כל עידן מביא איתו שאלות שכל העולם מתחבט בהן. פעם תהו האם להיות או לא להיות, בתקופה אחרת התלבטו מה קדם למה- הביצה או התרנגולת וכיום אינספור מחפשי עבודה ברחבי העולם שואלים את עצמם (ולא רק את עצמם) האם כדאי לשאול את המעסיק מה השכר המוצע לתפקיד או שזה עלול להרוס את הסיכויים להתקבל לעבודה.
אגב, אם אתם שואלים למה שמועמד בכלל יעלה את נושא השכר, שהרי אחת השאלות הראשונות בראיון הטלפוני היא לגבי ציפיות השכר של המועמד, אז אענה לכם שבחודשים האחרונים שמעתי על לא מעט מקרים שבהם המעסיק לא שאל והמועמד זומן לראיון ראשון ושני ולפעמים לראיון אפילו מתקדם יותר מבלי לדעת אם שניהם משדרים על אותו הגל או שממש לא.
אז בואו וננתח את הסוגיה…:
אלו התומכים בדעה שבמקרים כאלו כדאי ואף צריך לשאול את המעסיק מה השכר המוצע לתפקיד, בעצם טוענים שזמנם יקר ואין שום סיבה שיעברו תהליך ארוך של סינונים בכדי להתקבל לעבודה שמלכתחילה הם לא רוצים.
אפשר להבין את הגישה הזו, אבל היא לא לוקחת בחשבון דבר חשוב אחד: במקרים רבים, כשחברה מאוד רוצה לגייס מועמד כלשהו, היא תשפר את השכר המוצע בכדי שיתאים יותר לציפיות המועמד. זה קורה ככל שמתברר במהלך תהליך הגיוס שהמועמד הזה עשוי להיות נכס חשוב לחברה, שהוא מתאים בול או שיש לו אישיות יוצאת דופן וכישורים ייחודיים (מחקו את המיותר). למסקנה כזו אין שום הזדמנות להגיע אם התהליך מסתיים עוד לפני שאפילו התחיל (משמע, בשיחת הטלפון הראשונה).
מנהלי מכירות מנוסים יהנהנו בהסכמה כשאציין את שיטת “הרגל בדלת”, שיטה שמתבססת על ההנחה שככל שאיש המכירות מקבל יותר זמן מסך עם הלקוח הפוטנציאלי, כך עולה הסיכוי לסגור עסקה (אם הדלת נטרקת בפניו של איש המכירות לפני שאפילו פצה את פיו, תסכימו איתי שיש לו 0 סיכוי לסגור עסקה…).
אגב, כבר היו מקרים מעולם (ולא אחד או שניים) שבהם המעסיק שינה את התקציב לתפקיד כלשהו תוך כדי תהליך הגיוס (ולפעמים גם את תיאור המשרה). לעיתים גם המעסיקים עצמם לא סגורים לגמרי על מה שהם באמת צריכים והתובנה מגיעה תוך כדי התהליך.
אז בואו ונסכם עד כה…- מצד אחד מבאס להשקיע זמן, אנרגיות ותקווה בכיוון משרה שבגלל התנאים בכלל לא מתאימה, מצד שני, ככל שנעצור את התהליכים מול החברות מוקדם יותר, כך עולה הסיכוי לפספס.
אם ככה מה לעשות? האם לשאול את המעסיק מה השכר המוצע למשרה או שלא?
- זה תלוי… שאלו את עצמכם את השאלות הבאות: עד כמה אתם רוצים את התפקיד הזה? עד כמה אתם מעוניינים לעבוד בחברה הזו? עד כמה חשוב לכם להתנסות בראיונות עבודה? עד כמה לחוץ לכם למצוא עכשיו עבודה חדשה? אם אתם מאוד רוצים את התפקיד/חברה, אם לחוץ לכם לחזור לעבוד ואם לא יזיק לכם להתאמן לראיונות עבודה- חכו בסבלנות עד שהמעסיק יעלה בעצמו את נושא השכר.
- אם אף אחד מהמצבים בנקודה הקודמת לא מתאר את מצבכם, ואם אתם רוצים לחסוך זמן, אתם יכולים להעלות את נושא השכר, אבל הפוך! אל תשאלו את המעסיק מה השכר המוצע למשרה, כי זו שאלה שעלולה להקדים את זמנה, בטח ובטח אם לא בטוח שהמעסיק בכלל מעוניין להתקדם אתכם עוד שלב הלאה. במקום זה, המתינו לתזמון הנכון בשיחה ואמרו לו מה טווח הציפיות שלכם. אז כן… אם אתם מתעקשים להעלות את הנושא- אל תשאלו מה השכר המוצע, פשוט אמרו למה אתם מצפים.
- איך לבנות נכון את טווח השכר המבוקש שלכם? הקליקו כאן!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר