נו, בסדר, אני לא אתעסק בקטנות עכשיו, אני מניחה שחשבתם ועניתם.
אז מה התשובה?
כן/לא?
תשקלו את זה בכלל? או שישר תענו “תודה, אבל לא תודה”?
אבל, למה? למה, למען השם, ללכת מראש לראיון עבודה לתפקיד שעל פניו לא יתאים? אני תמיד עונה לשאלה הזו כך: כן, לכו לראיון הזה כי-
- כי מה יקרה במקרה הכי, הכי גרוע? תגלו שזה לא מתאים ותחזרו לנקודת ההתחלה שאתם נמצאים בה עכשיו? נו, אז מה? נכון, זה זמן ודלק וחניה, אבל, יש גם סיכוי שמאחורי הוילון מסתתרת לה משרה טובה, אז מה כבד ממה במאזניים האלה? משרה טובה או זמן, דלק וחניה?
- כי כל תהליך של חיפוש עבודה, כמו כל תהליך אחר של חיפוש כלשהו הוא תהליך של בחינה ובדיקה וניסוי וגילוי. לטעום ולטעות הם חלקים בלתי נפרדים מהתהליך של המציאה ולדעת בוודאות מה לא מתאים זה כבר להיות בחצי הדרך בכדי לדעת מה כן. אל תחליטו מראש מה לא מתאים, הגיעו למסקנה הזו לאחר שבדקתם ואתם בטוחים.
- כי כל ראיון הוא תרגול נוסף, כל ראיון הוא עוד חזרה גנרלית לקראת הראיון החשוב באמת, שמחכה לכם מעבר לפינה. הרי לא תרצו להגיע לראיון הכי חשוב וקריטי לא מוכנים, נכון? כל ראיון, ואפילו אם לא צלח או אם המשרה לא התאימה מקדם אתכם לקראת מציאת העבודה. אגב, בממוצע לוקח לכל מחפש עבודה באשר הוא לעבור 10 תהליכים במקומות עבודה שונים לפני שהוא מקבל הצעת עבודה אחת, אז תעשו את החשבון בעצמכם… 🙂
- כי במדינה קטנה שבה כל מישהו מכיר מישהי שמכירה מישהם אף פעם אי אפשר לדעת מי מכיר את מי והיו כבר מקרים מעולם שבהם מועמד התראיין לתפקיד בחברה X והתקבל בסוף לחברה Y בזכות זה שלמנהל שראיין אותו הוא לא התאים, אבל לחבר שלו שמנהל צוות בחברה השניה- דווקא כן. וכיוון שמידע עובר מהר- החיבור נעשה.
- כי לפעמים הגדרת המשרה לא כתובה נכון, לפעמים היא קצרה ודלה, לפעמים גם בטלפון לא ממש מרחיבים בעניין ורק כשמגיעים לראיון מגלים שבעצם מדובר באחלה תפקיד, עם אחלה פוטנציאל.
- כי לפעמים אתם באמת יותר מידי עבור המשרה, אבל אם יש מישהו שממש רוצה אתכם, הוא עשוי לבנות סביבכם את התפקיד. כן, גם זה קורה לא פעם ולא פעמיים. מועמד מגיע לראיון וברור שיש לו המון מה להציע למקום עבודה, אפילו מעבר לדרישות המשרה והמעסיק (הנבון, שלא נבהל מכישורי יתר) לא רוצה לפספס אותו ו”תופר” עבורו תפקיד קצת שונה ורחב יותר מכפי שהיה במקור.
- כי אין דבר כזה שאין דבר כזה- יש מקרים שבהם קורות הפתעות ואפילו נעימות ויש דברים שקורים שלא היו צפויים ואם רק תפתחו קצת את הדלת, תופתעו ממי שעשוי לקפוץ לביקור וממה שעשוי לקרות. כן, לעיתים בכדי שיקרו לכם דברים, אתם צריכים להכנס למוד כזה של עשיה וקבלה ופתיחות. רק ככה הזדמנויות חדשות מגיעות, כשאתם ממתינים להן באנרגיות חיוביות.
מה ענה מיודענו בשיחת הטלפון? נו, כמובן… “תודה, אבל לא תודה”. “אבל למה?!” שאלתי אותו. “בגלל שהם שאלו אותי מהן ציפיות השכר שלי. עניתי והם ישר אמרו שזו בעיה ושהם תכננו לשלם 3000 ש”ח פחות, ואני אמרתי שזה לא מתאים ובזה נסתיימה השיחה”. “רגע” אמרתי לו “אבל, אמרת לי בפגישה שאתה מאוד לחוץ וחייב להתחיל לעבוד, נכון? וגם אמרת שעד עכשיו אתה שולח קורות חיים ולא מגיבים לך, אז ככה בקלות לוותר? למה שלא תלך בכל זאת? מה כבר עלול לקרות שהוא כל כך נורא?”
הצלחתי לשכנע אותו. הוא התקשר בחזרה למקום העבודה ואמר שהוא רוצה, למרות הפער, להגיע לראיון. ו…כן, הראיון עבר בהצלחה ובדיוק כמו ב”דירה להשכיר” המשרד יפה, הסביבה נעימה ואפילו השכנים היו יפים בעיניו… 🙂
אבל מה? עדיין נשאר העניין הזה של הפער בשכר שבאופן מפתיע לא עלה בכלל בראיון העבודה.
“מה יהיה?!” תהה מחפש העבודה “זה שבכלל הלכתי לראיון בטח העביר להם את המסר שאני מוכן להתפשר ושאני מסכים לשכר שדיברו עליו בטלפון”.
עניתי לו שכל עוד לא אמר שהוא מסכים לשכר הזה, אי אפשר להניח שהוא מסכים ושבינתיים למה שלא ישלח להם מייל תודה על ראיון העבודה, רק בכדי להראות רצינות וענין בתפקיד.בואו נקצר את השבוע שחלף לאחר מכן ונרוץ ישר לשורה התחתונה- הוא עובד שם היום.
נו כבר, תשאלו – באיזה שכר? ובכן… כמעט כמו השכר שקיבל בתפקיד האחרון שלו.
איך זה יכול להיות?
נו, מה אתם רוצים ממני? זו עובדה!מספר ימים לאחר הראיון התקשר המראיין ואמר שמבחינתו אפשר להתקדם, אבל התנאי הוא תקופת נסיון. גם לזה התפתה מיודענו להגיד “מה פתאום תקופת נסיון?” אבל, עודדתי אותו להמשיך בתהליך למרות זאת. החוזה נשלח במייל וראו זה פלא- השכר לא היה מה שדובר עליו בתחילה בשיחת הטלפון הראשונה, אלא מספר קצת יותר גבוה. עוד קצת משא ומתן על ההצעה ו…הופה… הגענו קרוב מאוד לשכר המבוקש המקורי של המועמד.
ומה לגבי תקופת הנסיון, נו, גם היא התנדפה לה ברוח באופן מסתורי.
מה אפשר ללמוד מזה?
שכשמעסיק רוצה עובד הוא יודע גם להתגמש וגם לעשות את זה בדיפלומטיות כך שלא יראה קבל עם ועדה כאילו “התקפל” והתפשר.
ומה עוד?
שצריך לתת צ’אנס ושלפעמים קורים דברים לא צפויים ושיש הפתעות טובות ושכל הזדמנות צריך לקחת וגם למצות עד תום ולוותר רק כשברור ב 100% שאין שום סיכוי לכלום.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
12 תגובות. השאירו תגובה חדשה
זה נכון גם בדייטים,
כתבה מעולה !
בהחלט כך! 🙂
כתבה מצוינת הממחישה היטב את הצורך להגיע, לנסות ולהאמין.
הפתעות אכן קורות…מניסיון.
תודה על המילים החשובות הללו שצריכה הייתי לקרוא. תרם לי מאד.
תודה ושמחה לשמוע! 🙂
הייתי הולכת לראיון! אבל מה הבעיה… המעסיקים לא מתקשרים מראש כאשר רואים שבאת מתפקיד בחברה גדולה… כבר פעמיים שמעתי שחשבו שאדרוש שכר גבוה ממה שהם רוצים לשלם לאחר שראו את קורות החיים שלי, ולכן ויתרו מראש… מלכוד שכזה
וואו את לא חוסכת במילים….
כתבה מצויינת,
מאיה יש לך כישרון ניסוח וכתיבה נפלא
לאנונימי האחרון, שמחה לשמוע ושמחה שאהבת, תודה רבה!
ולקודמו- לא, אני לא… מילים אהובות עלי כבר מהיום הראשון שבו למדתי לקרוא ולכתוב. תעיד על כך הספרנית בספריה הציבורית שהיתה צריכה להחליף לי ספר פעמיים ביום בכל יום.
כל מילה בסלע!!!
מאיה – כרגיל –מסכימה עם כל מה שכתבת – ואומרת כך לכל מועמדי.תמיד!
מעבר לזה גם אפשר לייצר יש מאין:
לפעמים זה גם לא התפקיד שרצית – ואת/ה מגיעים לראיון — ופתאום בחברה ניזכרים שבמחלקה ליד בדיוק מחפשים מנהל פרוייקט כמוך…
לכו להתראיין–תכנסו בכל דלת שניפתחת!
בהצלחה
אלינור
קומיוניטק
מה שנכתב לעילא הוא נכון, אבל לא בכל המקרים…… הסוד להצלחה הוא אמונה בך ובבורא עולם !!!
אתה לא יודע מתי המזל ידפוק בדלת.
דוגמה אישית: נכנסתי במחליף לחופשת לידה שהתארכה בחודשיים ועכשיו התברר שאין שום סיכוי שאדם אחד יתגבר על עומס העבודה.
העבודה שלי כעצמאי נכנסה להמתנה.
וכל אלו ששלחתי להם קורות חיים לפני כן פתאום נזכרו להתקשר.