יכול להיות שכבר שמתם לב לתופעה הזו דרך סיפורים של קולגות ושל חברים: מכרים שמחפשים עבודה באופן אקטיבי ואולי אפילו אינם מועסקים כרגע (משמע פנויים מיידית- שזה לכאורה יתרון) לא מצליחים למצוא עבודה לאורך תקופת זמן ארוכה, בעוד שאלה שעובדים כרגע ולא מחפשים עבודה “אבל מוכנים לשמוע על הצעות מעניינות”- מקבלים פניות, זימונים לראיונות ואפילו הצעות עבודה על ימין ועל שמאל.
למה ככה? ואיך זה הגיוני בכלל? יצאתי לבדוק אם יש לכך עדויות מחקריות וזה מה שגיליתי:
- אינספור מחקרים נעשו בשנים האחרונות בנושא הזה. הנה, קחו למשל את המחקר הגדול שעשה הבנק הפדרלי של סן פרנסיסקו ופורסם באתר בלומברג- כמעט 75% מהנשאלים שעדכנו שהתקבלו לעבודה חדשה ב-5 השנים האחרונות הודו שבכלל לא חיפשו עבודה- מגייסים הגיעו אליהם באופן אקטיבי (=ההר הגיע למוחמד במקום להיפך) או שמישהו פשוט המליץ עליהם מפה לאוזן.
- מחקר אחר שנערך על ידי חברת מחקרים אמריקאית בשם “שוק העבודה של העתיד” מצא כי למחפשי עבודה פאסיביים (=אנשים שעובדים כרגע אבל פתוחים להצעות), יש סיכוי גבוה יותר למצוא עבודה מאשר למחפשי עבודה אקטיביים שאינם מועסקים. כ 80% ממנהלי הגיוס שהשתתפו במחקר הזה הודו כי הם מעדיפים לגייס את המועמדים העובדים על פני המובטלים. למה? נו, הנה לכם דוגמא קלאסית של הנחת מוצא שגויה המובילה גם לאפליה: מנהלי הגיוס הניחו שאלה שמועסקים הם עובדים טובים יותר מאלה שלא, שיש להם יותר ניסיון ויותר כישורים מאשר חבריהם המובטלים וש…(הנה הדובדבן שעל הקצפת) שהם לוקחים יותר ברצינות את הקריירה שלהם.
- למעשה, זה אפילו גרוע עוד יותר ממה שאתם חושבים… מחקר אחר שערך מחלק המחקרים של משרד העבודה האמריקאי כבר בשנת 2010 מצא כי קיימת ממש סטיגמה של מעסיקים בנוגע למובטלים. במחקר הזה הסתבר שישנם מעסיקים שבכלל לא מוכנים לשקול מועמדות של מובטלים. במילים אחרות- בדיוק כפי שעשירים נעשים עשירים יותר, כך מובטלים נעשים מובטלים יותר… עדות טובה לסטיגמה הזו ניתן לראות בציטוט הזה של בן שטיין מ 2010 (בן שטיין הוא פובליציסט, עו”ד, שחקן ועוד כמה דברים ואביו היה כלכלן בכיר ויועץ של נשיא ארה”ב): “אנשים שפוטרו ולא מצליחים למצוא עבודה הם באופן כללי אנשים עם אישיות והרגלי עבודה פחות טובים”. תודו שזה ציטוט מביך במיוחד לאותו בן שטיין וגם חץ ישיר לליבם של אנשים שממש לא צריכים סיבה נוספת לפגיעה בביטחון העצמי שלהם…
- זאת ועוד… המגמה היא דו-צדדית, מסתבר. כי היום כמעט ולא תמצאו עובדים (לפי המחקר שציטטתי בנקודה 2- רק 4%) שלא מוכנים בשום פנים ואופן לשמוע על הצעת עבודה אופציונלית. המשמעות היא שגם כשעובד מרוצה בעבודתו- הוא יהיה פתוח להצעות, מה שמוביל להרבה יותר תחרות מאשר בעבר על כל משרה פתוחה.
- אממה? אנשים לא ממש מודעים למצב הזה ולכך שבין מחפשי העבודה יש דרג ויש… זרג. פחות מ 47% ממשתתפי המחקר אמרו שהם מאמינים שלמחפשי עבודה פאסיביים יש יותר סיכוי למצוא. למעשה, רבים עדיין לוקחים סיכונים מיותרים- ואני לא מתכוונת לאלה שאיתרע מזלם ופוטרו מעבודתם- אני מתכוונת לאלה ש”שוברים את הכלים ולא משחקים!”- אלה שמחליטים לעזוב עבודה קיימת עוד לפני שמצאו מקום עבודה חדש, מבלי להבין בכלל עד כמה הם מורידים במו ידיהם את ערך השוק של עצמם עם המהלך הזה.
מסקנות?
- הבוס מציק ובא לכם לתלוש את השערות? מתים לעוף כבר מהעבודה הנוראית הזו? אם כבר לצאת קרחים מכל הכיוונים, אז כנראה שבאמת עדיף לכם לתלוש את השערות מאשר לעשות מהלך פזיז ולעזוב את מקום העבודה ללא אופציה אחרת ביד.
- חיפוש העבודה האפקטיבי ביותר מתבצע תוך כדי עבודה ולא מתוך אבטלה. את המתקדמים שביניכם אפנה לכותרת של הפוסט הזה ואומר- אל תחפשו בכלל… אבל עשו הכל בכדי שמעסיקים ישימו לב אליכם ויגיעו אליכם מעצמם (לא יודעים איך עושים את זה? התקשרו אלי ונקבע פגישת יעוץ:
054-7380310). - איתרע מזלכם ומצאתם את עצמכם מחוץ לשוק העבודה? זה קורה גם לטובים ביותר, אל תיקחו ללב. מצד שני, זה גם לא הזמן להיות שאננים מידי- יש סטיגמות בחוץ… יש אפליה ויש תחרות גדולה על כל תפקיד. אז… זה לא הזמן לקחת פסק זמן מהמירוץ וליהנות מהחופשה (הכפויה). זה כן הזמן להפשיל שרוולים ולקפוץ עמוק למים של חיפוש העבודה. ויפה שעה אחת קודם.
- החיפוש מתארך יתר על המידה? גם זה קורה…- נסו למלא את החלל ככל האפשר: התנדבו, לכו ללמוד משהו, עשו פרוייקטים בחינם לעסקים קטנים… כל דבר שיהפוך אתכם ממובטלים לעסוקים (גם אם ללא תמורה).
- גם כשאתם מה זה רעבים ומחפשים מסעדה להשביע בה את רעבונכם, רוב הסיכויים שתעדיפו לעמוד בתור של חצי שעה למסעדה מלאה, מאשר שתתיישבו במסעדה הלגמרי ריקה שנמצאת ממול. למה? נו… כי ככה זה… מסעדה ריקה זה חשוד, אחרת… למה היא ריקה? בקיצור, תזכרו מה אמרתי: לעולם, אבל לעולם אל תהיו מסעדה ריקה.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
6 תגובות. השאירו תגובה חדשה
כתבה מצויינת
תודה 🙂
מה שנכון נכון
ומה למדנו מהכתבה? רעבים ירעבו יותר. אין כלים, אין הפניה. מילים ועוד מילים. נהדר. תודה!
לאנונימי, מוזמנ/ת לקרוא פוסטים אחרים בבלוג (יש כאן 8 שנים של תוכן) לקריאת טיפים מעשיים. אי אפשר להכניס את כל התוכן ואת כל המסרים בפוסט אחד, אבל יש כאן מספיק תוכן מועיל במאמרים אחרים. בהצלחה!
אמיתי וכואב