**הפוסט הזה מוקדש לכל הדחיינים באשר הם, לכל אלה שקשה להם להתניע, לאלה שאצלם זה מושלם… או לא בכלל.
אתם יודעים… אומרים שהמהירות מהשטן, אבל לפעמים האיטיות גרועה יותר: לפני הרבה שנים, כשעוד הייתי שכירה, ניהלתי צוות של 14 מגייסות. לכולן היו יעדים שקבעתי על בסיס סטטיסטיקות וניסיון קודם של מהי התפוקה המובילה להצלחה ומה פחות.
אלו שעמדו ביעד- ראו פירות לעמלן וכמובן שגם הצלחות וזה אישש את ההנחה שלי בנוגע לחשיבות העמידה ביעדים, אבל, אחת מהן לא. מה שלא עשיתי בכדי להדריך אותה, בכדי לכוון, בכדי לזרז, בכדי לשנות שיטות עבודה- שום דבר לא עזר. בסופו של יום היא מעולם לא הצליחה לגרד 30% מהיעד שלה. זה שיגע אותי- לכאורה לא הייתה שום סיבה שהיא לא תעמוד ביעדים- היא לא נהגה לצאת להפסקות ארוכות, היא לא ביצעה שיחות אישיות במהלך העבודה, היא ישבה והשקיעה ורצתה מאוד להצליח ו… למרות זאת- תפוקה מזערית.
למה זה קרה? כי היא הייתה אחת מאותם אנשים שאפשר לכנותם כ over thinker- חושבת יותר מידי.
גורנישט! כלום! לא דבר ולא חצי דבר.בעצם, לא בדיוק… כי התוצאה של מצב כזה גרועה יותר מכלום. התוצאה היא בלבול, חוסר ביטחון, אינספור גרסאות של קורות חיים, שכבר לא יודעים איזה טוב יותר מהשני ותהייה אחת גדולה בכל פעם שרוצים לפנות למשרה בגלל ש… טוב, לכו תבחרו עכשיו מה לשלוח כשיש לכם אוסף של עשרות קורות חיים שיכול למלא רבע ספריה עירונית. בשורה התחתונה: יאוש. בשורה העוד יותר תחתונה: קיפאון. כי כשלא יודעים- בדרך כלל גם לא עושים.כן, זו בדיוק הבעיה של לא מעט מחפשי עבודה- הם פשוט לא מגיעים לשלב של החיפוש עצמו כי הם נתקעים בשלב הקודם – בשלב של לסיים כבר עם קורות החיים ופשוט לשחרר אותם לחופשי! התוצאה של מצב כזה גרועה הרבה יותר, מבחינתי, מקורות חיים שאינם מושלמים, כי הפרדוקס הוא שכמה שלא תשפצרו את קורות החיים שלכם, הם לעולם לא יהיו מושלמים, פשוט בגלל שלא קיים דבר כזה בכלל: “קורות חיים מושלמים באופן מוחלט”. קורות חיים הם כלי שאמור להיות נזיל, דינמי, מתאים את עצמו לצורך, מושלם יחסית לתפקיד מסוים בלבד, לחברה מסוימת- לא מושלם באופן גורף.איש חכם אחד פעם אמר Just Do It! כמה שזה נכון בהקשר של חיפוש עבודה, בהקשר של עבודה ובהקשר של החיים במאה ה- 21 בכלל… אנחנו חיים בעולם שבו הכל זז, מתקדם כל הזמן, משתנה. יש בו תחרות עזה, מגוון גדול. אם אנחנו רוצים להשיג משהו, אין לנו את המותרות של להתלבט ולחשוב ולשנות ולדחות ולתהות ולקפוא על השמרים בזמן שבחוץ קורים דברים שממש לא מחכים רק לנו. אפילו לא לשבריר של שנייה.
אז… החלטתם לחפש עבודה? יופי, עכשיו תשחררו כבר לחופשי את קורות החיים שלכם ותתקדמו! איך? הנה 4 נקודות שאני מקווה שישכנעו אתכם:
- Analysis-Paralysis. מושג מעולם העסקים שמתייחס לאובססיה אינסופית לנתח מצבים, שמובילה לקיפאון ולחוסר עשיה. הפתרון? להבין (או לפחות לנסות לשכנע את עצמנו) שזה שהשקענו יותר זמן במשהו לא בהכרח הופך אותו לנכון או לטוב יותר. למעשה, לא קרתה פעם אחת שישבתי עם מחפש עבודה שיש לו קורות חיים שעברו מיליון גלגולים ושלא גיליתי שדווקא פריט מידע חשוב כלשהו חסר בהם. כן, למרות שזה היה כתוב בהתחלה, מתישהו, באחד מהאלף שינויים שהוא עשה, המידע הזה נפל בעריכה… לפגישות שדרוג קורות החיים אני תמיד מבקשת להביא את כל הגרסאות שיש ותאמינו או לא- פעמים רבות דווקא (צחוק הגורל) הגרסה המקורית של קורות החיים טובה יותר מאלה שנוצרו אחריה.
- קביעת דד-ליין. החליטו על פרק זמן ספציפי שבסיומו נגמר הזמן להתלבט ולחשוב ומגיע הזמן לעשות! קבלו את העובדה שאין דבר כזה: קורות חיים מושלמים באופן מוחלט, ושבכל מקרה לפני כל שליחה תצטרכו לעשות fine tunning בכדי להפוך אותם לכמה שיותר קרובים למושלמים עבור המשרה הספציפית שעל הפרק. את הזמן היקר שתחסכו על עוד גרסה, תוכלו להשקיע אחר כך בהתאמות הקטנות לכל משרה, אבל אז לפחות תתקדמו!
- ככל שתדושו יותר במשהו- כך תהיו בו פחות טובים. מה? זה נשמע לכם משונה? זה ממש לא! הנה, אני למשל משחקת טניס ומתאמנת בקבוצה עם מאמן. בכל פעם שהוא צועק הערה כלשהי- במקום להתקדם, אני מסתבכת: יותר כוח! קחי את היד יותר אחורנית, ראש מחבט למעלה, לסיים את החבטה עד הסוף, עיניים על הכדור, תפגשי את הכדור יותר קדימה, היית צריכה לכופף את הברכיים… נו, נראה אתכם חושבים על כל הדברים האלה בו זמנית בדיוק באותו חלקיק השנייה של החבטה! לפעמים דווקא אובר תשומת הלב למשהו שעושים פוגעת ומבלבלת יותר מאשר מועילה.
- ניסוי וטעייה. לחשוב, לתכנן, לנתח, להתלבט- את כל אלה אפשר לעשות לנצח ולא להגיע לשום תוצאות. לפעמים רק ניסוי וטעייה מובילים למסקנות הנכונות, אבל בשביל שזה יקרה צריך להפסיק לחשוב ולהתחיל לעשות! אל תשכחו שלא מדובר כאן במתמטיקה ושליחת קורות חיים זה לא מדע מדויק, אתם מתעסקים עם פסיכולוגיה ועם אנשים…
לא השתכנעתם עדיין? דמיינו שאתם משתתפים בשעשועון טלוויזיה יחד עם עוד 80 מתחרים. המנחה שואל שאלה והראשון שלוחץ על הבאזר מקבל רשות לענות את תשובתו. אני מבטיחה לכם שאם תלחצו על הכפתור רק אחרי שתחשבו על השאלה ותגלו את התשובה- תפסידו במשחק בוודאות. הדרך היחידה לנצח במשחק כזה היא ללחוץ על הבאזר כמה שיותר מהר ולנצל את השניות שבין לבין בכדי לחשוב על תשובה. זו דרך שעלולה להישמע הפוכה לגמרי מההיגיון עבור אנשים רבים, אבל זו גם הדרך היחידה לנצח…
מסקנה?
מרגישים תקועים במקום העבודה? דוחים דברים? לא עומדים ביעדים? מתים כבר לעזוב את מקום העבודה הנוכחי? מובטלים ולא מצליחים להתניע את חיפוש העבודה? המשותף בכל המקרים האלה הוא שאין לכם את המותרות לחשוב על זה או לנתח את זה לנצח, גם אם אתם אנשים סופר יסודיים, פרפקציוניסטים ושונאים להיכשל.
בתנאי תחרות (ואנחנו כל הזמן בתחרות- בתוך מקום העבודה, בזמן חיפוש עבודה…), בכדי שמשהו טוב יקרה, אנחנו חייבים להתחיל לדלבר (to deliver, לייצר תוצאות), אנחנו חייבים להפסיק מתישהו לחשוב ולהתחיל לעשות וגם אם זה לא מושלם- ללמוד ולתקן תוך כדי זרימה. אם תמשיכו לחפש את המושלם, תמצאו את עצמכם תקועים, לא מתקדמים לשום מקום, הרחק מאחורי כולם.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
"התקדמות עדיפה על מושלמות"
פשוט… אדיר! כתיבה מעולה. כה מפורטת וכה פשוטה.