לא, לא… אל תעלבו מהכותרת. לא התכוונתי לזה באמת. אבל, עכשיו משהבהרתי את עצמי- בואו ונתחיל ב”למה?”: למה כדאי לכם להתחיל ללמוד למכור את עצמכם תכף ומיד.
התשובה שלי פשוטה:
אז הנה לכם הבעיה והפרדוקס במלוא תפארתם:
אז מה הפיתרון?
רוצים לדעת מהן תוצאות הניסוי?
מסקנות וגם איך תמכרו את עצמכם מבלי להשתחצן:
- אם אתם רוצים ליחצ”ן את עצמכם, עשו זאת רק כשמדובר באמת לאמיתה שניתנת להוכחה.
- במילים אחרות: בכדי שתוכלו להגיד שאתם טובים באמת – באמת היו הכי טובים שאתם יכולים.
- אל תצטנעו שלא לצורך. למעשה החוקרים של בראון בדקו גם את זה: הם עשו ניסוי שבו הציגו בפני הנבחנים רק את התיאורים העצמיים של הנבחנים בנוגע לאיך הלך להם במבחן, ללא התוצאות עצמן. מסתבר שהנבחנים שהתרברבו נתפסו על ידי המשתתפים בניסוי כמוכשרים יותר ואילו אלה שקיטרו שלא הלך להם נתפסו כמוכשרים פחות- למרות שלא הייתה שום הוכחה נוספת פרט לעדות העצמית. בקיצור: חוסר ביטחון הוא מדבק וגורם לאחרים לדמיין את הסרטים הגרועים ביותר גם כשאין שום עובדה אמיתית להסתמך עליה.
- כשאתם מספרים משהו מלהיב- התלהבו בעצמכם. פעם ביקרתי בסטארט-אפ מגניב ושוחחתי עם מנהל הפיתוח. הוא הציג בפני את המוצר שלהם בדרך כל כך לא מתלהבת שהשתכנעתי בדיוק בכיוון ההפוך מזה שהוא מן הסתם התכוון לו- שהמוצר סתמי ומשעמם. לא הפתיע אותי לשמוע מספר חודשים לאחר מכן שהחברה הזו נסגרה.
- כדי לא לצאת שחצנים שמאוהבים בעצמם הקפידו על הנקודות הבאות: לעולם אל תתרברבו מבלי שיבקשו מכם. כן, לפני ההנחתה תזדקקו להרמה כלשהי מהצד השני וגם אז… עשו זאת בהדרגה ובעדינות והתחילו רק עם רמז- תשובה חלקית. למשל: נניח שאני סופרת שכתבה כבר 20 רבי מכר, כשאכיר מישהו חדש לא אנפנף לו במידע הזה מול הפרצוף, אלא אמתין בסבלנות להזדמנות לציין את זה. כשהוא ישאל אותי מה אני עושה למחייתי- אענה שאני סופרת ושכתבתי מספר ספרים. אם יתעניין וישאל על מה אני כותבת ואיזה ספרים כתבתי וכו’… או אז אוכל לציין את העובדה שכבר כתבתי 20 ספרים, שהצליחו מאוד והפכו לרבי מכר.
- לעולם אל תדברו יותר מידי. “להתרברב” זו מילה עם קונוטציה שלילית לא רק בגלל מה שאומרים, אלא גם בגלל הדרך. כשזה ארוך מידי זה פשוט הופך לקשה לעיכול ולמוגזם. למדו למכור את עצמכם אבל גם לעצור בזמן.
- ולסיום- וזה כבר טיפ שקשור מאוד לסיטואציות חברתיות- לאחר שציינתם משהו שאתם מתגאים בו, החזירו את הכדור לבן שיחכם ושאלו אותו שאלה כלשהי בחזרה. ניקח שוב את הדוגמה מלמעלה- אחרי שסיפרתם לו שכתבתם רבי מכר, התעניינו חזרה ושאלו: ומה אתך? אתה אוהב לקרוא? חשבת פעם לכתוב על החיים שלך/על העבודה שלך/על התחביב שלך? תמיד יש דרך להתעניין בחזרה ולא לצאת יהירים כאלה שלא מעניין אותם שום דבר פרט לעצמם… 🙂
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
תגובה 1. השאירו תגובה חדשה
Nice and true