אם אתם פעילים זה מכבר ב LinkedIn בטח קיבלתם בקשות להמלצות מקולגות או עובדים משכבר הימים. אם זה עדיין לא קרה, אני בטוחה שלא ירחק היום ומישהו כבר יבקש מכם לכתוב לו המלצה.
אז, מה עושים?
הרי לא כולנו מומחים בכתיבה יוצרת, לא כולנו נהנים מהשקעת זמן בכתיבת המלצה למישהו אחר ובטח ובטח שרובנו יראו בבקשה כזו עוד איזושהי מטלה לא נעימה שצריך לעשות ולא ממש בא.
ההמלצה שלי: ביקשו מכם? התייחסו לזה בכובד ראש וברצינות. למה? איך? ומה כדאי?
הנה 6 טיפים במדריך לממליץ בגלקסיית לינקדאין 🙂
- אם כבר ביקשו מכם והחלטתם להיענות בחיוב ולכתוב המלצה- עשו זאת טוב ומכל הלב. אל תכתבו משהו בכדי לצאת מידי חובה או בכדי לסיים מהר את המטלה ה”מיותרת”. הקדישו זמן ומחשבה מפני שחשוב לזכור: מה שתכתבו נשאר ונשמר ברשת והופך לחלק מהמוניטין שלכם עצמכם.
- קחו בחשבון שמה שתכתבו לאחרים מופיע גם בפרופיל האישי שלכם. אם אינכם רוצים שכולם יוכלו לקרוא את ההמלצות שכתבתם, היכנסו לפרופיל האישי שלכם, חפשו בעמודה הימנית את ההמלצות שכתבתם לאחרים וליחצו על Manage recommendations. לאחר מכן תוכלו לשנות את ההגדרות של מי שיכול לקרוא את ההמלצות שכתבתם.
- עיקרון ה”תן לי ואתן לך” עובד גם כאן. ברוב המקרים, השקעת זמן בכתיבת המלצה תוביל להכרת תודה בצורה של כתיבת המלצה עבורכם, מה שהופך את השקעת הזמן להשקעה נושאת ריבית…
- אל תכתבו משהו שאינכם מאמינים בו או שלא תואם למציאות. אם אינכם מסוגלים להמליץ על מישהו או שאינכם שלמים עם ההמלצה- אל תעשו זאת.
- ההמלצה לא צריכה להיות מגילה. מספיק לכתוב עד 7-8 שורות בכדי להעביר את המסר ישר ולענין.
- לא יודעים מה לכתוב? חישבו על התכונות הספציפיות של אותו עובד. מה מאפיין אותו במיוחד? למה נעים לעבוד איתו? מה מייחד את סגנון העבודה שלו? במה הוא טוב יותר מהאחרים. זה כבר יתן לכם בסיס להמלצה.
לא מספיק טוב? חישבו האם היו לו הישגים מיוחדים הראויים לציון. אולי שליש מהמכירות של הצוות היו בזכותו? אולי בזכות רעיון שלו הוחלט על יצירת מוצר חדש בחברה? אולי תוך שבוע מכניסתו לעבודה הוא הצליח להביא לקוח חדש וקשה לפיצוח? כל אלה דוגמאות למידע מענין שכדאי לציין בהמלצה.
יש לכם עוד רעיונות לאיך לכתוב המלצה טובה לעובד או קולגה? מוזמנים להוסיף אותם כאן למטה בתגובות…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר