לאחרונה, תוך כדי מפגשיי עם מחפשי עבודה, עולה במהלך השיחה שאלה קבועה: “האם כדאי לי ללמוד משהו אחר?”.
אז איך יודעים אם כדאי להרשם לקורס מסוים או לא?
אז מה הטיפ שלי להפעם?
אבל, אם אתם חושבים שהקורס הזה שתעברו הוא הפתרון להכל, שבזכותו תוכלו למצוא עבודה חדשה בתחום חדש, ושבזכותו קורות החיים שלכם יהיו הרבה יותר אטרקטיביים. בנקודה הזו אני חייבת לעצור ולהחזיר אתכם למציאות.
הסיכוי שזה יקרה נמוך מאוד, מאוד! כך שאם יש לכם משהו טוב יותר לעשות עם הכסף, תחשבו שוב…
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
14 תגובות. השאירו תגובה חדשה
מהפוסט ניתן להבין איך לא עושים הסבה מקצועית, ובסופו נשאלת השאלה אצל הקורא: איך כן?
לא בדיוק. ניתן להבין מהפוסט שלא תמיד כדאי לשלם הרבה מאוד כסף בכדי ללמוד מכיוון שלא תמיד אפשרי בפועל לבצע אחרי כן הסבה מקצועית.
יש לבדוק כל מקרה לגופו. יש מקרים, כמו זה שציינתי, שקורס מסויים יכול לשדרג את הידע וגם את קורות החיים. מצד שני, יש מקרים, בהם אסור לסמוך רק על קורס כאמצעי יחיד לשינוי… כי זה לא מציאותי.
איך כן לבצע הסבה? התשובה ארוכה מידי, ושוב, מאוד מתבססת על איזה נסיון קיים כבר, איזה שינוי רוצים לעשות וכו'…
מאיה – כל זה טוב ויפה ואפילו מאוד הגיוני. אולם, בואי ניקח את חזי כדוגמא יותר ספציפית. הוא מנהל פרויקטים ואין לו הכשרה טכנולוגית מיוחדת. אפילו אם היתה לו כזו, היא מאוד לא מעודכנת כרגע משום שהרבה שנים הוא ניהל פרויקטים. מה עושה אדם כזה מבחינת לימוד פרקטי? תני לי דוגמא, בבקשה, של מה אדם כזה צריך ללמוד כדי שיוכל להשיג עבודה?
היי
האמת , הייתה לי אותה שאלה לפני כמה חודשים . עם תואר ראשון בהנדסת חשמל/אלקרוניקה(בוגר 2006) לא יצא לי אף פעם לעבוד בתחום שלי , עבדתי בתחום ה IT למשך 5 שנים . כאשר החברה בה עבדתי נסגרה , חיפשתי וחיפשתי עבודה ולא מצאתי כלום ואז החלטתי ללכת ללמוד קורס FPGA לפני חצי שנה שסיימתי אותו בתחילת ינאור 2010. מאחר וסיימתי את התואר ב 2006 ולא עבדתי בתחום מאז , הלכתי על קורס בשביל לתת PUSH לקו"ח . נכון לעכשיו , זה לא רק שזה לא עזר ,זה אפילו מקשה עליי למצוא עבודות אחרות אז במקרה שלי , זה לא היה צעד חכם לעשות .
שוב, הנקודה שלי היא : לא לעשות קורס סתם, גם אם מבטיחים לכם עולם ומלואו. קורסים הם ענין יקר. מצוין ללמוד, מצויין להשתדרג, מצוין לחזור על חומר, לשמור את היד על הדופק וכו' וכו'. אבל, צריך לחשוב טוב מה מטרת הלימודים. אם המטרה היא למצוא עבודה , חובה לבדוק טוב טוב לפני כן אם הקורס הנבחר נתפס במקומות העבודה כבעל תוקף, ואם על בסיס הקורס הזה יפתחו אופציות נוספות לעבודה. יש מקרים רבים מאוד שהתשובה היא לא. אנשים משלמים במיטב כספם, משקיעים זמן ובסוף… מגלים שלקורס שעשו אין שום השפעה על תהליך חיפוש העבודה שלהם.
אני חוזרת על מה שכתבתי בתגובה הקודמת שלי ובפוסט- יש קורסים נפלאים שיכולים בהחלט לעשות טוב לרזומה שלכם. אבל, מצד שני, יש הרבה קורסים שזה שתעברו אותם, לא מבטיח מציאת עבודה, בין היתר בגלל הרקע הספציפי שלכם. אז… שלא יעבדו עליכם 🙂
אני בעד חיזוק התחום שאדם מנוסה בו ואוהב אותו.
אם אדם הוא תוכניתן שילך על קורסים בפיתוח כי את הרקע כבר יש לו, הוא רק בא ומוסיף לעצמו נקודות זכות.
אני לא בעד הסבה מקצועית ובטח שלא לאחר כל כך הרבה שנים – זה מיותר וחסר תועלת לדעתי.
יאיר
מאיה , יש עוד נקודה שצריך לעולת , יש גם אלמנט של עיתוי , כי סתם לדוגמא , כיום , יש תחומים שיש הבם ביקוש ( כגון FPGA , ) אך במצב השוק כרגע , צריכם אנשים עם הרבה ניסיון בתחום הזה ! לכן אני אומר , כאשר השוק רווי באנשים עם הרבה ניסיון , קורס הוא לא התשובה , אני מגלה את זה בדרך הקשה , מניסיון ….
תודה על הפוסט היפה, הענייני, מאיר העיניים, והמדוייק
ארצה לענות דווקא לפוסט של sebastian. כאשר מנהל פרוייקט רוצה להמשיך ולהתפתח בלימודים יש לו כמה אפשרויות.
1. הרבה מאד מנהלי פרוייקטים הגיעול לתפקיד זה ללא הכשרה אלא בהתקדמות טבעית בחברה שהם עבדו (לדוגמא, מפתח שעבר לניהול פרוייקטים)ולכן, יש אפשרות לקחת קורס על ניהול פרוייקטים באוניברסיטה
2. אפשרות לעבור לנהל פרוייקטים בתחום אחר. לדוגמא, קלינטק – ולקחת קורס שקשור לקלינטק
בהצלחה
גל
מתוך הפרופיל של מאיה (למטה), אם אתם רוצים תשובות קונקרטיות לכם – לכו לפגישת ייעוץץ לא מאיה?
ליעוץ אישי בנושאים הקשורים ל:
כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
חיפוש עבודה בדרכים יצירתיות
שימוש ברשתות חברתיות
איך לעבור בהצלחה ראיונות עבודה
פניה נכונה למשרות הנכונות
משא ומתן על חוזים והצעות שכר
היי גשם,
בבלוג אני כותבת על נושאים כלליים שיכולים לענין באופן כללי מחפשי עבודה.
לגבי היעוץ האישי שאני נותנת- כן, ביעוץ אישי כשמו כן הוא… מדברים על המצב הספציפי של הנועץ, שכמובן תלוי ברקע שלו, בנסיון, במקום הוא נמצא כרגע וכו'…
היי מאיה! אני שוקלת לעשות הסבת אקדמאים להוראה ורציתי לשאול את דעתך בענין. יש לי תואר ראשון בספרות אנגלית ועד עכשיו עבדתי בהייטק…
בהתייחס למאמר וגם למה שכתב גל – נושא ההכשרות המקצועיות הוא תלוי בגורמים רבים, אולם קלינטק הוא תחום שרבים רואים בו כקרש הצלה לקריירה שניה. רבים מהמשתלבים בתחום הם בני 40+ ו-50+ בשונה מעולם ההייטק. הכשרות מקצועיות בתחום ניתן למצוא במטריקס גרינטק קולג'- http://greentechcollege.co.il
בהתייחס למאמר וגם למה שכתב גל – נושא ההכשרות המקצועיות הוא תלוי בגורמים רבים, אולם קלינטק הוא תחום שרבים רואים בו כקרש הצלה לקריירה שניה. רבים מהמשתלבים בתחום הם בני 40+ ו-50+ בשונה מעולם ההייטק. הכשרות מקצועיות בתחום ניתן למצוא במכללת מטריקס גרינטק קולג'