בדיוק על אותו המשקל, הנה לכם שאלה באמת חשובה: כמה מועמדים לעבודה דרושים בכדי לאייש משרה פתוחה?
חברת ההשמה Jobvite בדקה כמה מועמדים צריך בכדי בסופו של דבר לאייש משרה פתוחה. החברה בחנה נתונים של 50 מיליון מועמדים ו 10 מיליון הגשות מועמדות למשרה וגילתה מספר נתונים מעניינים:
- 11% מתוך המועמדים שנחשפים לתיאור המשרה ישלחו קורות חיים.
- 12% מתוך הפונים יזכו לזימון לראיון עבודה.
- 17% מהם יתקדמו בתהליך עד לשלב קבלת הצעת עבודה.
- 89% מאלה שקיבלו הצעה- יחתמו על החוזה.
משמע… – סה”כ 0.2% מהשלב הבסיסי ביותר של פרסום המשרה ועד לגיוס עובד…
מסקנה: בשורה העליונה (=בשלב הראשוני ביותר) בכדי לאייש משרה, 536 מועמדים צריכים להיחשף אליה ולקרוא את דרישות התפקיד.
אבל מה יוצא לכם מלדעת את כל זה?
- ממש לא חכם לשים את הביצים בסל אחד- התראיינתם לתפקיד פצץ? יופי! אתם מתלהבים שחבל על הזמן? יופי-טופי! אבל אל תבנו רק על המשרה הזו- המשיכו לחפש, המשיכו לשלוח קורות חיים, כי זה לא נגמר עד שזה לא נגמר.
- סבלנות! נתתם לפני יומיים את פרטיהם של 3 ממליצים וגיליתם שעד עכשיו עדיין לא התקשרו אליהם? סבלנות! בצד השני- זה של החברה המגייסת- קורים הרבה דברים שאין לכם מושג לגביהם, אז… זה עדיין לא אומר שום דבר ובטח שאתם לא צריכים לקפוץ למסקנה שהתהליך בחברה הזו הסתיים עבורכם.
- היערכו למרתון ולא לריצת ספרינט- כיום לחפש עבודה זה פרוייקט מורכב, מספיק אם תחזרו אחורה ותקראו שוב את כל הנתונים. אז נכון שהמחקרים הללו לא נעשו בארץ, אלא בארה”ב, אבל זה צריך לתת לכם קנה מידה כלשהו ובכלל- אנחנו הולכים ונעשים דומים לארה”ב בכל מה שקורה פה בהרבה תחומים, אז: הבינו שבכדי למצוא תפקיד טוב ולקבל הצעת עבודה תצטרכו לעבוד בלחפש עבודה. אם פוטרתם ודווקא בניתם על פסק זמן כלשהו ורק אחריו להתחיל לחפש עבודה- אני אומרת: טעות! הזמן לחפש עבודה הוא רגע אחד אחרי שפוטרתם ואפילו מוקדם מזה… רגע אחד אחרי שהאסימון נפל לכם שהעבודה שלכם לא בטוחה מכל סיבה שהיא (עשו לכם שיחת מוטיבציה/אזהרה, הכריזו שהחברה נרכשת, שיתפו שהחברה איבדה לקוח אסטרטגי וכו’ וכו’…).
- והכי חשוב: הבינו שאתם לא אי בודד בחיפוש העבודה. יש לכם מאות מתחרים (לפחות 535, אם רוצים לדייק), שנחשפים למשרה יחד אתכם. זה לא הזמן להצטנע וגם לא הזמן להתעצל. רוצים להתקבל לעבודה? אין מנוס מלהפוך לאנשי המכירות של עצמכם! מחפש עבודה שלא יודע למכור את עצמו, יגלה שגם המעסיק לא מבין מדוע כדאי לו לקבל אותו וככה, רבותיי, לא מוצאים עבודה!
נ.ב.
לאחר כתיבת הפוסט הזה נתקלתי במחקר שערכה חברת קומיט הישראלית שבחנה את הזמן לגיוס עובדים בארץ. התוצאות לא שונות בהרבה מהתוצאות בחו”ל: 61 ימים זה הזמן הממוצע שלוקח לחברות לאייש משרה בארץ, 30 יום זה הזמן שלוקח למועמד לעבור תהליך שלם של גיוס בחברה החל מרגע שליחת קורות החיים ועד לקבלתו לעבודה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר