נניח שאתם לא עובדים, מחפשים כבר זמן מה עבודה ולשמחתכם סוף סוף מקבלים הצעה. ההצעה לא הולמת את ציפיות השכר שלכם… מה אתם עושים?
הרי מצד אחד, מי כמוכם יודע כמה נמאס לכם לשבת בבית ללא עבודה… ומי כמוכם יודע כמה נמאס לכם לחפש עבודה וללכת לראיונות… מצד שני, הפער בשכר הוא באמת גדול. האם תיקחו את הסיכון ותתעקשו לשפר את התנאים שהציעו לכם או שמא תחליטו שאין ברירה אחרת ותחששו להתמקח בגלל הפחד לאבד גם את ההצעה הזו ולצאת קרחים מכל הצדדים?
שלוש נקודות אני רוצה להעלות בנושא הזה:
- קחו בחשבון שלאחר החתימה על החוזה יהיה הרבה יותר קשה לשפר תנאים (לפחות בחצי השנה הראשונה לעבודה), כך שאם כבר מלכתחילה מדובר בפער גדול, כדאי לנסות ולבקש הצעה משופרת כבר בשלב קבלת ההצעה והחוזה.
- כמו תמיד הכל תלוי באיך עושים את זה. הקפידו להעביר למעסיק את המסר המרגיע שאתם בהחלט מעוניינים בתפקיד. נהלו משא ומתן אך במקביל דאגו כל הזמן להעביר את המסר הזה בכדי למנוע מצב של איבוד המשרה.
- משא ומתן על הצעה או על חוזה צריך להיות קצר וקולע. שימו לב שהענין הזה לא מתארך כמו מסטיק ומאבד מהטעם הטוב.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
23 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אני איתך – בעד משא ומתן.
לדעתי המעסיק יבין שהמועמד מכיר בערך עצמו ויש סיכוי סביר שילך לקראתו
נקודה נוספת:
לשדר מסר של: אני בא על מנת להשאר, ולכן שביעות רצון שני הצדדים חשובה, כך שנושא השכר ירד מסדר היום וכל האנרגיה תושקע בעבודה.
הייתי בראיון עבודה והשכר המוצע היה נמוך משמעותית מהמקובל למשרה כזו, (מנתח מערכות ERP), ומהשכר שביקשתי, שלא היה גבוה כלל , כי ככתוב, אני מחפש עבודה כבר מס' חודשים ודי נמאס לי.
המנכ"ל, שראיין אותי, עיקם את הפרצוף, שאמרתי שהשכר נמוך, אך בחן אותי ואף נתן לי "שיעורי-בית" להראות לו עבודת ניתוח שעשיתי.
המנכ"ל לא חזר אלי.. אך אני לא בטוח שזה לרעתי, אולי עדיף לחכות עוד קצת ולא לעבוד במשרה שהשכר בה נמוך משמעותית וארגיש מנוצל.
תמיד ניתן להמשיך ולחפש תוך כדי עבודה, אבל אני כבר "בחרא" עז עדיף מפה ללכת למשרה טובה ולא להתפשר.
זו דעתי
לדעתי במצב המתואר (שגם אני בעצמי נמצא בו כבר הרבה זמן) עדיף להסכים גם עבור הצעת שכר נמוכה כל עוד זה לא מתקרב לשכר מינימום ולהמשיך לחפש הלאה. כי כאשר מתווכחים על השכר מבלי שיש עורף (עבודה נוכחית סבירה) יש סכנה ממשית להישאר עם הרצונות אך ללא עבודה וגם ללא המשכורת, אפילו אם היא לא גבוהה במיוחד.
לדוגמא אני בתור איש QA מנוסה מעריך את עצמי שווה 12K+ אך גם עם יציעו לי 8-9K אני בהחלט אסכים אבל אם מדובר בשכר של 4-5K (יש גם חצופים שמציעים שכר כזה) ועוד לנסוע בשביל זה 40-50 קילומטר לכל כיוון וחזור – עדיף כבר לעבוד במכולת או תחנת דלק אבל 5 דקות ברגל מהבית.
לעומת זאת משכורת של 8-9K זה כבר משהו ממשי + צבירת ניסיון + כאשר אתה עובד ומחפש עבודה טובה יותר זה שונה לגמרי ממצב שאתה לא עובד. רואים את זה היטב על הפנים של מחפש העבודה.
וכאשר אמצא עבודה טובה יותר אולי פשוט אגש למנהל ואגיד לא שקיבלתי הצעה טובה יותר. אם הם יעלו שכר בהתאם – טוב, לא – גם טוב, יחפשו להם עובד חדש.
נתחיל בזה שקודם כל יזמנו לראיון עבודה מה שלא קורה לאחרונה ,כולם כבר מכירים את קורות החיים שלך ויש תחושה שאתה שרוף בשוק,במידה ועברת את כל אלה(וזה לא פשוט)אני ממליץ לקחת את העבודה כי הרי זה ברור אם אתה זקוק לX הכנסה בחודש והבוס שלך משלם X לחלק לחצי אזי כמו שהוא מנצל אותך תנצל אותו עד למציאת המשרה המיוחלת.
הייתי במצב הזה במשבר הקודם (לפני כ-6 שנים). הייתי בוגרת תואר טריה ללא נסיון ומספר הריאיונות שאליהם בכלל זומנתי היה אפסי. לכן קיבלתי את ההצעה ואגב, אני עדיין באותו מקום עבודה.
היתרון: גם צברתי נסיון מקצועי וגם -כשמצב השוק השתפר קיבלתי כמה העלאות שכר יפות.
החיסרון: עם כל ההעלאות, המשכורת שלי היום נמוכה יחסית לעובדים שהתחילו לעבוד בתקופה טובה יותר. כי יש גבול לאחוז ההעלאה שאפשר לקבל.
כך שאולי בטווח הארוך היה עדיף לי לשבת עוד כמה חודשים בבית ואחר כך לעבוד את ה-6 שנים במשכורת גבוהה יותר. מצד שני, אף אחד לא הכריח אותי לעבוד 6 שנים באותו המקום. יכולתי כשהמצב השתפר לעבור למקום אחר יחסית בקלות על סמך הנסיון שצברתי בינתיים.
בדיוק פוטרתי מעבודה לאחר שעבדתי חודש וחצי. הסיבה העיקרית לפיטורין היא כי "אילצתי" את הבוסים לתת לי תנאים משופרים במשא ומתן מתיש. אני כמובן גם ויתרתי על דברים. התוצאה היא שמצד אחד אתה מרגיש מנוצל והבוס מצד שני מרגיש שויתר. אני ממליץ אם הפער גדול מדי ולא ניתן לגישור עדיף לא לקחת את העבודה…
בהחלט בעד מו"מ.
כאשר מקבלים הצעה – כבר עברנו את כל שלבי במיון הקודמים (ראיונות מקצועיים וחו'), והמעסיק בוודאות רוצה אותך. אחרת לא היו מגישים לך הצעת עבודה. בנקודה הזאת תמיד יש פוטנציאל לשיפור. נקודת פתיחה של המעסיק תמיד תהיה נמוכה (כי כל חברה חייבת לנסות ולחסוך בשכר שהיא משלמת), וכמעט תמיד יש למעסיק מרחב לשיפור ההצעה. לכן אם ההצעה נראית נמוכה מהסביר (גם את לא בהרבה) – כדאי מאוד לבקש לשפר אותה. זה מקובל, זה לגיטימי, וזה גם הגיוני מאוד.
במקרה הגרוע ביותר – מנהל HR יענה לך כי אין באפשרותו לשפר, ואתה תישאר עם ההצעה המקורית.
כמובן שאם אתה מתחיל להציב לחברה אולטימטומים, אתה עלול למצוא את עצמך מחוץ לתמונה מהר מאוד. גם את ההצעה נמוכה משמעותית מהמקובל בענף (כפי שתואר כאן באחת התגובות), זה סימן שמשהו חשוד מלכתחילא. אבל במקרים הרגילים, צריך לזכור – אם קיבלת הצעה, סימן שרוצים אותך.
בלי להישמע ציני – מספר אנשים פה שהגיבו יצליחו יותר במציאת עבודה אם הם ישפרו את העברית שלהם ובמיוחד אם ילמדו את ההבדל בין "אם" ו- "עם" וגם "לו" ו- "לא". הבודק איות לא עולה על טעויות כאלה ואם אתם מתכתבים עם מעסיק פוטנציאלי כדאי לא לעשות פדיחות. לאחרונה זימן אותי מישהו ל"רעיון עבודה" וחזר על הטעות פעמיים. זה לא שאני לא אלך אבל זה מוריד מההערכה ודמיינו שהמצב הפוך ואתם אלה שעושים את הטעות!
לגבי הפוסט – לעבודה הראשונה שלי לאחר התואר נתנו לי הצעה מעל למצופה ב-2K-3K. מהשיחה איתם הם אמרו שהתשובה שלי לציפיות שכר לא הייתה רלוונטית לנושא השכר שהתכוונו להציע לי אלא יותר בשביל לראות איך אני מעריך את עצמי ושממילא התכוונו להציע לי את התקציב שהם הקצו למשרה שהיה גבוה ממה שאני ביקשתי. שורה תחתונה – לכל משרה מוגדר תקציב. מו"מ יכול להוביל לשיפור מינורי כי לא ניתן לחרוג מהתקציב יותר מידי ומצד שני ניתן לאבד את המשרה. עדיף לעשות מה שתמיד אמרו לכם ושכבר ידעתם לבד – תחשבו בבית על סכום שאתם לא מוכנים לרדת ממנו עבור החברה הספציפית שאתם מתראיינים אצלה(קחו בחשבון אופציות קידום, מוניטין וכו') ואם ההצעה נמוכה מסכום זה, אל תקחו!!! מרמור מתנאי העבודה בד"כ מתבטא באיכות העבודה ויכול להוביל חזרה למעגל המובטלים, כך שתמיד עדיף לעבוד בחברה כשנושא השכר מאחוריך ולא מטריד אותך כל היום.
ובנושא זה – מישהו פה ציין שאפשר לקחת את העבודה ולהמשיך לחפש. זה אפשרי אבל לא ממש יעיל. השעות שנותנים בהיי טק היום קורעות לך את הצורה במהלך היום כך שלא נשאר לך כח או חשק בלילה במיוחד בהתחלה כשאתה צריך להתבלט ולתת אקסטרה.
גישה קצת שונה –
קיבלתי הצעה שהיתה בתחום השכר המקובל למקצוע, אף היה ברבעון התחתון, כאשר ברור היה למנכ"ל שאני כבר שנים נמנע על הרביע העליון בתחום.
במקום להתווכח, אמרתי לו – "תראה, אני לא בפוזיצה של ויכוח על שכר, אני אקח מה שתיתן. אבל תרומתי המידית לארגון היא להציע לתת שכר הוגן כדי שעובדים לא יעבדו עד ההצעה הראשונה שתצוץ להם, ואז יעזבו".
הוא קיבל את הצעתי מידית.
אמנם לא קיבלתי את השכר הגבוה בסקטור, אך כן ברביע העליון.
זוהי התלבטות קשה. לאחר חמישה חודשי אבטלה קיבלתי משרה, שבתחילה נראתה זוטרה יחסית (חיפשתי קצת שקט לאחר שנים וורקוהוליקיות) ולכן גם נעניתי להצעת השכר שהייתה מגוחכת לנוכח שנות הניסיון והתפקידים שמלאתי בעבר שלא לדבר על כך שהמשמעות היא לרדת ב-60% מהשכר והתנאים הקודמים להם זכיתי ואפשרו לי, בתור אם חד-הורית לשתי בנות, חיים סבירים. אך העדפתי משהו ביד מלא כלום במיוחד שהייתה זו תקופה המשבר "הגדול".
שנה וקצת אחרי, התפקיד גדל למימדי ענק, השכר אינו מתאים ללחץ, לאחריות ולמאמץ, אני לא מקבלת שעות נוספות כי אני "במשרת אמון" ותחושת התסכול לא מרפה.
בעד משא ומתן
גם אם חותמים על חוזה שבו מתפשרים על שכר כאשר המעסיק יודע שהתפשרת, זה מנוף לבקשת העלאה בשכר במיוחד לאחר שפג תוקף החוזה.
זה לא יבוא למעסיק בהפתעה ועכשיו העובד בעמדת מיקוח טובה יותר כי הוא עובד עם ניסיון בחברה ובתפקיד קשה יותר להיפרד ממנו והוא אטרקטיבי יותר לאחרים.
נקודה מצוינת ומורכבת.
מצד אחד אני בנקודת פתיחה בעייתית למשא ומתן כי ברור לכל שאני מעוניינת בעבודה, כי כמה אפשר לחכות למשרת החלומות. מצד שני אני ממש לא חושבת שבגלל שאני מובטליית, אני צריכה להסכים לכל שכר ולהרגיש מנוצלת. לכן כפי שאת אומרת, הכל שאלה של איך מנהלים את הדיון הזה: בעדינות, באדיבות, לגלות אסרטיביות ולהבהיר מה אני שווה. יחד עם זאת צריך לדעת מתי לוותר. התקופה הזו מכתיבה לכולנו התמודדויות לא קלות שלצערינו מנוצלות ע"י "טובי לב".
היי מאיה,
אני מסכימה איתך- בעד ניהול מו"מ.
לדעתי, אין פה מצב של win-win, והמעסיק בוחן דרך הצגת שאלת תנאי השכר את רמת הערכתו העצמית של המועמד, ללא קשר לסטטוס שלו- מובטל/עובד כרגע וכו'. דרך אפשרית דיפלומטית לניהול מו"מ הוא להגיד שאנו מצפים לקבל מהמעסיק הצעה הוגנת, ואז לפי תשובתו ניתן להפעיל שיקול דעת האם מתקדמים בתהליך עימו או שלאו.
נראה לי שזה תלוי במעביד ובכמות המועמדים,
פעם כאשר קיבלתי הצעת שכר, שאלתי את המעביד אם ניתן לדון על התנאים,
קיבלתי תשובה חיובית, והחזרתי תשובה לגבי הסעיפים שהפריעו לי (שכר, ימי חופש)
מיד קיבלתי תשובה כי הם מודים לי על פנייתי ושכנראה לא אתאים לתפקיד.
כאשר פניתי באופן אישי למגייס לגבי התשובה הסתומה שלהם – המענה שקיבלתי היה שהם מחפשים מישהו שיהיה מרוצה מהתנאים שהם מציעים ולא מישהו שרוצה יותר ויהיה לא מרוצה …
בדיוק הדילמה שלי 🙁
הייתי לאחרונה בראיון עבודה עבור משרה שמוצאת חן בעיני.
רק בסוף הראיון נאמר לי שהמשכורת מאד נמוכה.
בראיון לא פתחתי את הנושא לדיון ועכשיו אני מתחרט.
המראיין מעוניין לקבל אותי לעבודה ואני מעוניין בה,
אך אני חש שהמשכורת מאוד נמוכה בכלל, וגם ביחס לכישורים שלי ולהשכלה שלי.
מה עושים?
כיצד להעלות את הנושא? (טלפון? מייל? פגישה?)
איך לנסח את הדברים?
האם זה מאוחר מדי?
לאנונימי, קודם כל מזל טוב על הצעת העבודה! 🙂
שנית, לשאלתך: ההצעה שלי היא לחזור בשיחת טלפון למעסיק, לעדכן שהמשרה מאוד מוצאת חן ושאתה מעוניין, עם זאת יש לך מספר הערות/שאלות בנוגע לתנאי השכר שתרצה להתייעץ איתו לגביהן.
שאל את המראיין אם יעדיף לקבוע פגישה לשם כך או שנוח לו יותר בשיחת טלפון.
אני חושבת שעדיף לתת לו להחליט מאשר לעשות זאת במקומו. על פי תשובתו תדע איך להמשיך.
שאלת אם זה מאוחר מידי- חסר לי מידע…מתי נפגשתם? כמה זמן עבר מאז? איך הסתיים (ואם בכלל) הקשר?
לגבי הניסוח- קודם ריכוך: "אני מאוד מעונין במשרה כי…" ואח"כ ה"אבל"…
בהצלחה!
שלום רב,
קיבלתי הצעת עבודה. לאחר שקראתי אתה חזרתי למעסיק עם השגות. ואמרתי לו שלדעתי למועמד עם נסיון וכישורים כמו שלי, שכר x נמוך מדיי, ואני חושב ששכר y הוא הוגן וראוי.
הוא אמר לי בחיוך גדול שהשכר שאני מבקש בכלל לא ריאלי לתפקיד שאני מוגדר לו. יש לציין כמה דברים:
1.חזרתי למעסיק שעזבתי לפני שנה לתפקיד אחר
2. השכר שהוצע לי הוא שכר פחות או יותר ש השכר שבו התקבלתי לעבודה אצל אותו מעסיק בפעם הראשונה
3. שאר התנאים שהיו לי, חלקם הורדו וחלקם הושארו ללא שינוי.
כל מה שאמרתי, לגבי נסיון העבודה שלי הכישורים שלי. כמו כן גם אמרתי להם שהם חיפשו מישהו עם נסיון של 1-2 שנים, ואני עם עם נסיון מעל בהרבה. לא עזר ולא היו מוכנים לזוז מעמדתם לגבי ההצעה. השאלה האם זה אבוד, לא ניתן להגמיש את המעסיק. ההרגשה הכללית, שאני חוזר אחורה בתנאים, כמו כן דורך במקום , לא התקדמתי בכלום. אודה לתגובתכם
לאנונימי, המצב שאתה מתאר מורכב.
עד כמה אתה מעונין במשרה הזו? עד כמה אתה לחוץ למצוא עבודה? האם אתה עובד עכשיו או שלא?
אני שואלת את כל השאלות הללו כדי להבין עד כמה אתה צריך את העבודה ועד כמה יש לך אפשרות לנהל משא ומתן תוך לקיחת סיכון שבסופו של דבר העניין כולו עלול ליפול….
זו נקודת המוצא שעל פיה עליך לנהל את התהליך.
במידה ויש לך עבודה אחרת- אין סיבה ללכת אחורה בתנאים ואין סיבה לקחת תפקיד שהיה מראש מיועד לעובד הרבה יותר זוטר ממך.
במידה ואתה כן מעונין מאוד במשרה- עליך להתנהל במשנה זהירות.
בכל מקרה עליך להבין שזה שיש לך יותר נסיון ממה שהם ביקשו – זה לא סיבה עבור החברה להעלות שכר… הם מוכנים להסתפק בפחות ועל כן במקרה הזה עליך להסתפק בשכר המוצע או לחפש תפקיד אחר התואם יותר את רמתך.
יש כל מיני צעדים שאתה עדיין יכול לנקוט בהם: לבדוק סקרי שכר וכך לוודא שהשכר לפחות תואם את הסקרים ואינו נמוך מהם (תמיד ניתן להציג את הסקרים ולקוות לשיפור כלשהו בהצעה).
או לנסות לשפר קצת את התנאים הנלווים שגם הם בסופו של דבר מתורגמים לכסף, כמו מספר ימי חופש, למשל. או החזרי נסיעות גבוהים יותר. אולי אפילו לנסות לקבל סכום כלשהו של הוצאות רכב או אפילו רכב ברמה טובה יותר (אם ההצעה כוללת רכב ליסינג).
בקיצור, תנסה לשפר את התנאים שמסביב, לעיתים זה בר השגה יותר משינוי של השכר עצמו.
ואופציה אחרונה היא לבקש מראש התחייבות על דיון שכר מחודש בעוד X חודשים. בכדי להבטיח סיכוי לשינוי במידה ומרוצים ממך…
בהצלחה!
אשמח לתגובה,
הייתי בראיון עבודה והרגשתי שהמראין התרשם. בסוף הראיון הוא שאל אותי מה הציפיות שלי לגבי שכר. כיון שאני בתחילת דרכי, משרה ראשונה מדובר ההתמחות, וגם לא מספיק בדקתי את השכר בשוק קודם, ולא עם מספיק אומץ כנראה..שאלתי אותו כמה אתם מציעים, הוא פירט לי דיברנו קצת וסיימנו את הראיון בהסבר מצידי השכר לא מתגמל על השנים הרבות של הלימודים, אך אם זה מה שהם מציעים אז שיהיה.
כעת מחכה לתשובה אם התקבלתי או לא. אחרי בירור שעשיתי עם בוגרים שמחפשים משרות במעמד שלי, השכר שהציע די יפה אבל נמוך בכמה מאות ממקומות שהסכימו לתת אחרי משא ומתן כמובן.
שאלתי היא, האם כעת במידה ואקבל תשובה חיובית כדאי לפתוח את הנושא שוב? האם הגיוני לומר בשלב זה אחרי ראיון, שבדקתי יותר את השוק לגבי שכר ומה שנותנים למועמדים כמוני הוא כך וכך ואני אשמח/ מצפה/ דורשת את הסכום הזה או קרוב לזה?
אשמח לדעת איך עלי להתנהל בשלב בו אקבל תשובה
היי,
מספר נקודות חשובות בהמשך לשאלתך:
1. כדאי ללמוד מזה שחשוב ביותר להגיע לראיונות מוכן, בטח ובטח בנוגע לציפיות שכר.
2. אם תקבלי תשובה חיובית, אפשר בהחלט לנהל מו”מ עדין על השכר. אם זה נעשה באופן הנכון, זה לא מסוכן ולא יוביל לאיבוד ההצעה.
3. אפשר לנהל מו”מ גם על התנאים שמסביב, למשל על ימי חופש, ביטוחים, עבודה מהבית וכו’ וכו’… במקרים רבים, למעסיק קל יותר להגדיל מספר ימי חופש, למשל (שגם לזה יש שווי כספי), מאשר להציע שכר גבוה יותר.
בהצלחה!
היי, להתייחסותך. קיבלתי חוזה עבודה.
לפני קבלת החוזה היה משא ומתן על השכר, קיבלתי כ10% פחות ממה שביקשתי.
במהלך המשא ומתן נתתי הצעה והם כאמור נתנו הצעה נמוכה ב10%, לא הסתכמתי, סיכמנו שהם יחזרו אליי ביומיים הקרובים במידה ויוכלו לשפר את ההצעה. לאחר יומיים חזרו אליי בתשובה שלילית וההצעה הראשונית נותרה בעינה. הסכמתי לתנאים וקיבלתי חוזה.
עכשיו יש לי ספקות לגבי ההצעה, האם זה מקובל בשלב זה לדון מחדש על השכר (לאחר קבלת החוזה וביצוע שיחת שכר וכביכול הסכמה מצידי)?.
הערה: בשלב המשא ומתן ציינתי שאני מאוד מעוניין במשרה , שהדבר הכי חושב לי זה ההתקדמות המיקצועית שלי והשכר הוא מבחינתי בעדיפות נמוכה יותר.
תודה רבה!!!!!..
היי אלי,
מכיוון שכבר הסכמת לסכום אחרי שאמרו לך שאי אפשר לשנותו, להעלות את העניין שוב עכשיו זה לא כדאי.
אז האם כדאי לך או לא כדאי לקחת את התפקיד הזה? אין לי מספיק מידע כדי לענות באופן מוחלט. האם אתה עובד עכשיו או שלא? ואם לא- כמה זמן לא? והאם אתה הולך אחורה בשכר (ההצעה נמוכה מהשכר הנוכחי) או שפשוט לא משפר כפי שרצית. מה הממוצע בשוק לאותו התפקיד- יותר או פחות ממה שמציעים לך?
התשובות לשאלות האלה משפיעות על התשובה שלי לשאלה שלך…
אבל אם אשים בצד את כל זה, אתה צריך לעשות עכשיו שני דברים: 1. לחשוב טוב טוב מה הערך של התפקיד הזה עבורך ועבור הקריירה שלך ללא קשר לשכר- האם זה מקדם אותך? מאתגר? מלמד? האם בעתיד עצם זה שעבדת בחברה הזו יפתח לך יותר דלתות בחיפושים הבאים או שלא? אם התשובה היא שהתפקיד הזה טוב לך מאוד לקריירה- אולי שווה לשקול בחיוב את ההצעה למרות שהשכר נמוך מציפיותיך. 2. לנהל מו”מ על סעיפים אחרים בהצעה- שאולי בהם יהיה להם קל יותר לבוא לקראתך.
בהצלחה!