מי לא מכיר את זה- התראיינתם לתפקיד מעניין, הלך לכם טוב (לדעתכם, לפחות) ואז החלה הספירה לאחור- בעצם… הספירה קדימה, כי יום עובר, עוברים גם יומיים… ואז שלושה, חמישה ושבוע ואולי גם שבועיים.
ובכל רגע נוסף שעובר ללא שום תגובה מהחברה שהתראיינתם בה, הביטחון העצמי שלכם יורד, והאופטימיות שהרגשתם כשיצאתם מהראיון הולכת ומתפוגגת.
ברגע מסויים אתם נשברים מההמתנה שנכפתה עליכם, ומחליטים לשלוח הודעה למנהלת הגיוס של החברה ולשאול מה הסטטוס. גם להודעה הזו אתם לא מקבלים תשובה.
אז זו הסיטואציה.
מוכרת לכם?
בטוחה שכן.
אבל זה לא סוף הסיפור, כי… א. אתם באמת מעוניינים לעבוד בחברה הזו ובתפקיד הזה, וב. עברו עוד מספר ימים מאז ההודעה ותשובה עדיין אין.
מה עושים עכשיו?
מתקשרים שוב ומרגישים כמו קרציה?
לוקחים את הסיכון שתעשו רושם לחוץ ונואש?
ואם לא, אולי ישכחו אתכם ותלכו לאיבוד בתוך ים של מועמדים אחרים?
טוב, אז פונים שוב? אבל מה אומרים?
אז אולי לא כדאי? אולי עדיף לחכות עוד?
ואולי פשוט לוותר ודי?
התלבטויות יש בלי סוף, אז מה תכל’ס, מה כדאי לעשות?
-
קודם כל ובלי קשר לכלום, כדאי להמשיך לחפש עבודה- כלומר, להמשיך לשלוח קורות חיים וללכת להתראיין. ואת זה כדאי לעשות בכל מקרה, גם אם נתקלתם בתפקיד החלומות שלכם. לא עוצרים חיפוש עבודה עד שלא חותמים על חוזה.
-
לוקחים בחשבון את כל האפשרויות- ייתכן והם לא מעוניינים בכם, וייתכן שדווקא כן, אבל התהליך לוקח זמן ללא שום קשר אליכם. אולי יש הרבה מועמדים, אולי בעיית תקן או תקציב, אולי המנהל במילואים, אולי שינוי של הגדרות התפקיד, אולי החברה מתנהלת באיטיות כזו תמיד, ואולי התפקיד בכיר מאוד וזה גם משפיע על התהליך.
-
סבלנות- נתקלתי בהמון מחפשי עבודה במהלך 30 שנות הנסיון שלי, ורבים מהם חסרי סבלנות. “כבר עברו 3 ימים מאז הראיון, ולא חזרו אלי, להתקשר אליהם?” הם שואלים (ואז מודים שיומיים מתוך השלושה היו שישי-שבת). בקיצור, אם מחליטים לפנות למעסיק- כדאי לעשות את זה בתזמון הגיוני- גם בפעם הראשונה וגם בשניה.
-
אז מוקדם מידי לא כדאי וגם מאוחר מידי עלול להיות – טוב, מאוחר מידי… אולי בינתיים שכחו אתכם, אולי מישהו אחר הראה שהוא מעוניין יותר ובחרו אותו? אפשר להבין את ההתלבטות, אז הנה כלל אצבע: חכו שיעבור לפחות שבוע עבודה מלא בין הראיון לבין הפניה הראשונה ולפחות עוד שבוע-שבועיים בין הפניה הראשונה לשניה.
-
החלטתם לשלוח הודעה? הנה טקסט בדיקת סטטוס לשימושכם: “שלום [שם מנהל הגיוס], התראיינתי אצלכם לתפקיד X בתאריך Y. מכיוון שמאז עברו כבר מספר שבועות ולא קיבלתי תשובה, ראיתי לנכון לעדכן שאני עדיין מאוד מעוניין בתפקיד ואשמח לדעת אם יש עדכון כלשהו בנוגע למועמדות שלי. אני מבין שתהליכי גיוס לוקחים זמן ומעריך כל מידע שתוכלו לתת לי בנושא. מצפה לשמוע מכם! בברכה, [שמך].”
-
אם פעמיים כבר פניתם ופעמיים שאף אחד לא טורח לענות לכם- וותרו. מעסיקים שרוצים מועמדים יודעים איך לשמור אותם על אש קטנה, גם אם עדיין אין החלטה.
-
זה לא בהכרח הסוף, החברה עדיין עשויה ליצור איתכם קשר. כך או כך, נסו ללמוד משהו מההתנסות הזו- מה הייתם עושים אחרת? האם יש משהו שאתם יכולים לשפר בכישורי ראיונות העבודה שלכם? אם כן- צרו איתי קשר ותאמו סימולציית הכנה לראיון עבודה: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר