אינטואיטיבית זה מה שעושים כולם כשמדובר בהחלטה לשנות קריירה…
נכנסים לאתרי דרושים, מאתרים משרות בתחום החדש שרוצים להיכנס אליו, ו… שולחים קורות חיים אונליין.
ומכיוון שבשוק העבודה אין מגוון מספיק גדול של משרות לחסרי ניסיון בזמני שגרה, וזה עוד יותר מצומצם כשהשוק לא במצב טוב, אז בלית ברירה שולחים מכל הבא ליד- גם למשרות שמיועדות לבעלי ניסיון, למרות שאין.
ואחרי זה מתפלאים, שלא לומר מתבאסים שאף מעסיק לא חוזר ולא נותן צ’אנס.
הפוסט הזה הוא בשבילכם- אם כבר תקופה שאתם מנסים לשנות קריירה, שולחים קו”ח למודעות דרושים לתפקיד החדש, לא מקבלים שום תגובה ולא מבינים למה.
הנה ההסבר:
למה לשלוח קורות חיים למודעות דרושים זו הדרך הכי פחות אפקטיבית לקבל צ’אנס ממעסיק ולעשות שינוי קריירה?
-
כי קל יותר לבצע שינוי קריירה בתוך מקום עבודה מאשר על ידי מעבר בין מקומות עבודה. ובשינוי קריירה אני מתכוונת הפעם למובן הרחב ביותר של זה, גם אם לא מדובר בשינוי מקצוע: קידום לתפקיד ניהולי/רחב יותר באותו תחום עיסוק, שינוי תחום עיסוק, שינוי ענף בתעשייה, מעבר מעצמאות לשכירות. בכל המקרים האלה קשה לקבל הזדמנות להוכיח יכולת כשמדובר במעסיק חדש שעדיין לא מכיר אותנו, את הכישורים שלנו ואת הפוטנציאל- גם אם אנחנו סופר מוכשרים, וזאת בהשוואה לשינוי בתוך מקום עבודה. גם לבצע שינוי בתוך מקום עבודה זה לא כזה פשוט, אבל קיים יתרון גדול אחד: אם אתם עובדים מוערכים, אם הכישורים והחוזקות שלכם ידועים למי שצריך לדעת, אם כבר עשיתם חיל במקום העבודה- יהיה למעסיק קל יותר לקחת סיכון ולנייד אתכם- גם אם מדובר בתפקיד שעדיין לא ביצעתם. בכל זאת, הרי כבר מכירים אתכם היטב…
-
כי מאחורי מודעות דרושים רבות עומדות חברות השמה. חברות השמה נשכרות בכדי למצוא את המאטץ’ המדוייק, בכדי לחסוך זמן, ובכדי לאתר את המועמדים המתאימים ביותר שכבר ביצעו בול או כמעט בול את אותו התפקיד במקום אחר וייכנסו לעבודה במינימום זמן והכשרה. לחברות השמה אין מה לעשות עם מועמדים שלא מתאימים בול למשרה.
-
כי חלק מהמשרות מטופלות על ידי הד-האנטרים שכשמם כן הם- ציידי ראשים. כשהם מטפלים באיתור מועמדים למשרה, אתם יכולים להיות בטוחים שהמטרה שלהם היא לא אלטרואיסטית- כלומר- לא לעזור למועמדים חסרי ניסיון לעשות שינוי קריירה, אלא “לצוד” את המועמד המתאים ביותר עבור הלקוח המשלם להם (משמע- החברה המגייסת).
זו האמת העירומה…
גם אם יש לכם כישורים מעולים, גם אם עשיתם קורס במשך שנה, גם אם יש לכם פוטנציאל מטורף- לשלוח קורות חיים באופן הזה שבו הגורם הראשון והשני שקורות החיים שלכם פוגשים הם ATS ומגייסים זו הדרך הכי לא אפקטיבית עבורכם לקבל זימון לראיון עבודה כשאין לכם עדיין נסיון בתחום מסויים (ועוד יותר קשה- כשיש לכם נסיון רב, אבל בתחום אחר).
אז זו היתה הבשורה הרעה…
אבל, גם יש בשורה טובה.
אפשר לבצע שינויי קריירה, אבל צריך לבנות אסטרטגיה מתאימה ולצורך כך אתם צריכים:
-
רגליים על הקרקע ותפיסה ריאלית של מה אפשר ואי אפשר להשיג במוב קריירה אחד.
-
תוכנית פעולה לטווח קצר ולטווח ארוך.
-
היכרות עמוקה של שוק העבודה.
-
קשרים, קשרים ועוד קשרים.
-
סבלנות.
-
התמדה.
-
לצאת מאזור הנוחות ולפעול באופן אקטיבי ואסרטיבי- לרבות פעולות קצת פחות קלות לביצוע. לשלוח קורות חיים למודעות דרושים זו הדרך הכי פשוטה וקלה- אבל הכי לא מתאימה במצבים כאלה. בכדי להצליח, תצטרכו לפעול אחרת, להשקיע יותר זמן ולכוון אותו למטרות שונות (קרי: לא לתוכנות ATS ולא למגייסים או חברות השמה).
-
לבנות סיפור קריירה שיש בו היגיון, למצוא חוט שני שעובר לאורך כל ההיסטוריה שלכם שמוביל באופן משכנע ומרגש (כן…) לכיוון אחד וברור- התפקיד/המקצוע החדש שאתם מנסים לעבור אליו. זוכרים את הספר (וגם הסרט) “נער החידות ממומביי”? כל מה שקרה לו במהלך חייו התקבץ יחד להצלחה שלו לענות על כל השאלות בתחרות “מי רוצה להיות מיליונר?”. אני נזכרת בספר הזה שוב ושוב בפגישות הייעוץ שלי עם מחפשי עבודה- זהו טיפ קריטי שמעטים יודעים ליישם אותו, וכן, צריך להשקיע בזה מחשבה.
אז אם הגעתם עד פה ואתם מחפשים עבודה כבר זמן מה בתפקיד חדש וללא הצלחה ואם אתם רוצים ללמוד איך עושים את זה נכון ולא מתבססים רק על משלוח קורות חיים למודעות דרושים ולחברות השמה- דברו איתי ותאמו פגישת יעוץ: 054-7380310.
זקוקים לשינוי בקריירה? מתלבטים אם זה הזמן לעזוב מקום עבודה? התחלתם לחפש והחיפוש תקוע? שולחים קורות חיים ולא מקבלים שום תגובה? מקבלים שוב ושוב תשובות שליליות לאחר ראיונות עבודה? זה בדיוק הזמן לתאם פגישת יעוץ!
לפרטים נוספים על פגישת היעוץ לחיפוש עבודה: כתיבת קו”ח, סימולציה של ראיון עבודה, שדרוג פרופיל לינקדאין, תכנון קריירה וכמובן גם לתיאום, צרו קשר:
054-7380310 | maya.bouhnik@gmail.com
– כתיבה, בדיקה ושדרוג קורות חיים
– התאמת קורות חיים למשרה ספציפית
– פניה נכונה למשרות הנכונות
– סימולציית הכנה לראיון עבודה אישיותי ממוקדת תפקיד
– תכנון נכון של קריירה
– מיתוג נכון ברשתות חברתיות
– חיפוש עבודה באמצעות לינקדאין
– טיפים להצלחה בראיונות עבודה
– טיפים וכלים להרחבת שיטות חיפוש העבודה
– אסטרטגיות חיפוש עבודה לבכירים
– עבודה יעילה יותר עם חברות השמה
– משא ומתן על חוזים והצעות שכר