*** התוספת שתופסת: אני מקווה שאתם מבינים שכל הכתוב כאן למעלה הוא בכוונה קריקטורה מילולית בכדי להעביר את המסר. מודעות להשלכות של פרטים קטנים לפעמים עושה שינוי גדול…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
31 תגובות. השאירו תגובה חדשה
נתקלתי בטיפוס אחד של מגייסים שחוזר על עצמו: המתנשא, שחושב שבגלל שהוא זכה בטיפה של כוח ושהוא יכול להחליט בקלות על עתיד של מועמד הוא שווה יותר. טיפוס כזה בד"כ נותן למועמד לחכות לפחות חצי שעה ולא מחזיר שיחת טלפון כי הזמן שלו הוא מאוד יקר.
גם הטיפוס הזה יום אחד יצטרך לחפש עבודה …
ואת נשמעת לי שאת שייכת לטיפוס המתנשא.
כשאין עבודות מתחילים לחפור בכל מיני מאמרים, אם המצב היה טוב לא היינו צריכים תוספי הרגעה.
בזמן האחרון צצים גם כל מיני הזויים שמספסרים במקומות עבודה שלם לי ואמצא לך עבודה בקטנה 5000 ש"ח ויהיה בסדר אח שלי אל תדאג אני כבר מפציץ את קורות החיים לך לכל הארץ.
בקיצור מה שאני בא להגיד זה שזה לא קשור לטיפוס המראיין או לטיפוס המרואיין או מה תעשה ואיך הכל והכל זה מתחיל ונגמר בקשרים, היום בלתי אפשרי למצוא עבודה דרך מודעות דרושים וחברות ההשמה לא מבינות את תפקיד ההשמה.
לאנונימי, בדיוק כמו שיש מגוון של מועמדים, כך יש מגוון של מראיינים. "ליבש" מועמד שממתין בכוונה זה לא לעניין, לא לחזור להודעות- גם לא.
אבל, כיוון שבעיסוקי אני נותנת יעוץ למחפשי עבודה- הטיפים שלי הם למועמדים ולא למגייסים (שאני בטוחה שביניהם יש מגייסים מצויינים ומקצועיים ויש גם כאלה שהם פחות).
כל הדוגמאות שנתתי כאן הן קריקטורות של טיפוסים ומקרים שקורים כל הזמן בעיקר בגלל שאין מודעות להשלכות. אם עקבת אחרי הבלוג שלי, בטח שמת לב שאני מנסה לקחת נושא משעמם, קשה, מורכב ולפעמים גם מתסכל ומייאש כמו חיפוש עבודה ולהפיח בו קצת הומור בשילוב עם טיפים מעשיים. כך גם בפוסט הזה.
אין סיבה להיעלב מהכתוב או לנסות להעליב בחזרה, כי הפוסט הזה- כמו כל שאר הפוסטים שלי מנסים להציב מראה, להראות איך דברים נראים מהצד השני של חיפוש העבודה, לגשר ולצמצם פערים בין המגייסים לבין מחפשי העבודה וגם לתת פתרונות כשאפשר.
אפשר ורצוי להיעזר במידע הרשום כאן בכדי להבין איך הדברים מתנהלים מאחורי הקלעים ואפשר להיעלב או להיפגע (שזו כמובן האופציה הפחות מומלצת). אני מקווה שתבחר באופציה הראשונה.
מכל הלב- בהצלחה!
לאנונימי 2 (אגב, למה אתם לא ממציאים איזשהו כינוי במקום ה"אנונימי"? 🙂 מאוד קשה לכוון את התשובה ישירות למי שהעלה תגובה כשכולם אנונימיים…).
בכל מקרה- אתה צודק, השיטה הטובה ביותר למצוא עבודה היא באמצעות קשרים וחברים. זה ידוע ומוכח כבר גם מחקרית.
הבעיה היא שמצבור הקשרים/משפחה/חברים/מכרים הוא לא תמיד מספיק רחב ולכן לא ממש מספק. ברוב המקרים אין ברירה וצריך להשתמש בשיטות חיפוש אחרות…
מאיה יקירה, את ודומותייך חייבות להבין שמחפשי העבודה למיניהם לא ממש בקטע של לקרוא מאמר של בלוגיסטית כזאת או אחרת שחושבת שהוא משעשע… אין לנו חשק ו/או זמן להומור שלכן ואנחנו גם לא ממש מוצאים הומור בדברים הטפלים האלו. אנחנו פשוט מחפשים למצוא מקום עבודה הוגן שנוכל לשרת, לתרום וללמוד ואולי גם ליהנות ממנו. לצערי, יש הרבה מאוד כאלו שעושים קריירה שלמה (או לפחות ככה זה נראה) ממאמרים, "טיפים", וכל מיני פיצוחים שלטענתם הם אלו שיגרמו לנו למצוא את מקום העבודה או יפתחו לנו את העיניים. או שהם חייבים להפציץ את הרשתות למיניהן במאמרים וכך נדמה להם הם זוכים ליוקרה והכרה מהקהילה. אז לא! אגב, מי שמביא עוגת אוכמניות לראיון אז מגיע לו שלא ימצא עבודה כי הוא דביל! ואותי כרגע ממש לא מעניין לקרוא את זה. אז אלא אם יש לכם ולכן משהו באמת מועיל לומר, עדיף שתשמרו אותו לעצמיכם/ן. ואני מתנצל מראש – לא היה בכוונתי לפגוע בך או בדומותייך, אלא אני חושב שנהיה פה קצת איבוד של פרופורציות.
תודה ובהצלחה.
לאחד האנונימיים, אני לא נוהג לכתוב תגובות, אבל התגובה שלך קצת קוממה אותי… אותי אף אחד לא הכריח לקרוא את המאמר ואני מניח שגם אותך לא..
אם משהולא נראה לך נכון או במקום, אתה יכול פשוט לא לאמץ אותו..
בין אם הכותבת עושה "קופה" מהכתיבה ובין אם היא עושה זאת לשם שמים, המטרה המרכזית היא לעזור ולחלוק את הידע/דעה שלה עם העולם..
מותר לפרגן ויותר מזה, לפעמים מוטב לשתוק…
בהצלחה בחיפושים…
לאנונימי 1,
כמי שקורא ועוקב אחר הבלוג של הגב' בוכניק, אני יכול להגיד לך שאם יש דבר שמיה היא לא ! הוא מתנשאת. אני מציע לך לקרוא את הפוסט שוב והפעם מהמקום של לרצות ללמוד משהו, ממישהו שזה המקצוע שלו. (ולא, אין קשר משפחתי או כל שהוא לכותבת, אני פשוט נהנה ללמוד מניסיונה, ובחינם)
אורי
לאורי- תודה רבה 🙂 שמחתי לקרוא את התגובה שלך.
לאנונימי- הטיפים שאני כותבת לא "גורמים" (כלשונך) למצוא עבודה- הלוואי שיכולתי לגרום לזה לקרות כמו קסם. מטרתם לסייע למי שחש שהוא זקוק לעזרה, תמיכה, קיצור ושיפור תהליך חיפוש העבודה. מי שמרגיש שזה מיותר עבורו- אני אומרת- בכיף, חבל לא לנצל את הזמן הזה לדברים אחרים.
אבל, מכיוון שהשבוע בדיוק חגגתי לבלוג הזה שלוש שנים ומכיוון שמאז שהתחלתי בכתיבתו אני מקבלת לא מעט תגובות נחמדות (אורי, שוב תודה 🙂 )וגם הרבה הרבה אימיילים אישיים עם בשורות משמחות מהקוראים שלי- אז אני כמובן אמשיך בשלי, ואאחל לך שוב- בהצלחה רבה…
לגבי פורמט הקובץ – בתור מעסיק אני שונא! אבל ממש שונא לקבל קבצי וורד מחברות השמה. בטח שהם "מגדילים" ראש וכותבים הקדמות בעברית. הקבצים העלו לרוב פשוט לא קראים בשום פלטפורמט מובייל וגם אם המייל האירגוני מחובר לגמייל – רוב הסיכוים שמה שנקבל יהיה שיבוש נוראי של הקובץ.
בקיצור – אנא מועמדים יקרים ואנשי השמה – צשלחו קורות חיים בPDF
ומה את אומרת על מודעות דרושים, שפירוט הדרישות אינו תואם בכלל את המציאות ואת התכונות/נסיון הנדרש לתפקיד?
הבעיה, שהעולם מובל על ידי אנשי משאבי אנוש שלרוב לא יודעים בכלל לאתר את המועמד המתאים – ויש מספיק מחקרים על כך.
התשובה שלי בנוגע למודעות הדרושים היא פשוטה: בחיפוש עבודה המועמד יכול לשלוט על דבר אחד בלבד- על עצמו ועל מעשיו, על קורות החיים שלו ועל דרך החיפוש , על כמה זמן הוא משקיע בחיפוש, וכו' וכו'. ובמילים אחרות השליטה היא רק על מה שתלוי בו.
אין שום שליטה על איך מישהו (בחוכמה או בטפשות) הגדיר תיאור משרה, אין שליטה על איך מישהו קורא את קורות החיים, אין שליטה על הדעות הקדומות של אנשים, על תפיסות שמובילות לאפליה ובקיצור- אין באמת שליטה או יכולת התנגדות למה שנעשה על ידי האחרים.
לכן, אם מנהלי המש"א והגיוס יודעים למיין נכון או שלא- זו לא הנקודה שאני או אתה או מחפש עבודה כזה או אחר יכולים לשנות. הדבר היחיד שניתן לשנות הוא לדעת איך הדברים עובדים בצד השני (גם אם, לצערינו, באופן שגוי) ולהתאים את חיפוש העבודה למצב בכדי לשפר עמדות בתנאים הקיימים.
ברוב תחומי החיים אי אפשר לשנות את העולם, אבל אפשר להבין איך הוא עובד ולהתאים את עצמינו באופן האופטימאלי בכדי להתמודד נכון.
לכל המקטרגים, אני חושב שמאיה אינה מתנשאת. היא בסך הכל מנסה להכניס קצת פלפל לפוסטים שלה וייתכן שזה מתפרש לא נכון.אני מוצא שהטיפים של מאיה ביסודם פשוטים ענייניים ומועילים. תנסו קצת לפתוח את הראש ולנסות להבין מה קורה בשטח. אני אישית למדתי ממנה הרבה ואני רואה שהתגובות למאמצי משתפרות בהתאם.
שלום מיה,
אתייחס לתוכן הטיפים שלך.
בנוגע ל"המבזקן" וה"החפרן" אני די מסקים איתך.
בקשר ל"החשדן" אני מסכים שזה ממש לא נכון לשלוח קובץ מוצפן אך לשלוח בפורמט של PDF זה בהחלט מקובל במידה ושולחים זאת ישירות למעסיק כפי שהגיב כאן מעסיק אחד. ברור שזה לא נוח לחברות ההשמה שחייבות לקלקל את קורות החיים שלנו, להכניס בכוח "קיצור" שהן מוסיפות בראש העמוד שברוב המקרים ממש, אבל ממש לא קשור לניסיון המתואר בתוך הקובץ. אבל מה לעשות, הבחורה הזו "הבלונדינית" שלא מבינה כלום, אבל באמת כלום במושגים של מקצועות ההיי-טק אלא שאופי השוק המקומי מחייב אותנו, מחפשי העבודה, לעבור דרך הבחורות הללו. אז בכדי שהמפגרת הזו (אקרה לגברת בתוארה) תוכל לעשות משהו שיראו שקורות החיים הגיעו דרך חברת ההשמה וגם עברו עיבוד מסוים (למעשה זהו איבוד) עלינו לאפשר להן לעשות זאת וע"כ יש לשלוח קורות החיים ב WORD בלבד. טוב, אין ברירה.
בקשר ל"העצלן" אני גם די חושב שאת צודקת וייתכן ויש לי מה ללמוד בכיוון זה. אשמח אם תפרטי קצר יותר את הנושא, מה טוב אם בלשון רציני, לא כקריקטורה
ובעניין "המטרידן" – אני די כזה, מודה בכך. אני אני גם מוכן להסביר את עצמי. אם אני רואה מודעה שלפי מה שכתוב בה אני לפחות ב 80% אם לא 100% מתאים לה ואני מעוניין בתפקיד – אז אני שולח קורות החיים. אבל חברת ההשמה פשוט לא מגיבה. כי שבועיים/חודש/חודשיים לפני זה הם כבר פרסמו מודעה אחרת שגם היתה מתאימה לי ושלחתי אז את קורות החיים וגם אז הם לא הגיבו כי בשנה שעברה גם שלחתי להם קורות החיים כי גם אז הם פרסמו מודעה שהתאימה לי ואני לה. את מבינה. אז מה את אומרת? לא לשלוח קורות החיים בכלל למודעות של החברות הללו? לתת לך שמות? בכיף: peroon, dan, ethosia, dialog מספיק? יש עוד. אז לא לשלוח למי שלא חזר במשך חצי שנה הקרובים? זו הדרך? ומה שפעם היה מעצבן קצת – אתה שולח קורות החיים למשרה שממש מתאימה, לא חוזרים אליך. חודש אחרי זה מתקשרת אליך בחורה משם ומציעה עבודה ממש לא לעניין בהסתמך על קורות החיים שלך שיש להם שקיבלו ממך לפני 12 שנה. כי כל מה ששלחת אחר כך עבר ישר לזבל: שם שלך הרי כבר מופיע במערכת.
G.A- תודה 🙂 ובהצלחה בהמשך החיפוש!
לאליהו- לגבי "העצלן" כוונתי למועמדים ששולחים לינק לאתר באינטרנט שבו מפורסמים קורות החיים או לאלה ששולחים לינק שבאמצעותו ניתן להוריד למחשב את קורות החיים. כל הדרכים האלה לא מומלצות- כמו שכתבתי בפוסט. אם לא נתקלת בהן- טוב שכך.. 🙂
שאלה לי אליך- כתבת שאתה שולח קורות חיים רק למשרות שאתה מתאים אליהן ב 80% ומעלה. שאלתי היא כזו: האם 80 אחוזי ההתאמה הם בינך לבין המשרה או שהם בין קורות החיים שלך לבין המשרה? ובמילים אחרות: האם אדם שלא מגיע מתחום העיסוק שלך יכול לראות בקלות ברזומה שלך שאתה מתאים למשרה לפחות ב 80%?
תודה רבה מאיה על התשובה המהירה והעניינית
בעניין פירושך של העצלן – אני לא כזה.
בנוגע לשאלתך – אני חושב כאפילו "בלונדינית סתומה" תוכל להבין מקורות החיים שלי כי יש התאמה בין דרישות המשרה לבין קורות החיים. כל מה שהיא צריכה זה לקרוא אותם וזה ממש לא קשה. השקעתי מאמצים וזמן רבים בעריכת קורות החיים. אני יודע לכתוב בצורה תמציתית כך שיהיה מינימום מילים בכמות, מקסימום משמעות ומינימום אי הבנות/דו משמעיות. הכל ברור ולעניין עד כמה שניתן. כבר אמרו לי ולא פעם בראיונות (המראיינים) כי קורות החיים שלי בנויים יפה מאד ובכלל מהיפים שהם ראו.
תרשי לי לחזור ולשאול אותך על מה שלא ענית לי בתגובתי הראשונה: איך עדיף להתנהג מול חברת השמה שמפרסמת מודעה שמתאימה לי ואני לה (שידוך מן השמים) אך משום מה הם לא חוזרים אליי (כי מן הסתם כבר הכניסו אותי לרשימה שחורה בגלל שלדעתם אני שולח קורות החיים שוב ושוב). אני אישית לא הטיפוס שקופץ ממקום עבודה למשנהו כדי להרוויח עוד אלף ש"ח או כי משעמם לו אלא שלצערי יש לי מזל שבשנים האחרונות כל מקומות בהם עבדתי נסגרו או פיטרו רוב העובדים וכדומה כך שגם יש לי המון קפיצות וגם יצא לי לחפש עבודה הרבה פעמים.
אני יכול "להיעלב" ופשוט לא לשלוח לשם אבל אני הרי מחפש עבודה…. מאידך אם הם לא חוזרים אז ממיללא אין טעם? ומה שמעניין שהם כן מתקשרים אליי פעם בתקופה מסוימת, שואלים האם חיפוש העבודה רלוונטי, אני עונה בהתאם למצב הנוכחי ובד"כ בזה נגמר העניין. או שהם שואלים אותי האם התקשרו אליי ממטריקס. נו, באמת, הם הרי מפרסמים בכל שבוע 2-3 משרות נורמליות, בחברות נורמליות שבאמת מתאימות לי – לא, זה לא. הם יבדקו כל חודשיים האם התקשרו אליי ממטריקס כי לשם הם כן שלחו את קורות החיים שלי מתי שהו.
מדהים אותי לראות איך טוקבקיסטים יכולים ברגל גסה לרמוס את הרצון הטוב של מאיה לעזור באמצעות מאמרים מטובלים בקצת חוש הומור.
נכון שזה גם מיועד לשיווק, אבל כל מי שקצת שכל בקודקודו וקצת ראיה חיובית יכול למצוא המון ערך ותרומה במאמרים המוצלחים של מאיה.
אני לא מכיר אותה אישית ולא נעזרתי בשירותיה, אבל למדתי על בשרי דברים רבים שהיא משתפת בבלוג שלה ויכולים לחסוך לכם אנרגיה ותסכול.
למשל, נושא ה-PDF. נכון שחברות ההשמה הורסות את קורות החיים בזמן שהם מוסיפות את התקצירים הסתמיים שלהם, אבל אם תקחו בחשבון את תוכנות הסינון והמיון תבינו למה לא שווה להלחם בתופעה.
אז קצת פרגון לא יכול להזיק. שמרו על חיוך ויחס טוב לסובבים גם אם המצב התעסוקתי מתסכל, המראיינים מזלזלים וחברות ההשמה לא מתפקדות. מאיה לא אשמה בזה. אני מאחל לכולנו עולם תעסוקתי טוב יותר בעתיד. עולם של "מוכרים בלבד" במקום "קונים בלבד", שבו המעסיקים ירוצו אחרינו.
ולך מאיה כל הכבוד. המשיכי והצליחי. הבלוג שלך עוזר ומועיל.
מתן וטל, תודה רבה על הפירגון, שימחתם אותי… 🙂
לאליהו, כיוון שחברת השמה היא חברה עסקית שמטרתה בשורה התחתונה לעשות כסף, וכיוון שלכל חברת השמה פונים הרבה יותר מועמדים מאשר הזמן שיש לטפל בהם, אזי העובדים בחברות האלה לא יכולים ולא מטפלים בכל המועמדים, אלא רק באלה שניתן להשים אותם בקלות רבה יותר.
זו המציאות הקיימת. במילים אחרות, מועמד לא יכול להכריח חברת השמה לטפל בו.
אז מה עושים כדי לשנות את המצב הזה? אין כאן אף פתרון פלא, לצערי. ניתן רק לכוון טוב יותר את קורות החיים למשרות. לוודא שעין בלתי מקצועית תוכל לראות את ההתאמה בין קורות החיים למשרה בקלי קלות (במונחים של זמן מדובר ב 20-30 שניות), לנסות ליצור קשר ישיר דרך רשתות חברתיות, לעבור מקשר של און ליין לאוף ליין וליצור קשר טלפוני, אולי אפילו למצוא קשר אישי שיכול לעזור לקבל פניה ישירה מהחברה וכו' וכו'.
אגב, בבלוג תוכל למצוא כמה פוסטים שכתבתי בהם בהרחבה כל מיני רעיונות בדיוק בנושא הזה.
ועוד דבר- גם כשקורות החיים כתובים נכון לטעמו של המועמד לא תמיד עובר המסר הנכון כשמדובר בקורא שאיננו מגיע מרקע טכני. לכן מומלץ לקבל חוות דעת של איש מש"א או גיוס בכדי לוודא שקורות החיים אכן עושים את עבודתם באופן המיטבי.
רציתי רק להגיד שאהבתי את הכתבה שלך.
תודה, גל, שמחה לשמוע!
פעם אחת ולתמיד הייתי שמח אם מישהו מהצד השני (המגייס) היה מסביר מה כ"כ מסובך לחברות האלה לענות לשולחי קורות החיים.
ראשית – מייל קצר המשיב למשלוח הקו"ח ומאשר את קבלתו
ושנית – מייל דחייה קצרצר בסגנון לא תודה (למשקיעים: ב-2 מילים אפשר להסביר גם למה לא)
אני די בטוח שרוב הבעיות שנתקלים אצל מחפשי העבודה נוסעים מתסכול, חוסר הבנה וייאוש.
לשלוח 20 קו"ח ולא לקבל אפילו תשובה אחת (גם דחייה זו תשובה) זה די משאיר אותך תלוי באוויר….
דוגמא למכתב חוזר ומכבד את שולח קורות החיים:
Dear candidate,
Thank you for your interest in Better Place.
Your resume will be kept in Better Place's database. If found relevant, we will be happy to contact you.
Please feel free to visit our website with recently updated jobs in
http://www.betterplc.co.il/category/career
Best of luck with your job search.
Better Place HR team
בהחלט לגיטימי… אין לי תשובה למה אין שימוש בתשובה אוטומטית כזו בכל החברות.
היי מאיה,
ראשית אני דווקא נהנית לקרוא את הבלוג שלך, בניגוד לחלק מהתגובות כאן. נראה לי שבתור מחפשת עבודה יש לי הרבה מה ללמוד.
גם נראה לי שיותר מתנשא לקרוא לעובדת בחברת השמה "בלונדינית מטומטמת".
אני מסכימה שלפעמים יש בעית תקשורת בין חברת ההשמה למחפשי העבודה כי אנשי ההשמה לא בהכרח מבינים בתחום ולא מבינים בדיוק מה אנחנו מחפשים או למה אנחנו מתאימים.
בנוגע לקובץ WORD, הוא פשוט הרבה יותר כבד מקובץ PDF ולמנהלים אין זמן וסבלנות לחכות שהוא יעלה וגם לפעמים הוא מתחרבש אם אין התאמת גרסאות, לכן עדיף לשלוח להם קובץ PDF. רק חברות ההשמה דורשות WORD.
אשמח אם תכתבי על בעיות התקשורת בין חברות ההשמה למועמדים ולמראיינים- למה שולחים אותנו לפעמים לראיונות שלא מתאימים לנו ואיך אפשר לעבור את המחסום הזה?
מאיה יקרה.
תודה על הכתבה.
בעיני היא משעשעת וקולעת.
אני נמצאת בשני הצדדים: מחפשת וממיינת.
לכל המקטרגים, שזו הדרך שלהם להוציא קיטור מציעה לומר תודה למאיה.
ונראה לי שאם ככה אתם מגיבים לכתבה כזו שנכתבה ברצון טוב, אולי אתם ככה גם עוברים בראיונות, ואולי זה מה שמפריע לכם למצוא עבודה.
יש טיפוסים שונים, וכמובן שיש כאן הקצנה כדי להבחין ביניהם.
אבל, באמת, כל אחד מכם בעבודתו נתקל בריבוי משימות, וניפוי שלהן: בחירת ספקים, מענה לדוא"לים וכו'.
עכשיו תעשו השלכה על מגייסות/ים (לאידיוט שדיבר על בלונדינית מטומטמת- תתבייש): חלקן מקצועיות וחלקן ממש לא. חלקן משיבות וחלקן לא. אבל, כולכם עשיתם את זה בעבודתכם.
הלחץ הוא מטורף.
כמי שעבדה בחברת השמה- יש כאן דיני נפשות והרבה מעבר ל"לעשות כסף" (הבוסית שלי עושה גם דברים בשקט בשקט שאינם מזכים אותה בכסף או פרסום)- כל ארגון לגופו, כמו שכל מועמד לגופו.
קחו בחשבון שעליכם לבלוט באופן חיובי.
"התאמה מושלמת" למשרה למשל היא לא תמיד כזו. כלומר, יש תנאים ומאפיינים שאינם מפורסמים, ולכן יתכן ולא חוזרים אליכם.
למי שהתייחס לנקודה של הקו"ח: מרבית מערכות המחשב יודעות להחליף קבצים ישנים בחדשים, אבל תשמע למאיה ותתייעץ על איך כתבת.. גם אם קפצת מקומות, יש דרך לכתוב את זה.
מגייסת היא לא קוראת מחשבות ולפעמים מה שנראה לך ברור, הוא לא כזה לצד השני.
ולסיכום: מאיה תודה..
לאנני- קודם כל, תודה! 🙂
לשאלתך, הבסיס לטעויות שחברות השמה עלולות לעשות בהפניה למשרות הוא בקורות החיים שמעבירים לעיתים מסר חלקי, לא ברור או דו-משמעי. צריך להבין שמי שיושב בחברת ההשמה איננו מומחה מקצועי בכל תחומי העיסוק הקיימים בשוק העבודה. המועמד עצמו חייב לוודא שהוא מעביר בקורות החיים שלו את המסר הנכון בצורה הברורה ביותר שגם מישהו שאיננו מהתחום יכול להבין.
גם שלב הראיון הטלפוני הוא זמן מצויין לתיאום ציפיות. זו ההזדמנות למקד לחברת ההשמה מה מחפשים ומה לא. ת'כלס- זו גם המטרה של הראיון הטלפוני מהצד של חברת ההשמה.
צריך לזכור שהאינטרס של המועמד ושל חברת ההשמה זהה- למצוא משרות מתאימות וליצור זימונים לראיונות.
לכן- ככל ששיתוף הפעולה בין הצדדים טוב יותר- כך גם הסיכוי להצלחה.
ממליצה לך לקרוא פוסטים שכבר כתבתי בנושא העבודה עם חברות השמה. תוכלי למצוא אותם כאן בבלוג תחת התגית "חברות השמה".
לעינת,
תודה! שמחה לשמוע! זו בדיוק היתה הכוונה. להעביר מסר וגם על הדרך לשמור על נימה משעשעת… כי בינינו- חיפוש עבודה זה לא כיף כזה גדול, אז אין ברירה אלא לפתח קצת את חוש ההומור…:)
איזה פורמט צריך לשלוח "לינוקסאי" שאין לו ms-office? עד שקראתי את זה, חשבתי שהתשובה היא "PDF לא נעול" (libre-office עורך את זה ללא בעיות). לשלוח מסמך בפורמט ms-word מתוך libre-office זו הזמנה לאי-הבנה 🙂
אני לא מומחית במגבלות של LINUX בכל הקשור למסמכים, אבל ההנחה שלי היא שאם אתה יכול לשמור את הקובץ בסיומת RTF נראה לי שתפתור את הבעיה באלגנטיות…