אגב, אני יודעת, לשליחת קורות חיים למשרות לא ממש מתאימות יש כל מיני סיבות, החל מכך שפשוט לא מוצאים משרות רלבנטיות לרמת הבכירות או לתחום הנסיון ולכן אין ברירה אלא לפנות למה שכן יש. וכלה במחשבה שכך מגדילים את הסיכויים לקבל זימונים לראיונות עבודה.
אז, לא… את הנקודה הזו כדאי להבהיר- ככה לא מעלים סיכויים לקבל תגובה מהמעסיקים, בדיוק להיפך…
שליחת קורות חיים למשרות לא מתאימות משולה בעיני לאנשים שנרשמים למכון כושר, אבל בפועל לא ממש מגיעים אליו.
זה גם מה שקורה למחפש עבודה ששולח קורות חיים גם אם המשרה לא באמת מתאימה- תמיד קיימת אצלו התקווה שאולי בכל זאת מישהו שם בצד השני יחשוב שיש פוטנציאל התאמה ויזמן לראיון.
אז זה הטיפ שלי השבוע- בחיפוש עבודה נכון לא מבזבזים זמן יקר על משרות לא מתאימות. בחיפוש עבודה נכון עדיף לשלוח פחות קורות חיים, אבל באחוז התאמה גבוה יותר. ובמילים אחרות- השקיעו יותר זמן בהרחבת שיטות החיפוש ובהעלאת אחוזי החשיפה שלכם למשרות רלבנטיות ופחות בשליחת קורות חיים לא מתאימים.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
אני כרגע מחפש עבודה ולפעמיים שולח למשרות שאני לא הכי מתאים אבל מסיבה אחרת לגמרי
סיבה שלרוב גם נותן לאנשים את האפשרות להתקדם
אז אני יודע שיש דברים שאני לא יודע או שאין לי מספיק ניסיון אבל את כול זה אפשר להשלים תוך כדי עבודה ואני מחפש עבודה בשביל להתקדם
ואומנם לא כול החברות חוזרות אלי אבל הייתי בראיונות למשרות שהם קצת מעל הידע שלי
גם חלק מהחברות ההשמה שיש בשוק מעבירות את קורות החיים למשרות שמראש אומרים לך שחסר לך משהו מהדרישות אבל יש דברים אחרים שבגללם הם מעבירים את הקורות חיים יכול להיות שאין מספיק ידע אבל יש ניסיון רק והסמכות שיכול להיות יהיו רלוונטיות
אז מה שרשמת נכון אבל לא לכל התפקידים
היי מקס, תודה על התגובה. כמו שכתבתי- ניתן לפנות למשרות גם אם אין התאמה של 100 אחוזים. אבל לא כדאי לפנות אם אין התאמה בכלל או שיש התאמה של פחות מ 50 אחוזים. במקרים כאלה המועמד יודע מראש שהוא לא באמת מתאים למשרה ובתנאי שוק שבהם אין מחסור נוראי בעובדים, מעסיקים לא נוטים להתגמש עד כדי כך. כך שמראש ברור שהסיכוי כזה קלוש שהוא פשוט לא כדאי.
מאיה שלום,
לענין ה"זאב זאב" מספר נקודות:
1) איך קובעים התאמה, ומודדים באחוזים? מדעים מדויק הוא לא השטח החזק של אנשי ההשמה.
2) התאמה מדויקת לתפקיד תהיה לפי החברות המעסיקות וחברות ההשמה לתפקיד שכבר המועמד עשה. תפקיד רוחב או קידום יגרור אי התאמה מובנית, (כי למועמד אין ניסיון ניהולי או ניסיון בתחום הנדרש) אבל זה כבר תפקיד של הפיתוח הארגוני?
3) הרבה פעמים נתקלתי הגדרות התפקיד נעשות בחפיף כך שבין מה שצריך לבין מה שכתוב הוא מקרי.
לפיכך יש לשלוח קורות חיים גם לתפקידים שאינה מתאימים, מתוך תקווה שהממין יגדיל ראש (מה שקורה לעיתים רחוקות או כאשר מספר המועמדים קטן) ויעביר הלאה.
בעיני המועמד, חברת ההשמה היא עוד מכשול מלאכותי בדרך לראיון העבודה בחברה.
מה לגבי התאמה לשנות נסיון בתחום? זה נוגע בעיקר לבוגרי אוניברסיטה / מכללה טריים הפונים למשרות מתחום הלימודים אך כמובן – ללא נסיון. הרי כולנו נעדיף בעלי נסיון ואכן מבקשים זאת בדרישות. אבל לפעמים מתפשרים.
איך תדריכי בוגרים טריים לשלוח קורות חיים למשרות ?
ליואב, הכוונה באחוזי התאמה היא לפנות למשרות שאתה מתאים לחלק גדול מהדרישות שלהן, ושהדרישות שאינך עונה עליהן הן לא עיקר התפקיד.
אם אתה תוכניתן ששולח קורות חיים למשרת ר"צ הדורשת נסיון ניהולי של לפחות 5 שנים בהובלת צוות של 3-5 עובדים, ואין לך נסיון כזה, ברור שרמת ההתאמה שלך לתפקיד איננה גבוהה, כי אינך עונה על דרישת סף של המשרה.
לגבי חברות שמגדירות לא טוב את המשרות שהן מפרסמות- מכירה את התופעה. יש לא מעט משרות שקשה מאוד להבין "למה התכוון המשורר" שכתב אותן. למשרות כאלה- אתה מוזמן לשלוח קורות חיים כראות עיניך. אם החברה איננה יודעת להגדיר נכון מה היא מחפשת- האחריות על כך איננה בידי מחפשי העבודה…
לעודד, בנוגע לבוגרים חסרי נסיון- יש גם משרות בוגרים בשוק. הן אינן שכיחות ואין הרבה כאלה, אבל, חשוב ביותר להיות כמה שיותר מעודכן במשרות שנפתחות ולא לפספס משרות כאלה- לכשהן נפתחות. זו גם הסיבה שכדאי להרחיב את החיפוש כמה שיותר. להשתמש במקביל בכמה שיותר שיטות חיפוש- און ליין וגם אוף ליין.
מעבר לזה מומלץ ללכת לירידי תעסוקה (במאי-יוני בכל שנה) באוניברסיטאות, להיות פעילים במדיה החברתית, לבנות רשת קשרים כבר תוך כדי הלימודים. והכי חשוב- לנסות למצוא כבר במהלך הלימודים משרת סטודנט בתחום כמה שיותר קרוב לתואר הנלמד…זה הצעד הכי טוב שניתן לעשות בכדי לצאת מהלימודים עם יתרון על פני המתחרים.