סיטואציה:
ו…ראו זה פלא, החיפוש צולח, אתם מגיעים לשלב מתקדם בתהליך הגיוס ומקבלים הצעת עבודה. אתם שוקלים היטב ומכל הכיוונים, מתלבטים, מתחבטים, מחשבים סיכונים, ממלאים טבלאות של יתרונות וחסרונות, בעד ונגד ו… כן! זהו זה! אתם מחליטים שכן! זוהי עבודה טובה, תפקיד טוב יותר מהנוכחי, מאתגר יותר ובהחלט הצעד הנכון לקריירה.
אתם חותמים על החוזה, מודיעים במקום העבודה שזהו, פיניטו! אתם עוזבים! הקולגות מפרגנים וקצת מקנאים (אבל לא מראים… ובזכותכם גם מחליטים להתחיל לחפש עבודה אחרת בעצמם, כי אם אתם הצלחתם, למה שהם לא?!), מסיבת עזיבה, עוגה, מייל פרידה רגשני לכל שאר העובדים במחלקה, שבועיים חופש בשביל הנפש ו… מזל טוב! הנה אתם מתחילים עבודה חדשה!
אז זהו… שמפה הכל מתחיל להתקלקל…ויש בסרט שלנו טוויסט בעלילה:
מה שמתחיל באופטימיות, במוטיבציה גבוהה וברוחות של שינוי ותקווה תופס כיוון הפוך. פתאום מה שסיפרו לכם בראיון העבודה לא כל כך מדויק ומאפיינים מסוימים של התפקיד, שכל כך מצאו חן בעיניכם “על הנייר” מתבררים בפועל כלא ממש קיימים: אז כן, הבטיחו לכם תפקיד של מהנדס תוכנה שמפתח גם אלגוריתמים, אבל בפועל אתם מפתחים אפליקציות פשוטות ל Client והאלגוריתמים התאדו בחום הקיץ כלא היו. או לחילופין, התקבלתם לתפקיד של מהנדס מכונות, אבל בפועל? נו, בפועל אתם טכנאים פשוטים. הנה התאדו להם לא האלגוריתמים, כי אם 4 שנות לימודי הנדסה באקדמיה.
נשמע לכם בדיוני? זה ממש לא!
נשמע לכם מוכר? נו, לא מפתיע אותי… אתם לא לבד.
הדוגמאות שציינתי הן אמיתיות לחלוטין. מדובר בשני מקרים שסיפרו לי עליהם בשבועיים האחרונים. אלה לא המקרים היחידים שנתקלתי בהם. על ימין ועל שמאל מגיעים אלי מחפשי עבודה שהתחילו עבודה חדשה והתאכזבו, כאלה שהתוכן בפועל של התפקיד שלהם שונה לחלוטין ממה שתואר להם בתהליך הגיוס ובתיאור התפקיד המקורי. אנשים שעזבו עבודה טובה בשביל מה שנראה להם כעבודה עוד יותר טובה, אבל התבדו. אנשים שהתלבטו בין 2-3 הצעות עבודה (כן, יש כאלה!) ובסוף בחרו דווקא את מה שהתברר כאופציה הפחות טובה, אנשים שסוף סוף מצאו עבודה אחרי תקופת אבטלה ארוכה, אבל… שוב מוצאים את עצמם באותה נקודת פתיחה- וצריכים לחפש שוב עבודה.
והכי גרוע- נוסף לתחושות האכזבה ועוגמת הנפש, כל האנשים הללו צריכים עכשיו להסביר בראיונות העבודה הבאים למה הם מחפשים עבודה כל כך מהר שוב, למה הם עוזבים עבודה תוך תקופה כה קצרה. נו, הנה לכם מהמורה לא פשוטה שצריך לדעת כיצד להתמודד איתה…
אז מה עושים? הנה 2 טיפים חשובים, כדי שלכם זה לא יקרה:
- משנים מצב צבירה ומתחילים להפנים שראיון עבודה לא משמש ככלי סינון ומיון רק עבור המעסיקים, אלא גם עבורכם. כן, אני יודעת… מאוד קשה להגיע לראיון עבודה כשלעצמו, אבל זה לא אומר שכשמגיע אחד כזה, אתם צריכים לזרום ורק להגיב. אתם יכולים, ולמעשה חייבים, לשלב בראיון העבודה מבדק משל עצמכם. כן! בדקו היטב אם התפקיד שעל הפרק באמת בשבילכם, שאלו שאלות, תחקרו, חטטו, דברו עם עובדים אחרים, בקשו לעשות סיבוב במשרד ובקומה. יש היום אינספור כלים ושיטות כדי לחטט ולאסוף מידע באופן ישיר ועקיף, אז נצלו את זה!
- היו קשובים ושימו לב לסימנים חשודים. בפוסט הקודם שלי כתבתי על טריקים של שפת גוף שיעבירו אתכם לשלב הבא בראיונות עבודה, אבל אתם לא היחידים שם בראיון העבודה. שימו לב לא רק לשפת הגוף שלכם, אלא גם לשל המראיינים שלכם. האם הם מייפים את המציאות רק בכדי לגייס כבר עובד למשרה או שאפשר לסמוך על מה שהם אומרים? האם הם מסבנים אתכם או שהם באמת אמינים? פיקחו עיניים, הנה רשימה של סימנים חשודים:
- המראיין חוזר יותר מידי פעמים על אותם המשפטים.
- למראיין אין מספיק מידע והוא עונה תשובות קצרות ולא מפורטות. לחילופין, הוא מפרט יותר מידי על דברים לא קשורים בנושאים אחרים.
- לוקח לו זמן לפני מתן מענה לשאלה, הוא עוצר ומהסס.
- המראיין משנה נושא, שואל שאלה במקום לתת תשובה.
- שפת הגוף שלו קפואה.
- המראיין מסתיר חלקי גוף- מניח יד על הצוואר, על הפה, משלב ידיים.
- המראיין נועץ מבט ארוך מידי.

זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
8 תגובות. השאירו תגובה חדשה
קרה לי וזה מרגיש כמו בעיטה בפרצוף…
קרה לי פעמיים ברצף!
כמה שקרים אפשר לאכול?
קרה לי בתור מהנדס מכונות באינטל. אח"כ התברר שכל המהנדסים שם ביצור לא באמת צריכים ללמוד שום דבר.
איך אפשר לזהות דבר כזה בראיון למקום עבודה עם סיווג בטחוני? מראש הם אומרים רק באופן כללי מה הם עושים בלי פירוט
לאנונימי, פירוט על התפקיד אפשר לקבל גם אם מדובר בתפקיד סודי. תמיד אפשר לשאול על המטלות בתפקיד מבלי להיכנס לפרטי פרטים של מה ואיפה. פחות משנה ה"מה" ויותר משנה ה"איך" במקרה כזה…
קרה לי בגוגל
קרה לי גם בעבודה ראשונה! סיימתי את הלימודים וישר התקבלתי ומאד שמחתי, היום אני יודעת שהייתי כ"כ תמימה כשחתמתי על חוזה עם התחייבות ליותר משנה שכתוב בו "העובד יעבוד ב______(התפקיד אותו הבטיחו) או בכל תפקיד אחר" והיום צריכה גם לשלם קנס של איזה 10,000 על עזיבה…
קרה לי בגילת רשתות לווין באגף הכספים…היה מביש. זו בעיה רצינית – כי אתה קולט ש"עבדו" עליך, ועכשיו אתה שבוי של המערכת. לחפש עבודה מחדש זה סיפור לא קטן – כי רוב החיפוש נעשה היום דרך חברות השמה, ולך תסביר להם מה קרה – הרי תתפס כעובד לא יציב. אז אתה תקוע בעבודה נוראית, שלא לשמה באת…לצערי, אין פיתרון טוב לעניין. או להחזיק תקופה "נורמלית" בשביל קורות החיים ולסבול כל רגע (מה שאני עשיתי), או לטלטל את הספינה…