“מאיה שלום רב,
מצאתי את פרטייך בלינקדאין.
אני פונה אלייך בכדי להציג את מועמדותי למשרה בחברתך. אני בעל נסיון רב בתחום ה… ומומחה ב….
אשמח אם תוכלי להפנות את קורות החיים שלי למנהל/ת הגיוס או משאבי האנוש בחברתך. אשמח לקחת חלק ולהצטרף לארגונכם.
בברכה…”
אז הנה מה לא בסדר:
- נתחיל בזה שברור לי שהפניה כאן איננה אישית, היא בבירור CUT & PASTE. מין פניה כללית שכזו שאמורה להתאים בכל מצב ולכל נמען.
- שנית, שימו לב, הפניה נעשתה לאחר צפיה בפעילות שלי וכנראה גם בפרופיל שלי בלינקדאין . זה גם מצוין בתחילת הפניה. אבל, והנה הבעיה, אותו הפונה מבקש שאקשר אותו עם מנהל/ת הגיוס או המש”א בחברתי. איזו חברה זו? אין לי מושג, מהעובדה הפשוטה שאני עצמאית, ואם קיימת בארגוני מנהלת גיוס או משאבי אנוש- הרי זו יכולה להיות אך ורק אני!
מה אפשר ללמוד מזה?
נ.ב.
נ.ב.ב
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
14 תגובות. השאירו תגובה חדשה
כמה נכון …אבל כפי שאמרת- זו מדיה חדשה ורבים וטובים עדין לא מכירים את כללי המשחק.
מאיה,
יכול להיות שאת צודקת בקשר להתנהגות ברשתות חברתיות אבל על פניו אני חושב שהפנייה היא עיניינית מאוד ולא כזאת נוראית. יכול להיות שהיא לא הדבר הבא בתחום המקוריות אבל אני לא יודע כמה זה משנה.
יצא לי כבר לקרוא הערה מוזרה מאשת משאבי אנוש שכתבה כעצה: זה בעייתי אנשים משפצים קורות חיים באולג'ובס (למשל) כי אנחנו מכירות את הסגנון שלהם וזה מעיד על מישהו שלא יודע לכתוב לבד קורות חיים.
ההערה הזאת מאוד הרגיזה אותי. בעיקר כי לפנינו אדם שמוכן לבוא ולומר – אני לא יודע לכתוב ולכן אשיג עזרה. בתמורה אומרים לו: לא טוב.
בעיני, זה מראה על אדם שלא מוותר לעצמו (כמו רבים מאוד) אלא שמוצא את הנתיב כדי לקבל את העזרה שהוא צריך.
באותה נימה, במסגרת העזרה שאני גם נותן לאנשים, יוצא לי לקבל הרבה פניות וקורות חיים מאנשים שרוצים את דעתי. גיליתי שלמעט אנשים יש כשרון כתיבה. גם כאלו עם 10-15 שנות ניסיון תעסוקתי. מפתיע אבל ככה זה. רובם מאוד בנאליים.
הפנייה שקבלת גם אם היא אינה אישית היא עיניינית ולדעתי מספקת. האמת היא שיותר מזה, כל הכבוד לבן אדם שפנה אליך שהוא לא פאסיבי (שוב כמו רבים) אלא שבוחר לפנות אליך באופן אישי. שוב, אפשר "להתווכח" על הסגנון אבל זה באמת משהו של טעם אישי.
אני, אגב, מעדיף את הדבר השבלוני הזה ממשהו קיצוני לכיוון השני שקבלתי פעם ממשהו שאלא מכיר אותי בכלל בסגנון של:
"מה נשמע גבר! אני אשמח אם תוכל לתת מבט בקורות חיים שלי, תסלם." וכו'.
אגב, גם לו עזרתי, אבל הערתי לו על הדרך כדי שלא יחשוב לעשות את זה עם כל אחד 🙂
אבל זו רק דעתי.
דוד
היי דוד, ובכן, כתגובה אוכל להגיד לך שאכן עזרתי לאותו הפונה ואף "שידכתי" אותו למישהו שאני מכירה וידעתי שאולי יתעניין בקורות חייו. האקטיביות מצויינת ואני הראשונה שתהיה בעד. הבעיה היא לא ברעיון אלא בדרך הביצוע. לא בפניה, אלא בתוכן שלה. ברגע שמישהו מחליט לפנות בפניה אישית למישהו אחר חשוב ביותר קודם כל לבדוק מיהו הנמען ובמה הוא עוסק. במקרה שלי- מכיוון שאני לא חלק מארגון או מחברה ברור שהתוכן שמתאים ל"שלח לחמך" לא מתאים לי. בקיצור- כשמשתמשים במדיה החברתית- כדאי לבדוק קצת יותר מיהו האדם שפונים אליו ולהשתמש במסר אישי המותאם למצב. המסר האישי הזה הוא שעושה את כל ההבדל. ושוב, אני מדגישה- אני לגמרי בעד הפניה, אבל, היא צריכה להיעשות נכון.
מאיה שלום,
לטעמי הפניה עניינית וסבירה. נהפוך הוא. האיש בקש בנימוס הפנייה לגורם המקצועי העוסק בגיוס, ולא בקש פניה אישית לבעלת החברה לטיפול בעניין.
העובדה שמישהו עצמאי, אינה מחייבת שהוא העובד היחיד בחברתו.
היי אמנון, הפניה בהחלט סבירה, אבל האופן בו בוצעה הראה לי שהיא איננה אישית אלא בבחינת "שלח לחמך" ובכדי לזכות בתשובה וביחס אישי מהאדם אליו פונים (שהרי זו, בסופו של דבר, מטרת הפניה, לא?) מומלץ ללמוד מהמקרה הזה ולשים לב גם לאופן הביצוע ולא רק למטרה. לעיתים שינוי קטן (במקרה הזה – בתוכן ובנימה) יכול לעשות הבדל גדול בתוצאה…:)
מאיה שלום.
קיבלתי את הלינק לכתבה שלך מחברה, ששותפה לחיפושי העבודה שלי.
לדעתי את מגזימה.
אני מבינה טוב מאוד למה התכוונת, אני בעצמי מחפשת טעויות קטנות בכל עניין אפשרי (QA), אך אם להתעלם מהעובדה שאפילו אני לא זהיתי מה לא היה בסדר, לדעתי הפניה שלו הייתה סבירה ביותר.
וכן, אולי זה לא היה הכי אישי. אז מה? בן אדם מחפש עבודה, זה ידוע ששולחים מכתבים לכל מי שאפשר והחברה שלך עניינה אותו באותו הרגע לא יותר מכל חברה אחרת, אבל זה לא אומר כלום. ייתכן והוא יהיה מסור לעבודה רק איתך, ובכלל – מציאה מקצועית.
חבל מאוד שפוסלים על שטות שלא מצביעה על חסרונות אמיתיים של מועמד שיכולים להפריע בעבודה.
לפחות השם שלך הופיע מה שמעיד שהוא מקפיד על התאמה מסוימת (גם אם קטנה).
זה יכול להיות יותר גרוע
אם הפנייה היא כללית והמין הוא זכר או נקבה ללא קשר למין הנמען.
והכי גרוע זה אלו ששולחים דוא"ל ולא טורחים להסתיר את כל רשימת הנמענים הארוכה.
מאיה,
אני מצטער שאף אחד לא מצליח לראות את הנקודה שציינת, ובעייני הכי חשובה – האיש לא טרח לקרוא את קורות החיים שלך בצורה מספקת על מנת להבין שאת לא יכולה בכלל להפנות אותו לכזה אדם!
אני מסכים איתך לחלוטין בכל מה שנאמר בכתבה, חבל שאנשים לא מבחינים בקלות בבעייתיות.
אולי דוגמא יותר ברורה בה הבחור היה כותב למגייס בחברת מזון ומספר על הרצון העז שלו לעבוד בתחום התוכנה היה מבהיר לאנשים את השטות שהוא עשה…
נדב, זו בדיוק היתה הכוונה שלי, ונפתלי, תודה… :)!
קרינקה, אני אבהיר טוב יותר את הנקודה. אני לא עוסקת כרגע בגיוס עובדים ואני לא עובדת בשום חברה (כי אני פרילנסרית). כך שאם כמו שציינת ה"חברה" שלי עניינה אותו, זה בדיוק מה שמראה שהוא לא קרא את הפרופיל שלי כי אין חברה כזאת, ולכן אם הוא יהיה מסור לעבודה או לא זה בכלל לא רלבנטי כי אני לא יכולה להציע לו שום עבודה אצלי גם לו רציתי…
אם אפילו דרך רשתות חברתיות הפניה כבר הופכת ל"שלח לחמך", בדיוק כמו פניה לעוד משרה אחת מבין מאות באתרי דרושים, השימוש במדיה הזו מאבד מאופיה המוצהר שהוא: חברתיות…!
כל המטרה של הרשת החברתית היא לא להפוך לעוד מקום לפרסום משרות וחיפוש מודעות דרושים, אלא יצירת נטוורקינג וקשרים חדשים בין אנשים שאחרת לא היית יודעת על קיומם או יכולה להגיע אליהם וזה מה שיפה בה. ועל כן בשימוש במדיה הזו יש חוקים חדשים שהם חוקים חברתיים. בכל פניה במדיה הזו צריך להשתמש באופן אחר של העברת מסר. הפניה צריכה להיות מנומסת, אבל, גם אישית. ובכדי לפנות פניה אישית למישהו, צריך לדעת מי הוא בכלל, צריך קצת "לרחרח" עליו, לקרוא היטב את הפרופיל שלו, להבין במה הוא עוסק והאם הוא בכלל האדם שאליו צריך לפנות. ואם מחליטים שכן, הפניה צריכה להיות מותאמת בדיוק לפרופיל ולאדם אליו פונים.
אני מקווה שהבהרתי עוד קצת את כוונתי.
מאיה, התגובה שלך למייל המנומס…אשתמש במילים שלך, מעוררת אנטגוניזם
בתור מי שגייס בעבר ועבד מול רבות, אין עליכם בתשובות לקוניות למועמדים, ניתוח שבלוני וחסר נימה אישית.
נו שיהיה,
לאנונימי, קודם כל תודה על הביקור כאן בבלוג. ושנית, אתה יודע מה אומרים על הכללות…. אבל, נו שיהיה…
Could not agree more. There are so many people using plain Copy&Paste technique to write personal mails/messages. Most of the people still do not understand the real value of Networking. So quite obviously they don't read your profile before sending you their CV
I'm wondering, given the title, if I might ask something regarding local cover letter customs.
I communicate in work in Ivrit, but I do not write in Ivrit because it is so eacy to sound ignorant. Do you think a cover letter in English is an issue?
Secondly, given that this is an e-mail, I usually start right out with "This is in response to… You will note that I have X year…, etc. Since it is an e-mail, I do not write a sulutation (Dear Maya,) Do Israelis expect one? I am lately getting this idea. And if so, what would be a proper one in English.?
(Please excuse the formatting; I do not know how to switch it. This is one reason I changed my mail program back to English)
P.S. Since this isn't facebook, why do so many of the pictures seem more appropriate to a dating site than a professional one?
למ.צ.ק- חשוב לקחת בחשבון שמכתב מקדים, או מלל מקדים באימייל הוא פשוט הקדמה מנומסת למשלוח קורות החיים. חלק גדול מהמגייסים בכלל לא קוראים את המלל הזה מפאת מחסור בזמן וישר פותחים את קובץ קורות החיים.
לכן, מילה יותר או פחות במלל המקדים הזה הם לא קריטיים (במיוחד אם הניסיון שלך מתאים לדרישות המשרה) ולא בגללם יחליטו אם לזמן אותך לראיון או לא.