוחם של הקשרים החלשים
כבר בשנת 1973 כתב הסוציולוג האמריקאי מרק גרנובטר שככל שהקשר בין שני אנשים חזק יותר- כך רשתות הקשרים שלהם דומות זו לזו.
וזה הגיוני מאוד, כשחושבים על זה- ככל שמדובר בחבר קרוב, כך הגיוני שתכירו חלק נכבד מהאנשים שהוא מכיר. לעומת זאת, ככל שמדובר על מכר רחוק- יש סיכוי גבוה שלא תכירו חלק נכבד מהאנשים שהוא מכיר.
כך שבעצם, כשהמטרה היא חיפוש עבודה- לקשרים רחוקים יש יותר סיכוי לחדש לכם ולספק לכם לידים למשרות בהשוואה לבני משפחה או חברים קרובים.
כוחם של הקשרים החלשים בלינקדאין
אין ספק שלרשת לינקדאין היה אינטרס רב לבדוק בשטח את אותה התיאוריה משנות ה-70 ולצורך כך חברו שם יחד עם חוקרים מאוני’ הרווארד, סטנפורד ו- MIT ובחנו במשך 5 שנים נתונים שעלו מ 20 מיליוני פרופילים שנבחרו באופן אקראי (אולי גם אתם הייתם חלק מהניסוי, מי יודע…?).
לצורך כך, החוקרים בחנו את השימוש בפיצ’ר people you may know : באופן מכוון- האלגוריתם של לינקדאין הציע לחלק מהפרופילים שנבדקו המלצות להתחבר עם פרופילים שהסיכוי שהם מכירים- נמוך, ולחלק מהם האלגוריתם הציע להתחבר עם פרופילים שיש סיכוי רב שמדובר באנשים שהם באמת מכירים. כך שנוצרו 2 קבוצות- קבוצת אלו שהתחברו יותר לפרופילים מרוחקים וקבוצת אלו שהתחברו יותר לפרופילים קרובים יותר. החוקרים עקבו גם אחרי כמות המשרות שהמשתתפים בניסוי הגישו להן מועמדות וגם אחר כמות המעברים שבסופו של דבר קרו מחברה לחברה (מעבר לחברה שבה עובד אותו אדם רחוק שלינקדאין המליצה על התחברות איתו סימן עבור החוקרים שיש סיכוי גבוה שהמעבר קרה בזכות יצירת הקשר עם אותו אדם).
4 מסקנות עולות מהמחקר:
- אנשים זורמים עם מה שמציעים להם- אלו שלינקדאין הציעה להם להתחבר עם פרופילים בעלי קשר רחוק יותר- אכן הוסיפו יותר קשרים כאלה לפרופיל שלהם. אלו שלינקדאין הציעה להם ב people you may know אנשים שסביר יותר שאכן יכירו – התחברו יותר לקשרים מהסוג הזה.
- קשרים חלשים (כאלה שיש ביניכם כ 10 קשרים משותפים ושכמעט ואין לכם שום אינטראקציה איתם) אפקטיביים פי 2 לצורך מציאת עבודה.
- לקשרים חלשים יש יותר כוח במציאת עבודה בענף ההייטק, בעוד שלקשרים קרובים יש יותר כוח בענפי ה- low-tech.
- מכל זה אי אפשר להתעלם מהעובדה שלינקדאין התערבה באופן אקטיבי באלגוריתם שכולנו חושבים שהוא אקראי- טוב, זו כבר מסקנה שלי… למעשה, 20 מיליון ממשתמשי לינקדאין קיבלו במשך תקופה ארוכה מידע מוטה בכוונה תחילה, אמנם לצורך המחקר, אבל למרות זאת- זה גורם לנו לחשוב- איך עוד מעצבים את ההתנהגות שלנו מבלי שנהיה מודעים לכך…?
** אם הנושא הזה מעניין אתכם, כתבתי עליו בעבר- הנה 2 פוסטים שאני בטוחה שיעניינו אתכם והקדימו את לינקדאין לפחות במספר שנים… 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר