אז הנה, לטובת אלה שלא מבינים על מה המהומה, ההסבר:
למה? כי מעסיקים מתייחסים לפרופיל בלינקדין כמו מראה מקום. כמו משהו אובייקטיבי ואמיתי. משהו שתמיד אפשר לחזור אליו בכדי לבדוק עובדות, לבלוש ולאמת מידע.
זו הסיבה שכשמחפשים עבודה מבינים שהלינקדאין הזה הוא צרה צרורה- מצד אחד רעיון מצוין ויעיל למגוון של מטרות, אבל דווקא כשהכי צריכים אותו, בשורה התחתונה הוא די מגביל…
אז הנה לכם, משתמשי לינקדאין יקרים, מספר עובדות שמקשות על החיים וגם כמה טיפים על הדרך…:
- בכדי לא ליצור רושם לא אמין, אסור שיהיה חוסר התאמה בין קורות החיים לבין הפרופיל. אם בלינקדאין מופיעה התקופה הזו של שלושת החודשים שבהם עבדתם במקום העבודה הנוראי ההוא- היא אמורה להופיע גם בקורות החיים. אם בקורות החיים אתם ראשי צוותים ובלינקדין אנשי צוות מן השורה- אחד מהם אמור ליישר קו עם האחר. טלו בבקשה את קובץ קורות החיים שלכם, פיתחו את הפרופיל בלינקדאין ועכשיו שחקו נא במשחק “חפשו את ההבדלים”. כן, מגייסים עושים את זה, אז עדיף שאתם תעשו את זה קודם ותוודאו שלא השארתם שום evidence בפרופיל שלא עולה בקנה אחד עם האליבי שלכם.
- אני מבינה את החשיבות של שמירה על דיסקרטיות… אתם עובדים ומחפשים עבודה במקביל ו…ממש לא בא לכם שהבוס שלכם יגלה. אז מה אתם עושים? מורידים מקורות החיים את שם החברה הנוכחית… אבל, אופסי דייזי! אליה וקוץ בה… שם החברה מופיע בפרופיל הלינקדאין שלכם. המממ… אלמנטרי ווטסון, באמת שלא צריך להיות שרלוק הולמס בשביל לגלות את זה! אז: או שאתם דואגים לצנזורה גם בלינקדאין ולא רק בקורות החיים, או שאתם צועקים “על החיים ועל המוות!”, קופצים למים העמוקים של החיפוש ו…לוקחים בחשבון שתמיד כשמחפשים עבודה יש אחוז כלשהו של סיכון שהדבר יתגלה…
- עובדה: מעסיקים המפרסמים משרות בתשלום בלינקדאין יכולים לראות שעיינתם במשרה שלהם, גם אם החלטתם שלא לשלוח קורות חיים… מה לעשות עם העובדה הזו? עדיף לדעת אותה מאשר לא. בטח אם חיפוש העבודה שלכם דיסקרטי בטירוף.
- אתם לא חייבים לציין תאריכים (שנים וחודשים) בכל הפיסקאות של הנסיון התעסוקתי. אם ציון של תאריכים מגביל אתכם כשאתם שולחים קורות חיים, הורידו מהפרופיל את השנים באופן אחיד ובמקום זה כתבו סימן אחר, למשל: “-“. זהו טיפ שיכול להתאים לכל מיני מקרים, בין היתר גם למי שיש חורים שחורים גדולים ברצף התעסוקתי שלו, למי שנוהג להחליף מקומות עבודה בתדירות שהוא מחליף גרביים או למי שמרגיש שנסיונו העשיר ורב השנים הוא דווקא בעוכרו ועדיף לו להצניע את עניין הגיל.
- בהמשך לטיפ הקודם- לא חייבים לציין תאריכים בחלק של ההשכלה. אם עשיתם תואר אחד באותו פרק הזמן שאחרים כבר סיימו שלושה או אם על פי שנת הסיום אפשר בקלות לגלות בני כמה אתם ואתם לא מעוניינים בכך…- הצניעו.
- לא חייבים לציין את כל מקומות העבודה בהם עבדתם… זו לא אוטוביוגרפיה שחייבת להיות צמודה לכל שנה ושנה בחייכם, רק פרופיל ברשת חברתית שמטרתו לעשות את הרושם הכי טוב שאפשר, מה שלא מסייע להשגת המטרה- כמו שורדה רזיאל ז’קונט אומרת: תזרקו אותו!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
הצעירים של היום לא מבינים כי ריץ' רץ' פתוח המציג עולמות משונים הוא דימוי מתכנית טלויזיה – הם יחשבו כי מדובר בעולמות משונים מאחרי רוכסן פתוח.
יחד עם זאת, כנראה רוב מי שטורח לקרוא אודות יאוש בחיפוש עבודה הוא בן 40+ ולכן מכיר את התכנית.
אני מאוד מקווה שגם הצעירים שבחבורה שמעו על התוכנית או לפחות מכירים את שיר הפתיחה שלה :).