למה למובטלים קשה יותר למצוא עבודה מאשר למועמדים עובדים? 4 סיבות (והן לא היחידות):
- בגלל אפליה ודעה קדומה. יש מעסיקים (לא כולם!) שיוצאים מנקודת הנחה שמי שמובטל, מובטל בגלל סיבה כלשהי, אחרת היה מועסק. ואיזו סיבה יכולה להיות לאבטלה? ובכן, ההנחה הראשונית היא שמשהו לא היה בסדר אצל המובטל… – אולי הוא לא היה מקצועי מספיק, אולי לא עמד ביעדים, אולי לא ביצע את תפקידו נאמנה, אולי זה בגלל האישיות שלו. בכל מקרה- אם המובטל היה עובד טוב, הגיוני שהמעסיק שלו היה מנסה לשמר אותו ולא נותן לו ללכת בכזו קלות, על אחת כמה וכמה אם לא הייתה לו הצעת עבודה אחרת ביד. כל זה כמובן איננו נכון ובטח לא גורף (לא חסרים מובטלים שקוצצו בגלי פיטורים גדולים ללא עוול בכפם), ולמרות זאת- לכו ותתווכחו עם אלו שכך חושבים ועוד מאחורי גביכם כשאתם לא בסביבה כדי לסנגר על עצמכם.
- בגלל שאבטלה (גם אם בתחילת התקופה הייתה לגמרי החלטה מודעת שלכם) פוגעת בביטחון העצמי. ככל שעובר הזמן והחיפוש איננו מתקדם, כך יורד הביטחון העצמי וזה קורה גם לאנשים שבתחילת החיפוש היו מאוד מאוד בטוחים בעצמם. למעשה, ככל שמדובר בעובד בכיר יותר, כזה שתפקידו האחרון היה משמעותי יותר- כך גדולה הפגיעה בביטחון העצמי שלו כשתקופת האבטלה הולכת ומתארכת. זאת ועוד, ביטחון עצמי נמוך אפשר להריח ממרחקים ומאוד קשה להסתיר בראיונות עבודה, בעיקר משום שחבריו הטובים של הביטחון הנמוך הם תסכול ונואשות. תסכול ונואשות נוטים לצוף החוצה בכל מיני דרכים: שפת גוף, פרצוף חמוץ, נטייה להסכים ולזרום עם כל מה שבא ליד, שאלת שאלות מלאכותיות בסופי ראיונות (לא בכדי לסנן תפקידים לא מתאימים- אלא רק לשם השאלה ובגלל שחייבים), האשמת מעסיק קודם וכו’…
- בגלל שככל שעובר הזמן ואינכם משתלבים חזרה בשוק העבודה, המיומנויות המקצועיות שלכם קופאות על השמרים ואתם הופכים ללא רלוונטיים. בעוד שהתחום בו עסקתם- ממשיך ללכת קדימה, הקריירה שלכם, לעומת זאת, תקועה על PAUSE. אז נכון שבתקופת אבטלה של 3-4 חודשים לא הגיוני שיהיו כל כך הרבה שינויים וחידושים עד כדי שהניסיון שלכם כבר לא יהיה רלוונטי, אבל… יש אנשים שמוצאים את עצמם מובטלים בעל כורחם לתקופות ארוכות יותר של חצי שנה, שנה ואפילו שנתיים.
- בגלל שידיכם על התחתונה בכל מו”מ שתנסו לנהל. מי שקרא את הפוסט שכתבתי פה לפני כשבועיים על ניהול מו”מ, יבין מהר את הסיבה הזו: מועמד לעבודה שאיננו עובד מגיע למפגש עם המעסיק הפוטנציאלי הבא ממקום נמוך יותר מהמועמד שמגיע למפגש הזה כשהוא עדיין עובד. במילים אחרות, למובטל אין כרגע עבודה, אין לו משכורת, הוא לא מחפש עבודה כדי לשדרג את עצמו, הוא מחפש כדי לחזור לשוק העבודה, כדי להתפרנס, כדי שהשכר החודשי שהוא מביא הביתה יהיה משהו שגבוה יותר מאשר 0 ש”ח. במצב כזה ידו של המעסיק על העליונה ושל המובטל על התחתונה. קשה מאוד לנהל מו”מ אפקטיבי ממקום נמוך, קשה מאוד להתעקש על שכר בגובה מסויים ולא להיות מוכן לזוז ממנו כשכבר חצי שנה השכר הממוצע שלכם הוא אפס מאופס… והמעסיקים יודעים זאת היטב.
אז מה עושים בכדי למנוע מצבים כאלה?
- זו לא תיאוריה- זו עובדה. הרבה מחקרים נעשו בנושא וכולם מגיעים בדיוק לאותה המסקנה: אם אתם עובדים ויכולים לשמור על הקיים עד שתמצאו עבודה חדשה- עשו זאת בבקשה. תמיד עדיף לחפש עבודה כשיש לכם עבודה ביד מאשר כשאין.
- אם איתרע מזלכם ופוטרתם, התחילו לחפש עבודה כמה שיותר מוקדם. צריכים אוויר? חושבים על חופשה כדי לשפר מצב רוח? לא לחוצים כספית? למרות כל אלה, אל תתמהמהו- חיפוש עבודה לוקח זמן, אז ככל שתתחילו מוקדם יותר- ככה טוב. וככל שתתחילו כשאתם עדיין בתקופת ההודעה המוקדמת ונחשבים מועסקים- פעמיים כי טוב. את החופשה תוכלו לקחת לאחר שתחתמו על חוזה עבודה חדש.
- מלאו במשהו בעל ערך את הזמן שבין העבודות. לחפש עבודה זו עבודה, אבל בינינו- אף אחד לא מחפש עבודה 9 שעות ביום. נסו למלא את תקופת האבטלה במשהו בעל ערך- התנדבו, עזרו בעסק של חבר, למדו משהו (אפילו אונליין), הקימו אתר אינטרנט לשכנה, השתלבו בפרוייקט זמני…- כל דבר שיגרום לכם להרגיש מועילים, לרכוש מיומנויות או ידע, להמשיך לעבוד ולהיות עסוקים ושיסתום איכשהו את החור- בא בחשבון.
- עברו יותר מ 3 חודשי חיפוש עבודה, אתם עדיין לא עובדים ואין שום עבודה באופק? זה בדיוק הזמן לשקול תיאום פגישת יעוץ לחיפוש עבודה, כדי שלא יעברו בינתיים עוד שלושה חודשים ותמצאו את עצמכם עדיין בדיוק באותה הנקודה…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר