קיבלתי לפני מספר ימים מייל עם השאלה הבאה:
שמי ע. , סטודנט למדעי המחשב ומהנדס תוכנה. אני רואה את הפוסטים שלך בנושא קבלה לעבודה באתר LinkedIn ואני נהנה מהם מאד.יוצא לי כבר די הרבה פעמים לקבל קו”ח מחברים קרובים ורחוקים בכדי להעביר לחברה בה אני עובד. לעיתים הם גם מבקשים שאני אציץ ואחווה את דעתי עליהם.
אני ממש לא מבין בנושא אבל יש פרט מסוים שתמיד גורם לי לתחושת בטן מוזרה, אשמח אם תוכלי להפריך או לאשש את תחושתי:בסקשן של הנסיון תעסוקתי (או סתם בתיאור השנים האחרונות) רבים כותבים נסיון שאיננו רלבנטי לתפקיד הרצוי כמו:*מאבטח בבתי ספר
*מדריך בתנועת נוער
*מורה פרטי
ועוד כהנה וכהנה. אני מקווה שהבנת את הכיוון הכללי.תחושת הבטן שלי היא שכשחברה רוצה לקבל מהנדס תוכנה לשירותיה, היא לא רוצה לדמיין אותו במדים של חברת אבטחה של גן ילדים, זה לא מסתדר עם הפרופיל האידאלי. לא שחס וחלילה יש בעיה כלשהי עם המקצוע המכובד הזה, ובאמת הרבה חבר’ה מחפשים כמשרת סטודנט משרה שבה הם יכולים ללמוד תוך כדי וכו’… אבל עדיין, להכניס את זה לקו”ח למשרת הייטק? משהו לא מסתדר לי.
השאלה היא האם אפשר לקבוע כלל שאומר שכל נסיון או חוויה מהעבר שלא קשורה למשרה באופן ישיר, אין מקומה בקו”ח (אולי למעט שירות צבאי)?
בכל מקרה אשמח שתאירי את עיני, אולי תכתבי על זה פוסט (אלא אם כן כבר עשית את זה בעבר…)
תודה רבה,
ע.
אז, ע. היקר, תודה על השאלה המפורטת ועל הרעיון לפוסט. והנה תשובתי:
בכל תפקיד נרכשים נסיון ומיומנויות, ונדרשות יכולות מסויימות. לעיתים, אין שום קשר בין הנסיון והיכולות הללו לבין המשרה המבוקשת הבאה, אבל, למרות זאת, המידע הזה יכול דווקא לצייר תמונה רחבה יותר של המועמד/ת ומה הוא מביא עימו למקום העבודה.
בקיצור, כמו שכתבתי כאן לא מזמן, על כל מחפש עבודה להתאים את קורות החיים שלו למצב הספציפי בו הוא נמצא ולא להשתמש בתבניות מוכנות או בחוקים לא כתובים של מה נהוג ומה לא נהוג. מה שמתאים לאחד, לא בהכרח יהיה הפתרון הטוב ביותר עבור השני…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
7 תגובות. השאירו תגובה חדשה
קורות חיים הם הדבר הכי מייגע בחיים… אני חייב לומר שכשהייתי צעיר יותר גם הייתי כותב כמה גרסאות שונות ואז הייתי שולח לעבודות כדי לנסות להתקבל… מה שלמדתי זה שני דברים – ישראל מאוד קטנה, ועדיף לכתוב גרסה אחת טכנית וגרסה אחת פחות טכנית. אם אתה לא טכני – עדיף להדגיש במה אתה טוב כדי להשיג את העבודה הרצויה – ועוד דבר (מעולם לא עשיתי זאת אבל ראיינתי מספיק שעשו) – לעולם לא לשקר. כמו שאמרתי – ישראל קטנה…
אני לא לגמרי מסכים עם התזה המנומקת, כמעסיק ההיתי מעדיף לקבל את כל המידע שיעזור לי לקבל החלטה ואם המועמד עבד כמאבטח בגן ילדים ההיתי מאוד רוצה לדעת על כך, זה כמובן לא פוסל את המועמד אבל מעט אינטגרטי לא מזיק לשום משרה…
ל"דרושים"- אם כך, אתה דווקא מחזק את דתשובתי שלעיתים ציון תפקידים- גם אם הם אינם בתחום המקצועי הרצוי- נותנים תמונה רחבה יותר על הפרופיל של המועמד…. הדעות שלנו אינן חלוקות בענין הזה.
מה לגבי שינוי מקצועי פחות דרמאטי, לא שומר בגן ילדים שמחפש עבודה כמהנדס תוכנה אלא מישהו עם נסיון של מהנדס תוכנה שמחפש עבודה כמנהל מוצר או מנהל פרויקטים.
עבדתי בתפקיד מהנדס תוכנה משהו כמו 10 שנים ויש לי תואר שני במדעי המחשב.
לפני 5 שנים החלטתי לעשות שינוי לכיוון ניהולי ואחרי שנתיים של "מאבק" הצלחתי לקבל תפקיד מנהל פרויקטים. וצברתי 3-4 שנות נסיון בתפקיד החדש (בשני מקומות עבודה).
השאלה היא מה עושים במצב כזה עם 10 שנות נסיון מקצועי?
ניסיתי לבנות קורות חיים מתאמים יותר למה שאני מחפש, צימצמתי הפירוט במקומות עבודה קודמים והבלטתי את האספקטים הניהוליים בכל תפקיד (הובלתי, ריכזתי הגדרתי וכו) ופירטתי את מקום העבודה הנוכחיככה שהוא תופס יותר מחצי מהטקסט.
ועדיין, כל מי שחוזר אלי מציע לי תפקידי פיתוח ולא תפקידי ניהול.
אני לא חושב שיהיה נכון או חכם לשקר בקורות החיים ולהחליף טייטל של מהנדס תוכנה בכיר במנהל פרויקט.
ולכן האופציה היחידה שנראית לי מתאימה היא פשוט להשמיט מקומות עבודה קודמים ולציין רק את המקום האחרון וזה שלפניו.
זה ישאיר לי חור של 7-8 שנים בקורות החיים אבל ישאיר רצף תעסוקתי של 6-7 השנים האחרונות.
מה את מציעה לי לעשות במצב כזה?
לאנונימי, בשביל לתת לך עצה מבוססת ומהיימנה- אני צריכה לבדוק את קורות החיים שלך, להבין לאיזה משרות אתה פונה וכן הלאה. אבל, מה שאני כן יכולה לענות לך על רגל אחת הוא שאני לא מייעצת בשום אופן ל"מחוק" 7-8 שנים מקורות החיים שלך. זה לא הפתרון בכלל. הפתרון טמון בקורות החיים ובאופן הצגת המידע שם.
האם כדאי לציין התנדבות על ילדים מיוחדים?
לכאורה לא כ"כ קשור להייטק אך זה התנדבות למען הקהילה-יכול ליצור רושם טוב,
אשמח לתשובה,תודה.
היי, כן, כל התנדבות/תרומה לקהילה זה משהו יפה ומרשים שכדאי לציין בקורות החיים ולא משנה באיזה ענף/תפקיד עובדים… חזק ואמץ…! 🙂