האביב בדרך כלל גורם לאנשים להרגיש שמשהו חדש מתחיל ולכן נותן חשק לסדר, לרענן, לנקות, להתפטר מדברים ישנים, לשנות וגם… להחליף עבודה.
אבל כדי להחליף עבודה צריך לעבור את הדרך שבין העבודה הנוכחית לזו החדשה… ו…כן, אני מתכוונת לזה שצריך ממש לחפש עבודה. היא לא תגיע מעצמה ותדפוק לנו בדלת (לרובינו). ולזה כמעט שלאף אחד אין חשק.
אז אם האביב עושה לכם חשק לחדש, ואם אתם רוצים עבודה חדשה אבל לא מצליחים להזיז את עצמכם להתחיל לחפש, או שאולי אתם פשוט סתם דחיינים, קבלו מדריך מרוכז:
25 צעדים להתנעת תהליך חיפוש העבודה (שאפשר לחכות לאחרי פסח כדי להשתמש בהם, ואפשר גם להתחיל ממש עכשיו, ולהקדים את כל מחפשי העבודה האחרים):
-
בנו לעצמכם תוכנית אסטרטגית לחיפוש עבודה- איפה תחפשו, באיזה אתרים תשתמשו, איך תחפשו, מה תחפשו.
-
אפיינו לעצמכם את סוג החברות שאתם רוצים לעבוד בהן.
-
עשו רשימה של כל המאפיינים הכי חשובים מבחינתכם בנוגע לתפקיד הבא. עכשיו צמצמו אותה ל-5. ועכשיו סדרו את הפרמטרים מהכי חשוב לזה שהכי פחות. אל תטרחו לפנות לחברות שלא תואמות את 3 הפרמטרים הראשונים.
-
רעננו קורות חיים ופרופיל לינקדאין.
-
בנו אתר תדמית/ תיק עבודות/ פרופיל בגיטהאב- כל מה שעשוי להציג טוב יותר את הנסיון שלכם ובהתאם למקצוע כמובן…
-
קבעו יעדים יומיים/שבועיים- כמה שעות אתם מתכננים להשקיע בחיפוש? עם כמה אנשים תדברו? כמה קורות חיים תשלחו? ומיותר להוסיף- עמדו ביעדים האלה.
-
השקיעו בעצמכם ותאמו פגישת יעוץ לחיפוש עבודה- 054-7380310. מספיקה פגישה אחת בכדי לעשות סדר במחשבות, להכניס מרץ ומוטיבציה, למנוע טעויות אקוטיות, לחזק ביטחון עצמי, ללמוד שיטות חיפוש חדשות ולוודא שקורות החיים ופרופיל הלינקדאין מעבירים את המסרים הנכונים ולא מפספסים. אה, ופגישה גם תחסוך לכם מספר נקודות מהרשימה הזו… 🙂
-
אל תבזבזו זמן על משרות “אולי”, “אנסה בכל זאת”, “מה יש להפסיד?”. שלחו קורות חיים רק למשרות שאתם מתאימים ל- 80% ומעלה מהדרישות שלהן.
-
אם אתם לא עובדים יותר מחצי שנה, שקלו לפנות גם למשרות זמניות, החלפה לחל”ד או חלקיות.
-
התייחסו לתהליך החיפוש כתהליך של שיווק ומכירות- קורות החיים והפרופיל שלכם בלינקדאין הם החומרים השיווקיים, המוצר הוא אתם, ולמרבה השמחה (או הצער) אתם גם אנשי המכירות שלו. ראיונות העבודה הם פגישת מכירה לכל דבר ועניין, תתחילו לחשוב- מה אתם יכולים לעשות כדי לקבל יותר לידים, להגיע לכמה שיותר פגישות מכירה ולסגור עסקה.
-
תכננו מראש איך לתעד את החיפוש- אתם לא רוצים להתחיל להתבלבל, לשכוח לאיפה כבר שלחתם קורות חיים, לאיזה שלב הגעתם ובאיזו חברה, איפה נשללתם, מתי אמרו שיחזרו אליכם, מי ראיין אתכם ועוד ועוד… (אגב, בפגישת יעוץ אני נותנת את השיטה הכי נוחה לתעד!).
-
למי שרלוונטי- חזרו על חומר טכני.
-
זהו את הדרישות לידע מקצועי, שחוזרות שוב ושוב במודעות הדרושים, ושאין לכם בהן עדיין ניסיון. פנו זמן ללמוד את זה.
-
חדשו קשרים עם קולגות מהעבר.
-
שלחו חג שמח לממליצים שלכם (גם אם אתם לא בקשר איתם).
-
הפסיקו להתייעץ עם חברים. 10 חברים= 10 דעות (אלא אם בא לכם להתבלבל לגמרי מה נכון ומה לא, מי צודק ומי טועה). כל חיפוש עבודה הוא שונה ולא כל מה שעבד לחבר רלוונטי גם לכם, ולהיפך.
-
ואם כבר, אז…- הפסיקו להתעסק עם קורות החיים שלכם. כתבתם? עדכנתם? שדרגתם? תיקנתם? זהו! עזבו את זה! עודף של תיקונים ושינויים בסוף מקלקלים יותר מאשר מועילים. שלא לדבר על כמות הזמן שאתם מבזבזים על זה.
-
אבל, הבינו ש- One size doesn’t fit all! ברוב המקרים תצטרכו להתאים את קורות החיים למשרה לפני כל שליחה.
-
התכוננו לשאלות שכיחות בראיונות עבודה.
-
למדו טכניקות של story-telling לראיונות עבודה כדי לסקרן, לשכנע, להלהיב את המעסיקים ולהשאיר חותם (אוי, איזה צירוף מקרים! אני מלמדת את זה בפגישות הכנה לראיונות עבודה… 🙂 )
-
התכוננו נפשית לעשות גם צעדים שהם מחוץ לאזור הנוחות שלכם בכדי לקדם את החיפוש.
-
ואם כבר, אז- גדלו עור עבה יותר. מקבלים הרבה “לא” בחיפוש עבודה. וזה לא נורא, יש חיים גם אחרי… 🙂
-
עשו בכל יום משהו כייפי שלא קשור לחיפוש עבודה.
-
הדפיסו את הרשימה הזו ומחקו כל נקודה שכבר ביצעתם. הכי כיף למחוק מטלות מתוך רשימות TO DO!
-
תכננו מראש מתי תעברו לתוכנית ב’, אם תוכנית א’ לא תעבוד (וכן, זה מחזיר אותנו לנקודה 1…) אם משהו לא עובד- משנים, לא ממשיכים באותו הכיוון בתקווה שמשהו שונה יקרה.
אז כן, לחפש עבודה זו עבודה, אבל זכרו: המטרה טובה (ובסוף יהיה טוב…!).
שיהיה לכם חג (כמה שניתן) שמח, שקט ובטוח, ואביב של התחלות חדשות!
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר
2 תגובות. השאירו תגובה חדשה
השאלה אם יש תקווה למי שכבר אין לו מושג מה הוא מחפש?
שנים הוא מתגלגל באותה עבודה שלא מקדמת אותו לשום מקום והחושים כבר נהיו כהים…
תקווה יש תמיד, אבל במצב כזה חייבת להתלוות אליה גם הכוונה מקצועית.