בכל פעם שאני צופה בסרט מתח או פעולה אמריקאי זה קורה לי מחדש. מתישהו במהלך הסרט יהיה מרדף ומתישהו במהלך המרדף אחד מהנרדפים יחליט את ההחלטה הכי מוזרה מבחינה הגיונית: לרוץ לתוך בנין. בבנין תהיה לו רק דרך מילוט אחת כמובן- כלפי מעלה לכיוון הגג. הרודפים יעוטו אחריו לתוך אותו הבנין והבלתי נמנע יקרה: הבורח יגיע לגג ומשם הרי ברור לכל בר-דעת, יש רק דרך אחת כלפי מטה…(אלא אם כן הגיבור הוא ספיידרמן כמובן).הסצנות האלה תמיד מפתיעות אותי- גם בגלל החזרה עליהן בכמעט כל סרט מאותו הז’אנר (בכל זאת,הייתי מצפה מהבורחים ללמוד מנסיונם של הקולגות שלהם ולא לחזור על אותן הטעויות כאילו מעולם לא צפו בעצמם בסרט פעולה) וגם בגלל שבינינו, זה בהחלט לא הבחירה ההגיונית במצבים שכאלה. אם הייתי יועצת לאסטרטגיות בריחה ולא לחיפוש ומציאת עבודה, הייתי מזהירה אותם בצורה הברורה ביותר: כשאתם בורחים אל! – ואני חוזרת- אל! תעלו למעלה בשום פנים ואופן. במקום להגביל לעצמכם את דרכי המילוט חפשו מקומות שיגדילו את האפשרויות לברוח ולא יצמצמו אותן!
אל תדאגו, לא שיניתי מקצוע למבקרת קולנוע. לכל הסיפור הזה יש מוסר השכל והוא כמובן קשור לתכנון נכון של קריירה ולחיפוש עבודה. ואם להיות מדוייקים יותר- לחיפוש עבודה נכון שמוביל לבניה נכונה של קריירה.
אז הנה השורה התחתונה: לא פעם אני פוגשת בפגישות היעוץ מחפשי עבודה שבבחינה מהצד את בחירות הקריירה שלהם אפשר להשוות בדיוק לאותו הנרדף שבוחר לעלות לגג. למה? כי הבחירות שהם עשו במהלך השנים הלכו והכניסו אותם עם הזמן להתמקצעות נישתית צרה. לפעמים גם מדובר בעובדים שעבדו שנים באותו תחום עיסוק שפעם אולי היה “חם” ומבוקש, אבל בחלוף הזמן הוא כבר ממש לא כזה. אגב, להתמחות זה מצוין, אבל כדאי כל הזמן להיות עם היד על הדופק לגבי התחום או התפקיד שאתם מתמחים בו. חשוב לוודא שיש דרישה לאותה ההתמחות ולא להרדם על המשמר. אם תרדמו, ההתמחות הזו תלך ותגביל אתכם יותר ויותר מבחינה מקצועית עד שמגוון האופציות הפתוחות שיהיה פתוח בפניכם יהיה גשר צר מאוד. תכנון ארוך טווח של קריירה מתחיל (איך לא) כבר בתהליך חיפוש העבודה ובבחירות שנעשות תוך כדי החיפוש. לכן כל כך חשוב לנהל את התהליך באופן מחושב ונכון. נכון לטווח הקצר, שיהיה בד בבד נכון גם לטווח הארוך…
זו גם הסיבה שלפני שאתם מתיישבים לעדכן את קורות החיים שלכם, כיתבו לעצמכם באופן ברור מהן המטרות שלכם לטווח הקצר והארוך ואיזה תפקידים אתם רוצים להשיג באמצעותם. רק לאחר מכן החלו בתהליך הכתיבה. קורות החיים צריכים להיות בנויים בראש ובראשונה בהתאמה למטרה שמעוניינים להשיג.רוצים לדעת איך עושים את זה? מעוניינים לבנות את התשתית הנכונה ביותר לחיפוש העבודה שלכם? ואולי אתם קצת מרגישים כרגע כמו אותו הנרדף שהגיע לגג הבניין מסרט הפעולה…?לקבלת פרטים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה- תכנון נכון של תהליך החיפוש, כתיבה ושדרוג קורות החיים, שילחו אלי מייל או צרו קשר טלפוני:maya.bouhnik@gmail.com054-7380310
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אחלה פוסט, קצר קולע, מעניין וכמובן נכון
תודה, יעל… 🙂
שמחה לשמוע!
אם הייתי מדמה קריירה בהי טק למרדף מהסרטים, הייתי אומר שהעובד הוא הרודף ומי שבורח זה הטכנולוגיה.
יש שני סוגים של מתמחים בטכנולוגיה אחת.
הסוג הראשון הם מומחים המיתיים.
מי שעשה תואר שני או שלישי באלגוריתמים של דחיסת וידאו או קודים לתיקון שגיאות ועבד בתחום במשך שנים הוא מומחה אמיתי.
מי שעבד 10 שנים בחברה גדולה ועסק רק ב GUI על winform או שרתים של מערכת שליטה ובקרה הוא לא ממש מומחה.
יותר מתאים לו הכינוי "תקוע".