כן, דווקא בשלב מתקדם כל כך בתהליך הקבלה לעבודה, אחרי שעברנו כבר לא מעט מכשולים ומהמורות, יש לנו שליטה מינימלית. אנחנו צריכים לעזוב את החבל לגמרי ולאפשר למעסיק הפוטנציאלי שלנו לדבר עם המעסיק הקודם מאחורי גבינו וכשאנחנו לא נוכחים כדי לסנגר או להסביר או לפחות להראות איך הדברים נראו מהצד השני של המטבע- הצד שלנו.
רובינו מספיק תמימים בכדי להאמין שאם מנהל לשעבר מוכן שניתן את מספר הטלפון שלו כממליץ שלנו, אזי ברור שהוא ימליץ עלינו לחיוב. זו טעות.
כן, זה קורה כל הזמן… סיימתם לא ממש יפה במקום העבודה הקודם, המקום שלפני כן נסגר ואיתו נעלמו עקבותיהם של אלה שעבדתם איתם, לפני כן עבדתם בחברה קטנה בחו”ל ומהתפקיד הראשון פוטרתם. רצה הגורל ופשוט אין לכם ממליצים! קשה לקרוא למצב כזה במילה אחרת מאשר: בעיה.
אז מכיוון שממליצים הם לעיתים מצרך נדיר: הנה 4 דרכים שבאמצעותן תוודאו שתמיד יהיו לכם כמה במלאי:
- 1. זוהי השיטה הארכאית ביותר, אבל במקרה כזה אומרים: “זה יותר טוב מכלום”. כן, לעולם לא תוכלו לדעת מה ילד יום, לאן תתגלגלו ומה יקרה ולכן לקראת סיום העבודה בכל מקום שבו תעבדו, בקשו מכתב המלצה כתוב. במוסדות ובארגונים מסויימים זה עדיין תקף ושכיח, באחרים ממש לא. אבל, לפחות תנסו ותבקשו- מקסימום יפתיעו אתכם… 🙂 מה יוצא מזה? כמו שכתבתי בכותרת- לא את כל המעסיקים מכתב המלצה יכול לספק, אבל אם צריך לבחור בין זה לבין כלום- זה עדיף, לא?
- הגלגול המתקדם יותר של מכתבי ההמלצה הוא כמובן- המלצות לינקדאין. גם במקרה הזה, אל תחכו לתחילת חיפוש העבודה וגם לא ליום האחרון בתפקיד- דברים כאלה לא עושים בלחץ של זמן- בקשו המלצות מהמנהלים שלכם תוך כדי עבודה, אחרי סיום של פרוייקט מוצלח או לאחר קבלת שבחים מעוד לקוח מרוצה. לכשתתחילו לחפש עבודה, כבר יהיו לכם לפחות מספר המלצות כתובות מוכנות.
- אחת מהבעיות השכיחות ביותר קשורה לסיבה הכי בסיסית: אנשים משנים מספרי טלפון ותיבות אימייל ופשוט בלתי ניתנים להשגה. הרשתות החברתיות פותרות את הבעיה הזו לגמרי. רוצים תמיד לשמור על קשר עם מי שעשויים להיות ממליצים פוטנציאלים שלכם? התחברו אליהם בלינקדאין או בכל רשת חברתית אחרת ו…voila! המשימה הושלמה!
- לא להיזכר ליצור קשר רק כשאתם צריכים משהו. זהו המצב הכי לא נעים… לא הייתם בקשר כבר חודשים או אפילו שנים, אתם מחפשים עבודה וצריכים עכשיו לבקש ממישהו להיות הממליץ שלכם. מיותר לציין עד כמה זו סיטואציה לא נעימה. אז אל תיזכרו שאתם זקוקים למישהו כממליץ ברגע האחרון, דאגו לשמור איתו על קשר שוטף מידי פעם: אחלו “מזל טוב” ביום הולדת, הזמינו לאירוע משמח, מיסרו ד”ש דרך מכר משותף, אחלו חג שמח בחגים. זה באמת בסיסי, לא קשה ולא מסובך, ובעת הצורך- יהיה לכם הרבה יותר קל.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
שוב התעלמות נוחה ממצבים הבאמת קשים כמו למשל מצב שבו פוטרת וגם אין לך רשימה של מקומות עבודה קודמים. הכתבה מתייחסת למקרים שבהם גם ככה לא אמור להיות קשה להשיג המלצות.
לגבי סעיף 4, אני מסכימה שזה רע להיזכר רק כשצריך,אבל הממליצים הם לרוב מנהלים לשעבר, יש הרבה אנשים ששומרים על קשר עם מנהל לשעבר ועוד עד כדי הזמנה לאירוע? נשמע לי תלוש מהמציאות.
לאנונימית- אני פוגשת לא מעט מחפשי עבודה ולחלק גדול מהאנשים יש קשר עם מנהל/ת קודמ/ת.
אם אין סיבה ספציפית שבגינה היחסים עם המנהל אינם טובים, אנשים שומרים על קשר ולפעמים מדובר בקשר חברי אפילו. שלא לדבר על מקרים שבהם מנהלים עוברים למקום עבודה אחר ו"מושכים" אחריהם עובדים לשעבר…
כך שזה בהחלט קיים להזמין לאירועים, לאחל מזל טוב ביום הולדת או סתם להיפגש.
שנית, לגבי המצבים הקשים באמת- יש אינספור סוגי מצבים שאין שום סיכוי לפתור את כולם בפוסט של 300 מילים בבלוג. הטיפים בפוסט פונים למקרים שבכלל ולא לאלה שיוצאים מן הכלל.
אגב, נתקלתי בהרבה מאוד מקרים קשים שכאלה, אבל בכדי לפתור אותם צריך לקבל את כל המידע, להבין את ההקשרים ורק אז לבנות אסטרטגיה של מיזעור נזקים. זה לא משהו שעושים על רגל אחת ולשם כך נדרשת פגישה אישית והשקעה של מחשבה וזמן.