אז למרות הכל מצאתם משרה מעניינת (כן, גם כשכולנו ספונים בדלת אמותינו ורובנו כבר לא הולכים פיזית לעבודה), שלחתם קורות חיים וכנגד כל הסיכויים קיבלתם זימון לראיון עבודה בוידאו. איך צולחים ראיון כזה, למרות שהוא שונה מהראיונות הפרונטליים שאליהם כבר איכשהו התרגלתם? הנה 11 טיפים להצלחה בראיונות בוידאו (zoom , skype ושות’…):
- הכנות לראיון – התכוננו לראיון בוידאו בדיוק כמו לראיון רגיל: קראו היטב את דרישות המשרה, רשמו לעצמכם הערות חשובות בנוגע למה שאתם רוצים לומר בראיון ואפילו הדביקו אותן בסטיקי נוטס על המסך (המראיין לא יראה, אז למה לא לנצל את זה?), התקלחו, התלבשו יפה. כמו כן, הדפיסו את קורות החיים שלכם ושימו לידכם וגם את תיאור המשרה המלא.
- גבולות – הנוכחות שלכם בבית והעדר הקשר הפיזי הממשי עשוי לגרום לכם להרגיש נוח יותר מאשר בראיון במשרד. ובמקרה הזה- נוח מידי זה לא בהכרח טוב… לכן, הקפידו על כך שלמרות שהגבולות מעט מטושטשים, הקודים של התנהגות בראיון ישמרו.
- הרקע – המצלמה מאפשרת למראיין לתת הצצה קטנה לתוך הבית שלכם או למקום בו אתם מתראיינים. גם כאן יש
להקפיד על מראה ראוי: עדיף שלא למקם את המחשב בחדר השינה, כדאי לבחור מיקום ייצוגי יותר וגם לסדר אותו מבעוד מועד. - הציוד הטכני- עשו חזרה גנרלית כמה שעות לפחות לפני מועד הראיון וודאו שהציוד שלכם פועל כמו שצריך- המחשב, המצלמה, המיקרופון, האוזניות…
- תאורה- דאגו שהחדר לא יהיה חשוך, אבל גם לא מואר מידי (בדיקה מוקדמת של המצלמה מאפשרת לדאוג לכך). אין למקם את המצלמה/לפטופ מול מקור אור חזק (חלון פתוח לדוגמא). וודאו גם שהזוית נכונה ורואים אתכם לפחות עד מתחת לכתפיים (אתם הרי לא רוצים שיראו רק את קודקוד הראש שלכם).
- מסיחי דעת- וודאו שכל האפליקציות והאתרים האחרים, פרט לזה שדרכו מתבצע הראיון, סגורים.
- לחיצת היד- טוב, אז בעידן שבו כבר אסור ללחוץ את היד, מה עושים במקום זה? ועוד כשמדובר בראיון וירטואלי? המומחים ממליצים על קידת ראש קטנה עם הטיית הגוף קדימה ומלווה בחיוך.
- קשר עין – אין “באמת” קשר עין דרך המסך, אבל בכל זאת מקדו את המבט לא רק לכיוון המסך, אלא ממש לכיוון המצלמה. זאת ועוד, הלחמו בנטייה הטבעית להביט בתמונה הקטנה של עצמכם. זו דרך בדוקה לאבד ריכוז, לא להקשיב לדברי המראיין ואפילו להילחץ סתם בגלל מודעות יתר לעצמכם. הלאה, כשהמראיין מדבר ובמיוחד כשזה אורך יותר ממספר שניות- זוזו קצת כדי לא ליצור את הרושם שאתם קפואים/רובוטים או שהתקשורת התנתקה והתמונה נתקעה…
- קשב – הקשיבו עד הסוף ודברו באופן ברור יותר מהרגיל – שיחה בוידאו מתאפיינת לעיתים קרובות בדיליי מסוים. זה מחייב להיות ערני כל הזמן, להקשיב עד הסוף, לא להתפרץ לדברי הצד השני, לדבר באופן ברור ואם אתם מדברים מהר בדר”כ אז קצת להאט.
- זמנים – אל תאחרו. הוזמנתם לשעה מסוימת? התחברו והיו און-ליין לפחות 10 דקות לפני הזמן.
- שקט, מצלמים כאן!– ואם כבר בידוד, אז כבר… בטח כשאתם מתראיינים… נהלו את הראיון כאשר אתם בתוך חדר סגור. על אחת כמה וכמה אם בבית נמצאים עכשיו גם הילדים…
- טיפ בונוס- למה שלא תתאמנו לראיונות וידאו ב…וידאו? מוזמנים ליצור איתי קשר ולתאם פגישת הכנה לראיונות וידאו- סימולציה שתכין אתכם ממש כמו חזרה גנרלית לראיונות העבודה 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
5 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אהבתי, אחלה פוסט, יעיל ושימושי
מוסיף שכדאי לתכנן בהתאם לתאורה הזמינה, כך שבמידת האפשר הפנים שלכם יהיו מוארים. בדירה הנוכחית שלי הלפטופ מונח על אדן חלון, ובנוסף הצג העיקרי שלי על השולחן. בזכות זה הפנים שלי מוארים היטב בשעת השיחה (לפחות ביום). בדירה הקודמת לא התאפשר סידור כזה, וקניתי מנורת LED שהאירה אותי בזמן השיחות.
היי, אשמח לדעת אם יש עצה למי שאינו/ה מסתדר/ת עם זום מסיבה זו או אחרת.
אני עדיין חושב שלאף אחד אין זכות לכפות עלי שימוש בטכנולוגיה כלשהי כשמדובר בציוד שהוא לגמרי פרטי שלי.
היי עמית, אף אחד לא מנסה לכפות על האחר, אבל אם אתה רוצה לעבור עכשיו ראיונות עבודה, אין מנוס מאשר להשתמש באחת הפלטפורמות המשמשות חברות לצורך ראיונות וירטואליים. מכיוון שזום זה כלי שרבות מהחברות משתמשות בו ושלמידתו היא מהירה ופשוטה, יהיה לך קשה להסביר למעסיקים למה אתה לא מעוניין להשתמש בו. יש מקרים שבהם עדיף להתגמש קצת בכדי לא לפספס דברים- אני חושבת שזו דוגמה טובה למקרה כזה… בהצלחה!
מאיה, אני יכול להסביר בקלות למה אני לא משתמש בזום: כי גם מבחינת מערכת ההפעלה שאני משתמש בה אני לא הולך בעדר. אז לא הצלחתי עדיין להתקין זום על המערכת. לא סיבה שאפספס משהו בגלל זה.