ישנה בשנים האחרונות מגמת עליה בולטת בשוק של מקצועות חדשים: יועצי קריירה, מאמנים/קואצ’רים יועצים לחיפוש עבודה וכן הלאה.
האם אתם זקוקים ליעוץ כזה?
אז לא, לא כולם זקוקים ליעוץ שכזה, אם כי, לכולנו טיפ כזה או אחר יוכל לשדרג פלאים את יכולת חיפוש העבודה, את ההתמודדות עם דילמות בקריירה, את היכולת לעשות החלטות או לדעת איך לצאת מחודשים ומחוזקים מצמתי החיים בהם אנו עוברים.
אבל, יש מספר סימנים בולטים שיכולים לרמוז לכם שכדאי להתייעץ עם מומחה מקצועי כדי לקבל טיפים או עזרה. אז למי כדאי לפנות ליעוץ שכזה? הנה הסימנים:
1. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי למי שהרבה שנים לא חיפש עבודה. אולי זה בגלל שעבד שנים רבות באותו מקום עבודה, אולי בגלל שהתגלגל ממקום עבודה אחד לשני דרך חברים וקשרים. בכל המקרים, מדובר במי שמזמן כבר לא חידד את כישורי החיפוש שלו.
2. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי למי שבשנים האחרונות עבד וחיפש עבודה בחו”ל, לעולים חדשים או חוזרים. בכל המקרים האלה מדובר על מי שקורות החיים שלהם כתובים כיאה לנהוג בחו”ל ומיותר לציין שזה לא בהכרח תואם לאיך שמצפים מקורות החיים שלכם להראות בארץ. מי שיחפש עבודה בארץ על ידי שליחת קורות החיים בהם השתמש בחו”ל עלול להתאכזב ממספר התגובות המועט.
3. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי למי שמחפש מספר חודשים עבודה , שולח קורות חיים ו…אפעס, כלום לא קורה. אין שום תגובה.
4. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי למי שמחפש מספר חודשים עבודה, מצליח להגיע לראיונות, אך, אבוי, לאחר מכן מקבל את התשובה- אל תתקשר אלינו, אנחנו ניצור קשר איתך ושם נגמר הרומן.
5. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי לבעלי נסיון רב ולבכירים שמרבים לשמוע את התשובה: “מצטערים, את/ה OVER QUALIFIED”.
6. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי למי שמעונין בשינוי קריירה, למי שרוצה לשנות כיוון והוא מתלבט ומתחבט בינו לבין עצמו ללא תוצאות.
בהצלחה!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
הי מאיה,
אפרופו מדריך נבוכים – נתקלתי לפני שבוע בשאלה של מועמד לעבודה שהפתיעה אותי- כי חשבתי שזה ברור, אבל אולי כדאי לחדד:
אותו מועמד הגיע אליי דרך חברת השמה, וחשש כי השכר שנוכל להציע לו בסופו של דבר יהיה נמוך יותר כתוצאה מכך, כי יש לנו עמלת השמה לאותה חברה. ברור שזה לא ככה… אבל אולי לא ברור לכולם?
ובכן- חברות אמנם מעדיפות לרוב לגייס ישירות וללא מתווכים, היות ולאלו יש עלויות. זאת, בין היתר, הסיבה שהן מעודדות "חבר מביא חבר" בארגונים. זה מבטיח עלויות גיוס נמוכות, לצד יתרונות נוספים, כמו גיוס עובדים דומים לעובדים שיש לי בארגון, ותהליך תיאום ציפיות ריאליסטי יותר, שכן המועמד מקבל אינפורמציה "מבפנים" על הארגון, בלי לייפות.
ואולם, חברות כן פונות לערוצי גיוס של חברות השמה וחברות אאוטסורסינג, ועושות זאת מסיבות שונות:
*כאשר יש לחץ לגייס ורוצים להיעזר בכל מקורות הגיוס,
*כדי לעקוף מגבלות של תקנים בארגון
*כאשר אין בארגון כח גיוס מספק לדרישות ורוצים להיעזר בגופי גיוס חיצוניים,
*כדי להתעסק בתחום העיקרי ולהוציא החוצה פעילויות שאינן פעילויות הליבה של הארגון,
*כדי לא לפנות ישירות למועמדים שאינם מחפשים באופן פעיל, מתוך שיקולי אתיקה ונראות,
*ועוד ועוד
העלויות של השמה או העסקה נגזרות מתקציב הגיוס, ולא פוגעות בשכר העובד… לו זה היה המצב, לאותן חברות לא היו כמעט מועמדים שהיו מחפשים דרכם עבודה. זהו רק מיתוס.
יש סיבות אחרות מדוע עובדים מעדיפים להשתייך לארגון ישירות ולא לעבוד דרך גורם שלישי, אבל בתחומי ההייטק והתעשייה הנלווית לה השכר אינו הגורם להעדפה זו, שכן אין פגיעה בשכר שיקבל המועמד, אלא שיקולים אחרים הקשורים לשייכות לארגון.
היי דני, תודה על התוכן המועיל… 🙂