אחת הבעיות השכיחות ביותר כשמחפשים עבודה היא הקושי לקבל תגובה כלשהי ממעסיקים לאחר ששלחתם קורות חיים.
אתם שולחים ושולחים ושולחים ו…כלום בעצם לא קורה, הנייד נותר שקט והפעילות המרגשת ביותר בתיבת המייל היא קבלת הודעה לקונית המבשרת ש…”קורות החיים התקבלו אצלנו, לצערנו אין כרגע משרה מתאימה, אבל אנחנו שומרים במאגר”…וכו’ וכו’…
הניסוי הכי משונה שנעשה בכדי לבדוק אם מעסיקים קוראים קורות חיים
אם יש לכם תחושה מציקה שמעסיקים בכלל לא קוראים את קורות החיים שלכם, ייתכן שאתם לא לגמרי טועים. הניסוי הזה נעשה לפני מספר שנים בחברת יעוץ לגיוס עובדים בשם CareerXRoads. החברה ניסתה לבחון את התנהלות מחלקות הגיוס במספר חברות בכדי לאתר שגיאות ולהציע שיפורים. איך היא עשתה את זה? טוב, זה כבר החלק המשעשע פה… החברה כתבה קורות חיים של מועמד פיקטיבי בשם פרנק נ. שטיין (כן, זה היה מכוון) וקורות החיים האלו נשלחו ל- 100 החברות המובילות של המגזין Fortune, ביניהן: גוגל, גולדמן סאקס, דלוייט ועוד..
אבל השם הבדוי של המועמד לא היה הדבר המשונה היחיד בקורות החיים האלה, כי מי שכן קרא אותם יכול היה לגלות בזריזות שמדובר במתיחה: בפסקת הניסיון התעסוקתי נכתב כי “פרנק” זכה בפרס “בורג הכסף” כשעבד בחברת ג’ונסון את ג’ונסון ושיש לו ניסיון בגיוס שחקנים לסרטי אימה של ערפדים. ממש בסוף הטקסט נכתב בפירוש שמדובר בקורות חיים פיקטיביים ו: “מזל טוב שהגעת עד לכאן! רוב המגייסים לא מגיעים לפה!”
תוצאות הניסוי היו מביכות: 66 מהחברות לא הגיבו, 28 מהן שלחו מייל עם תשובה שלילית, אבל הנתון המפתיע ביותר היה ש-6 חברות התקשרו או שלחו מייל למועמד “פרנק” בכדי לזמנו לראיון עבודה! רק 2 מגייסים מתוך ה-100 שלחו חזרה מייל עם תגובה המעידה על כך ששמו לב שזהו מועמד בדוי.
אז למה אתם שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה?
בהנחה שקורות החיים שלכם אמיתיים ושהשם שלכם לא פרנקנשטיין, למה למרות זאת אתם מקבלים תגובה חיובית ממעסיקים רק לעיתים כל כך נדירות? הנה 11 סיבות:
- ישנם מקרים שבהם המשרה כבר נסגרה/ הוקפאה/ בוטלה, אך מודעת הדרושים עדיין מתפרסמת, כי לא הספיקו להוריד את הפרסום שלה.
- אתם לא עונים על דרישות המשרה.
- במשרה מצוינות דרישות שהן בגדר יתרון אבל התעלמתם מהן ויש מועמדים אחרים שניסיונם עונה גם עליהן. במילים אחרות, לפעמים על פניו אתם אכן מתאימים, אבל יש מועמדים אחרים שמתאימים עוד יותר- זה קורה בתחומים שבהם יש היצע גדול של מועמדים וזה קורה בתקופות של משבר, כמו למשל… עכשיו.
- לא כל דרישות המשרה מתפרסמות ובטח שלא ההעדפות הספציפיות של המעסיקים. נניח למשל שחברה מאוד אוהבת מועמדים שלמדו באוניברסיטה מסוימת. זה מן הסתם לא יופיע במודעת הדרושים, אבל בעת סינון קורות החיים זה בהחלט ייתן קדימות למועמדים שלמדו באוניברסיטה הזו על פני מועמדים שלמדו במוסדות להשכלה גבוהה אחרים.
- לא התאמתם את קורות החיים למשרה- כן, זה דורש מכם השקעת זמן, אבל זה בהחלט הכרחי!
- אתם באיחור. מאוד יתכן שפספסתם את הרכבת ועלו עליה כבר מועמדים אחרים. אגב, סקר שעשו באתר ZipRecruiter גילה שמחפשי עבודה לא מייחסים מספיק חשיבות לזריזות בפניה למשרות. רוב מחפשי העבודה לא מבינים שלהיות ראשונים בתור מעלה פלאים את הסיכוי שמישהו בכלל יקרא את קורות החיים שלהם. בכדי לסבר את האוזן- למועמד הראשון ששלח קורות חיים יש פי 2 יותר סיכוי שיקראו אותם מאשר למועמד ה- 100. או אם תרצו- ככל שאתם פונים מאוחר יותר- כך יש יותר סיכוי שקורות החיים שלכם יבלעו במחשכי החור השחור של קורות החיים (ממש כמו גרביים שנעלמות באורח פלא במחשכי מכונת הכביסה…).
- המשרה פורסמה רק כי זה הנוהל ההכרחי, אך כבר יש מועמד מוביל לתפקיד מחוץ לחברה או מבפנים.
- משהו בפרופיל שלכם בלינקדאין לא מרשים או גרוע מכך, לא תואם את מה שכתוב בקורות החיים ובגלל זה נוצר רושם לא אמין.
- תיאור התפקיד השתנה במהלך הזמן ואמנם התאמתם לתיאור המקורי, אבל כבר לא מתאימים למעודכן.
- המשרה פורסמה רק לצורך בניית מאגר מועמדים לסוג כזה של משרות עתידיות. כן, גם זה קורה…
- מבחינה סטטיסטית הסיכוי לקבל תגובה לאחר משלוח קורות חיים עומד על בין 5-8 אחוזים. משמע, אם אתם מנהלים תהליך חיפוש שמתבסס בעיקר על שליחת קורות חיים למשרות באתרי דרושים, זהו הסיכוי המקסימלי שיש לכם לקבל תגובה. נסו, אם כך, לשנות את הפעולות שאתם עושים, חפשו יצירתי יותר, חפשו רחב יותר ובמקומות שהם פחות מוכרים לאחרים, היו אקטיביים יותר, וגם…- קבעו איתי פגישת יעוץ וקבלו למעלה מחצי שעה של טיפים ורעיונות לדרכים יצירתיות לחיפוש עבודה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
Like