אם תשאלו כל אדם אקראי ועל אחת כמה וכמה מראיינים מקצועיים כמו אנשי גיוס/ משאבי אנוש, מה הכי חשוב להם באינטראקציה עם אדם אחר- הם יענו לכם בראש ובראשונה כמעט בוודאות: “קשר עין”. ובמילים אחרות- שההוא או ההיא שהם משוחחים איתם יסתכלו להם בלבן של העין.
מחקר חדש בדק את התופעה ותוצאותיו פורסמו לא מכבר במגזין “קוגניטו”. שני חוקרים יפנים מאוניברסיטת קיוטו בדקו את השאלה הבאה: האם שני התהליכים הללו: להסתכל בעיניים + לשוחח באים איכשהו אחד על חשבון השני?
ועוד דבר אחד לפני סיום- אם האמת היא שאין לכם שום בעיה קוגניטיבית כמו זו שתוארה כאן ושת’כלס אתם פשוט משקרים 😲😱😜 אז לפחות זכרו את העובדה החשובה הבאה:
כשאדם מדבר, העיניים שלו זזות וזה לא מקרי בכלל- העיניים הן הראי של הפעולות שהמוח עושה- התנועות האלה של העיניים הן שיקוף של החלקים במוח שנעשה בהם שימוש.
כשאדם משקר, הוא לא שולף מידע מהזיכרון- הוא משתמש בצד היצירתי של המוח- הוא יוצר מידע חדש. ולכן כשאדם שולף מהזיכרון- העיניים שלו עושות תנועה קטנה לכיוון שמאל וכשהוא משקר- העיניים שלו עושות תנועה קטנה ימינה ולמעלה (שמאלה שלכם אם אתם ממש מולו).
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אני לא יודע אם את יודעת אבל יש אנשים שאינם מסוגלים להישיר מבט ופרט לכך הם רגילים לגמרי. קוראים להם אספרגרים והם חלק מהקשת האוטיסטית. אז מה, הם לא אמורים לעבוד?!
אין כאן בפוסט הזה שום טענה שאנשים עם מוגבלויות לא אמורים לעבוד…
הבעיה ביצירת קשר עין לרוב איננה נובעת ממוגבלות כלשהי או מבעיה פיזית, אלא מחוסר מודעות לחשיבות שבעניין ועל זה נסוב המאמר.