בכל שנה בסוף אוגוסט – תחילת ספטמבר מתפתחת אצל כולנו הנטיה לדחות הכל ל”אחרי החגים”… כך גם בכל הקשור לגיוסי עובדים ולחיפוש עבודה.
וכן, מסתבר שכשאין זו בעיה, אבל, גם כשיש יותר מידי זה לא קל בכלל. אז אם קיבלתם מספר הצעות עבודה ואתם מתלבטים ביניהן ולא יודעים איזו לבחור-
רשימת פרמטרים חשובים לבדיקה שעל פיהם ניתן להשוות בין מספר הצעות עבודה ואולי גם להחליט קצת יותר בקלות:
- תפקיד: טוב, זה באמת ברור…-איזה תפקידים מוצעים לכם בכל מקום? האם אחד מהם מקדם אתכם יותר מהאחר?
- מיקום: האם מיקום מקום העבודה מתאים לכם? אגב, נכון, לא צריך להיות מפונקים, אבל, מצד שני צריך גם להיות ריאלים. לא כולם מסוגלים לנהוג שעתיים לכל כיוון בכל יום. וגם אם עכשיו נראה לכם שאין עם זה שום בעיה, האם אתם בטוחים שגם בטווח הארוך יהיה בסדר ולא תישחקו מזה?
- יציבות החברה: האם חשוב לכם למצוא עבודה לטווח ארוך? אם כן, חשוב לבדוק את יציבות החברה לפני שמחליטים, ולהשוות בין החברות שהציעו לכם הצעות עבודה.
- שכר ותנאים: אל תשכחו שיש לבדוק לא רק את תנאי השכר, אלא גם את התנאים הנלווים. יש מקומות עבודה בהם השכר עלול להיות נמוך יותר, אבל חבילת ההטבות והתנאים הנלווים טובים יותר. שימו לב שאתם משקללים את כל החבילה יחד ולא מתייחסים רק לשכר עצמו. בידקו את התנאים הסוציאלים, מאיזה סכום הם נגזרים? מהבסיס או משכר הברוטו? כמה ימי חופש מוצעים לכם? מקבלים רכב? סלולרי? ומה לגבי שעות נוספות? (והמהדרים יוסיפו חדר כושר, חוגים בהנחות, מבצעי חופשות, ביטוחי בריאות משלימים ועוד ועוד…).
- אתם עוסקים בתפקיד טכנולוגי? בידקו היטב את הסביבה הטכנולוגית במקומות העבודה החדשים. איפה עובדים עם הטכנולוגיות החדשות ביותר? איפה דואגים לשמור את היד על הדופק?
- ללמוד זה חשוב! האם באחד ממקומות העבודה יאפשרו לכם ללמוד תחום חדש? תקבלו אחריות חדשה? תתנסו במטלות שעדיין לא התנסיתם בהן? האם מדובר בחברה שמשקיעה בעובדיה, שולחת אותם לקורסים ולסדנאות מקצועיות? כל למידה היא התקדמות- צעד קדימה לקריירה שלכם…
- אפשרויות קידום: כשבוחרים מקום עבודה יש לחשוב לא רק על התפקיד החדש, אלא גם על האפשרויות להתקדם הלאה בארגון. האם זהו ארגון שחורט על דגלו ניעות וקידום עובדים, או שמא יש בו נטיה לגייס מבחוץ עובדים חדשים בעלי נסיון נדרש מן המוכן?
- ההון האנושי: ידוע שאחד מהפרמטרים החשובים לעובדים הוא הסביבה החברתית במקום העבודה. האם אתם מתחברים למי שעשוי להיות המנהל/ת החדש/ה שלכם? האם אתם מתחברים לצוות? האם העובדים בחברה/בצוות עושים רושם מקצועי? האם עבודה לצידם תתרום ללמידה ולהתפתחות המקצועית שלכם?
- קשרים: האם במקום העבודה החדש תוכלו להכיר אנשים חדשים? כמה? באיזה תחומים? נטוורקינג צריך לעשות כל הזמן… וכן, אדון שמעון, גם כשעובדים ומרוצים…!
- מוניטין: כשאתם עובדים בחברה אתם זוכים להנות מהמוניטין שהיא הצליחה ליצור לעצמה. האם כשתחפשו בעתיד שוב עבודה המוניטין של החברה ילך לפניכם ויפתח לכם דלתות רק בזכות זה שעבדתם בה, או שמא אף אחד לא שמע עליה?
- התפקיד הבא-הבא שלכם: שיחקתם פעם שחמט? כדי לנצח במשחק תמיד תצטרכו לחשוב כמה צעדים קדימה. כך גם בקריירה. האם מוצע לכם עכשיו תפקיד שבעתיד יגביל את מספר האפשרויות המקצועיות שיעמדו בפניכם או דווקא ירחיב אותן? האם התפקיד יוביל אתכם בשביל הנכון ובכיוון הרצוי לכם או שלא?
- אווירה: בטוח שעד שקיבלתם את הצעת העבודה הגעתם למשרדי החברה למספר ראיונות, חיכיתם בלובי למראיינים שלכם, שמעתם שיחות בין עובדים, האזנתם לפקידת הקבלה ונחשפתם לאווירה הכללית במקום העבודה. האם התחברתם לאווירה הכללית הזו?
- והכי חשוב- אינטואיציה: אל תתעלמו מתחושות הבטן שלכם. לפעמים התחושות האלה ילכו נגד הזרם ונגד ההגיון, אבל, אל תשכחו להתייחס אליהן….

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר