ראיון עבודה טלפוני ככל ראיון עבודה אחר הוא שלב שעלול או עשוי להכריע אם יהיה לאחריו שלב נוסף בתהליךהקבלה לעבודה בחברה, או ש…לא.
והפעם, הנה 10 טיפים לראיון עבודה טלפוני מנצח:
- כן, שומעים גם את זה! בצעו שיחה טלפונית עם חבר ובקשו ממנו לחייך תוך כדי. לחייך באמת, כמובן, לא באופן מלאכותי. תוכלו להרגיש גם אתם את ההבדל. אז, בזמנים הנכונים בשיחה וכשנושאי השיחה יהיו רלבנטיים לכך- אל תשכחו לחייך. שימו לב גם לשפת הגוף שלכם ולאופן הישיבה.
- אם זה אפשרי, רצוי מאוד לנהל את הראיון הטלפוני מטלפון קווי.
- אתם לא עובדים, אתם בבית, הילדים בחופש, התינוק רעב? כל זה לא מעניין את המראיין ולא צריך להפריע לראיון. ארגנו לעצמכם פינה שקטה בבית ובצעו את הראיון ללא רעשי רקע מיותרים (וכן, גם טלויזיה דולקת זה רעש מיותר).
- שבו בנחת, אל תתעסקו בדברים אחרים תוך כדי הראיון. ולא, אני לא אומרת את זה סתם. כבר הספקתי לראיין בטלפון מועמד שבישל תוך כדי, כולל כל המשתמע מזה- קירקושי כפות וסירים.
- אם אתם עובדים ומקבלים את השיחה במהלך יום העבודה ואין ברירה אחרת, אלא לנהל אותה מיידית, נסו לצאת למקום שקט או להיכנס למשרד ריק. הימנעו מחדרי המדרגות (שם עלולים לעבור כל הזמן אנשים), רחובות סואנים ומחדר השירותים (כן, גם זה כבר קרה ולא פעם אחת.. רעשי רקע מיותרים- כבר אמרנו?).
- אם זה מתאפשר, הכינו מראש רשימת שאלות למראיינ/ת על התפקיד/על החברה.
- מומלץ לבצע את הראיון כשיש לכם גישה למחשב וכשאתר החברה פתוח לפניכם.
- אם אתם מחפשי עבודה מסודרים (מאוד מומלץ!) השומרים את כל הגדרות המשרות אליהן אתם פונים, עיברו לפני הראיון פעם נוספת על הגדרות המשרה עבורה אתם מתראיינים. זיכרו מהם הדגשים בה.
- הכינו מראש כוס מים קרים בסביבה, אין פחות נעים מגרון יבש במהלך שיחה חשובה… וגם, לא לשכוח דף נייר וכלי כתיבה כדי שתוכלו לכתוב לעצמכם נקודות חשובות תוך כדי השיחה. מה למשל? הערות, דגשים שיהיו חשובים לשלבים הבאים בתהליך, שאלות שעולות ככל שהשיחה מתקדמת…
- נצלו את העובדה שהראיון טלפוני והכינו מראש תשובות לשאלות קשות שעלולות להישאל. תמיד תוכלו להיעזר בזה אם תצטרכו מבלי שהצד השני ידע.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
3 תגובות. השאירו תגובה חדשה
הי מאיה,
תודה על הפוסט החשוב. חבל באמת שמועמדים לא מפנימים את חשיבות הראיון הזה, שהוא למעשה האינטראקציה הבינאישית הראשונה של המועמד עם הארגון והרושם שנוצר במסגרתו עשוי לקבוע לא מעט את המשך התהליך מולו. רציתי להוסיף עוד כמה טיפים :
1. אם מתקשרים אליכם ואתם לא פנויים לדבר- אל תבקשו מהמראיין להתקשר אליכם במועד אחר. קחו מס' וחזרו אליו אתם.
2. זכרו לאילו משרות אתם פונים ולאילו ארגונים (בהנחה ושלחתם קורות חיים באופן ישיר ולא דרך חב' השמה). במיוחד- זכרו את המשרות שפחות טריויאליות לחיפוש העבודה שלכם (משרה זוטרה יותר/ ריבוי נסיעות לחו"ל/ מערבת תחום נוסף שפחות אטרקטיבי בעינכם וכד'). הסיבה הפשוטה- אם תענו את התשובה הסטנדרטית שלכם לשאלה הסטנדרטית- 'מה אתה מחפש היום' – יכול להיות שמעצם כך תפסלו עצמכם מהמשך תהליך.
בפרט אבקש להצביע על אלו המציינים כבר במעמד השיחה הטלפונית שהם מחפשים אופק קידום/ ניוד מהיר- למשל- פנה למכירות אך מחפש להתנייד במהרה לשיווק, פנה לפיתוח אך בעצם רוצה ניהול צוות וכד'. זה מיותר ודי מעצבן את המראיין. אם המשרה המוצעת היא לא מה שאתה למעשה מחפש- למה פנית? חשבו היטב למה ולאיזה ארגון אתם פונים. הסבירו לעצמכם את סיבת הפניה והכינו תשובה משכנעת מראש.
3. לא לנדב פרטים מיותרים- למשל – כמה אתם לא מסכימים עם הדרך החדשה בה החברה שלכם פועלת/ לא מרוצים מהבוס החדש/ מזלזלים בארגון וכד'. זה לא עושה לכם חסד ובהיקף המצומצם משהו של ראיון טלפוני- דברים עלולים לצאת מהקשרם וליצור רושם ראשוני בעייתי לגביכם (ואף לעצור בכך גם את התהליך).
4. אחרון חביב- רשמו את פרטי הפגישה! אל 'תשלחו' את המראיין לשלוח לכם זימון או מייל, אלא אם כן הציע. גם אם הציע- מוטב שתרשמו לפניכם את פרטי הפגישה בכל מקרה. לפעמים הוא שוכח לשלוח, לפעמים יש תקלה וזה לא עובר. קחו אחריות ואל תתנו לדבר חשוב כזה להתפספס.
בהצלחה לכולם!!!
נטע, תודה על התגובה ועל הטיפים המצויינים 🙂
מספר הערות לראיון טלפוני:
1. בזמן הראיון תעמדו ואל תשבו. זה נותן יותר אסרטיביות לקול שלכם.
2. אסור שיהיה רעש רקע בזמן הראיון – אפילו רדיו חלש יכול להפריע.
3. ראיון טלפוני הוא בד"כ קצר ובא בהפתעה, כך שאין הרבה מה להתכונן אליו.
4. בד"כ ראיון טלפוני הוא קצר ונעשה עם פקידת חברת כ"א/השמה ולכן הוא גם קליל. ראיון קריטי הוא ראיון שנעשה פניפ אל פנים.
5. קרו לי מקרים של ראיון טלפוני ברכבת ואז זאת בעיה.