אם עד היום היה לכם קשה בראיונות עבודה, כשהמראיין היה בן אנוש ואפשר היה לפחות ל…טוב, לנסות להתחבב עליו… אז בשנים האחרונות כנראה שעוד יותר קשה לכם.
מהסיבה הפשוטה שכבר אין על מי להתחבב…
וכן, אני מתכוונת לראיונות סינון ראשוניים – ראיונות מצולמים ואוטומטיים שבהם אתם צריכים לצלם את עצמכם עונים על שאלות שתוכננו מראש על ידי המעסיק.
ובאמת, כששואלים מחפשי עבודה על חווית החיפוש, יש פי 2 יותר תשובות המתארות חוויה שלילית כשמדובר בראיונות חד צדדיים שלא נוכח בהם מראיין אדם.
זו הסיבה לפוסט הזה, שבו אתן לכם מספר טיפים כדי לעבור את החוויה הזו טוב יותר.
אבל לפני כן, אם לא יצא לכם עדיין ואתם לא מבינים במה מדובר, אז: ראיונות עבודה אוטומטיים הם ראיונות מצולמים מבלי שבצד השני יהיה מראיין אנושי. אתם נכנסים ללינק שהמעסיק שולח לכם ודרכו מבצעים את הראיון. הראיון מובנה מראש וכולל מספר שאלות וגם זמן לענות לכל אחת מהן. לעיתים לאחר השאלה יש לכם זמן קצר (כדקה) לחשוב עליה לפני שאתם עונים. יש גם אפשרות לצלם מחדש את התשובה (גם זה מוגבל מבחינת מספר פעמים, כמובן), מה שמוביל את הסיטואציה הלא אותנטית מלכתחילה לאירוע מכני עוד יותר. מכני עד כדי אובר מודעות לכל מיני דברים שאף אחד לא מתייחס אליהם ביום יום כשהסיטואציה טבעית. ואם אתם אנשים של אנשים, כאלה שיודעים “לקרוא” אחרים, להבין ניואנסים ממבטים ושפת גוף, הרי שפה אתם באירוע חדש לגמרי, ללא שום מימד אנושי.
אז כנראה שהגענו למסקנה שכיף גדול זה לא, מה עכשיו?
10 טיפים להצלחה בראיונות וידאו וירטואליים וחד צדדיים:
1. הכינו מראש תשובות קצרות לשאלות שכיחות (30-60 שניות) או ארוכות קצת יותר (90-120 שניות). כך תהיו מוכנים לכל מגבלת זמן אפשרית. במילים אחרות- פחות מונולוגים ארוכים והרבה יותר “קצר ולעניין”.
2. מצד שני, בראיונות כאלה אין שאלות פולו-אפ שמתייחסות ספציפית למה שאמרתם, כך שחשוב לענות תשובה אחת שממצה ומכסה את כל מה שחשוב לכם שהמעסיק ידע.
3. אם אתם מצטלמים דרך טלפון נייד, הניחו אותו כך שלא יזוז ממקומו ואל תחזיקו אותו ביד.
4. אל תסתכלו על עצמכם, גם אם זה הדבר היחיד שמופיע לכם על המסך- זה מבלבל. עין המצלמה מחליפה את עיני המראיינ/ת- הישירו מבט לשם. לא הולך לכם? הצמידו לחלק העליון של המסך- ממש ליד המצלמה תמונה קטנה של מישהו ודברו אליו.
5. השתמשו בתשובה המוקלטת שלכם במילות מפתח שמופיעות בתיאור המשרה.
6. אם לא נוח לכם בסיטואציה מלאכותית כזו- התאמנו מראש לדבר מול מסך שאין מאחוריו שום אדם. חשוב לנסות ליצור רושם טבעי ככל האפשר.
7. דברו בקצב מתון. לא לאט ורובוטי מידי וגם לא מהר מידי, לא לבלוע מילים, היו ברורים ככל האפשר.
8. חלק מהמערכות האוטומטיות גם מנתחות את התוכן ואת שפת הגוף והבעות הפנים של המרואיינים, ונותנות חוות דעת מסוכמת בסוף הראיון. זכרו להשתמש בטון דיבור ובהבעות הפנים באופן כזה שיחזקו את התוכן המילולי.
9. זו אמנם לא חוויה הכי כיפית בעולם, אבל אסור לשכוח לחייך כשמדברים על משהו טוב שמאוד חזקים בו או אוהבים.
10. חלק מהטיפים שמתייחסים לראיונות וידאו עם מראיינים אנושיים, יכולים להקל גם- קראו פה.
לא מספיק לכם? לא יודעים איך לקצר תשובות בראיונות ולהתמקד בעיקר? בכלל לא בטוחים מה העיקר? צריכים הכנה לראיונות עבודה? דברו איתי ואשמח לתת פרטים על פגישת ההכנה: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר