השבוע בפגישת יעוץ עם מחפש עבודה, הוא בישר לי שהוא אדם כן – שפיו וליבו שווים ושבינו לבין שיווק/מכירות המרחק רב מאוד.
הוא גם הוסיף שקשה לו עם מכירה עצמית ובגלל זה בראיונות העבודה הוא פשוט יהיה “הוא עצמו”.
נו, גם אתם אמרתם לעצמכם פעם “פשוט אהיה אני ומה שיהיה יהיה…!”?
גם אתם קיבלתם פעם את העצה הזו לפני ראיונות “פשוט תהיי/ה את/ה והשאר יסתדר מעצמו…”?
אם כן, אז טוב שהגעתם לפוסט הזה, כי אני טוענת שזו הדרך הטובה ביותר להיכשל…
אז למה להגיד לעצמכם “פשוט אהיה אני ומה שיהיה – יהיה” בראיונות עבודה זה מתכון לכישלון?
- “פשוט אהיה עצמי” זו הדרך הנוחה ביותר לפעול. זו גם הדרך הקלה ביותר לשכנע את עצמי שאין לי מה להתאמץ. אם הגורל שלי זה להצליח במשהו (נניח בראיונות עבודה או בדייט או בכל אתגר אחר)- אז אצליח, אם לא- אז לא נורא. הכי חשוב שהייתי “עצמי” ומה שצריך לקרות, יקרה. זו גישה שגויה, משום שאנחנו מוותרים על השליטה בסיטואציה ובאיזשהו מקום גם מוותרים לעצמנו… כן, כן… מתחת לטענה על אותנטיות, שקיפות וכנות מסתתרת בעצם האמת הפשוטה- אנחנו מעדיפים לעשות לעצמנו הנחות ובונים על כך שה”אני האמיתי” שלנו הוא די והותר ועבור מי שזה לא מספיק לו- בעיה שלו.
- אבל לא… ה”אני האמיתי” הוא ממש לא מספיק. בכדי להצליח בראיונות צריך להבין שאנחנו בתחרות עם מועמדים אחרים. וכמו בכל תחרות, מי שמתאמן יותר- יש לו גם את הסיכוי הגבוה יותר להצליח. משמע, להגיע as is, כפי שאתם, ללא תרגול או אימון זו לא הדרך לתת פייט למתחרים שלכם. האם הייתם מסכימים להתחרות בתחרות ריצה/ קפיצה לגובה/ שחיה או כל תחום אחר מבלי בכלל להתאמן? כנראה שלא…
- מחקרים רבים מוכיחים שמי שמתקבל לעבודה הוא לא האדם המתאים ביותר לתיאור המשרה. זה לא מי שעל הנייר יש לו את כל הכישורים לבצע את התפקיד, אלא, זה מי שמכר טוב יותר למעסיק (שכנע חזק יותר) שהוא האדם המתאים ביותר.
- ונקודה חשובה אחרונה- רובנו לא מעריכים את עצמנו מספיק ורובנו לא אוהבים את עצמנו מספיק. ואם נגיע לראיון העבודה “כפי שאנחנו” ברור שבתפיסה כזו, כשאנחנו לא משוכנעים בעצמנו כמה טובים אנחנו- בוודאי שלא נשכנע בזה אחרים. כבר 13 שנים שאני עוסקת ביעוץ למחפשי עבודה ובין היתר מאמנת אנשים להצליח בראיונות עבודה. במהלך השנים פגשתי אינספור מחפשי עבודה נפלאים, אנשי מקצוע מעולים עם נסיון רב, שלא צולחים ראיונות עבודה לתפקידים שהם בול מתאימים להם. אצל רובם, הסיבה לחוסר ההצלחה היתה חוסר ביטחון עצמי והערכה עצמית לא מספיק טובה. במילים אחרות, הם היו המבקרים הקשים ביותר של עצמם והמעריכים הקטנים ביותר של עצמם. כן, מדהים עד כמה רוב האנשים צנועים ולא מודעים לחוזקות שלהם וגם לכמה אנשים “לא נעים” להרים לעצמם. אנשים כאלה שמגיעים לראיון העבודה כפי שהם- במצב הצבירה הזה, ברור שלא ירשימו את המראיין (בדיוק כפי שאינם מרשימים את עצמם). במצב כזה הם נדרשים לעבודה עצמית בכדי לגלות את הצדדים המרשימים מצד אחד וגם ללמוד ולא להתבייש לשווק אותם החוצה, מצד שני. וכן, שיווק או מכירות אינן מילים גסות, למרות הקונוטציה השלילית שיש להן עבור רבים. הכוונה בשיווק ומכירה היא לא לזיוף ובטח שלא לשקרים או הגזמות (כפי שרבים חושבים). הכוונה היא להכיר גם את הצדדים הטובים שלכם (את הרעים אתם בטוח מכירים היטב, גם אם לא מודים) ולהציגם בראיון באופן המשכנע, המלהיב והמרשים ביותר. ואם אתם לא מסוגלים לעשות את זה לבד- לשם כך אני פה… 🙂 מוזמנים ליצור איתי קשר ולתאם פגישת הכנה לראיונות עבודה- 054-7380310.
לסיכום הנה עצה חשובה: במקום לאמץ את העצה להיות עצמכם או לשכנע את עצמכם שזה מספיק, האמינו בעצמכם והתאמנו על האופן שבו אתם משכנעים בזה גם אנשים אחרים.
אז מראיון העבודה הבא קצת פחות Be yourself וקצת יותר Believe in yourself, אוקיי?
נ.ב. מוזמנים לקרוא באותו הנושא גם את הפוסט הבא: אל תטרחו ללכת לראיונות עבודה, אם לא תאמצו את הטיפים האלה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר